Ny verdens rekord!!!!

Brettseileren Finian Maynard satt ny fartsverdenskord under uværet i Frankriket i uken. Den nye verdensrekorden er på 46.24 knop. Rekorden er gjennomsnitsfarten over en stekning på 500m. Det er slik de gjør det i seilverden. Den absolutte verdensrekorden holdes av en båt og er på 46.54 knop og Maynard gir seg ikke før den er hans.

Sjekk: www.mastersofspeed.com/

satan, 46 kp er fort nok med båt

Jeg vil no ikke akkurat kalle "yellow pages" for båt. Ligner ikke noe særlig på andre båter....

selvfølgelig er YP båt... Men poenget er at YP kostet millioner på millioner i utvikling, mens Finians brett er til sammenligning verdt en slikk og ingenting. Skal vedde på at tilsvarende custombrett ligger på 15-20k maks, noen omsydde racing/slalomseil til 6k stykket, mast, bom ++ si 10k, så ender vi opp på 30-40k... hvor rask seilbåt får du for den prisen? Får knapt en a-jolle... Seilbrett har en utrolig power:weight ratio og er ekstremt hi performance prisen tatt i betraktning! Gratulerer til Finian! Han lukter vondt, men seiler fort.

det er bare å gratulere !
Tipper Bjørn D, Robby N. og Anders B fikk lang nese etter dette.
Jeg tror det windsurferene tar tilbake tittelen fra yp i løpet av 04.

-

Jeg tror kitesurferne tar rekorden etter windsurferne igjen. Tro meg, første vinddrevne fartøy på vann over 50 kt. blir en kitesurfer....

...heter verdensrekord. Ett trykk i ordet = skrives som ett ord.

har windsurfet mye sammen med kitere og har aldri, jeg gjenntar aldri blitt forbipasert av en kiter.

Det er en "båt" under utvikling i England som skal klare 50 knop i 22 knop vind. Står en liten artikkel i siste Seilas

YP i modeller ble antatt å klare 48knop før forsøket. De klarte over 46. Det skal være en ny båt på trappene en plass som er beregnet til å klare 58...

Uansett hvem som prøver skal rekorden settes. Akkurat nå er det størst sansynlighet for at den neste verdensrekord holderen kommer til å hete Maynard eller Bjørn D.

Kite er ennå en ung sport og har nok størst potesiale, men det er også mulig å tenke seg at kite har tatt ut sitt potensiale veldig raskt og allerede er på grensen av hva som kommer til å være mulig. Bare tiden vil vise. Rekorden for kite holdes av mr Naish og han har klart bedre noteringer på seilbrettet sitt ennå.

klart det går fort dette... men til dags dato går det alltid fortere i nedoverbakke på snø! eat your heart out, suckers! vann er bare smeltet snø!

 
Annonse
Annonse
Annonse