Norrøna Lofoten XCR vs GTX

Er det noen som har noe mer info om forskjellene på disse to jakkene bortsett fra det som står på www.norrona.no? Jeg er spesielt interessert i om GTX'en holder på skikkelige uværsdager.

GTX Softshell'en holder like tett som XCR. Den puster lite granne dårligere (om man virkelig tester det; i praksis synes jeg forskellen er veldig liten). Erfaringsmessig velger jeg ofte GTX Softshell fremfor XCR i skikkelig møkkavær ettersom den er litt varmere. Har ikke opplevd den som mindre tett. Teknisk sett er selve GTX-lageret vel det samme som i XCR, men det får ikke kalles XCR med det anvente ytter- og innertyg.

Forskjellene er som det står på norrona.no. Materialet i GTX Softshell har ett litt annet mønster/struktur som ser litt annerledes ut enn XCR ripstoppen. Laminatet på innsiden av GTX Softshell er varmere og mjukere enn i XCR, mer lydløs er den også. Pakkvolumen for GTX Softshell er noe større enn for XCR.

Det blir nok GTX ja. Jeg er litt lei av den gamle stive goretexen og er klar for å prøve noe nytt. Bare det snart begynner å snø...

Er det kun til heisbruk vil gtx softshell væer veldig fint. Slitestyrke og ventileringsegenskaper er bedre i xcren og ikke minst er det stor vekt og pakkvolummessige forskjeller. Bruker en mye sekk osv ville jeg klart valgt XCR

Jeg kjører stort sett kun med lett sekk og foretrekker heisbasert off pist, så kanskje XCR er best? Jeg får vel ta meg en tur i butikken og prøve snart. Takk for alle tips.

og den har faktisk begynt å nuppe nede på sidene hvor hoftebeltet sitter. Er litt skuff! Ellers så er det en super jakke med de egenskapene som barks nevner. Eneste jeg ikke er helt enig i er pusteegenskapene, de merker du stooor forskjell på når du går topptur el. er i høy aktivitet.

GTX'en holder i skikkelig drittvær! Den puster også mye bedre en vanlig gtx, noe som er en kjempefordel. Pass på å bruke superundertøy og fleece under, ull og bomull holder på fuktigheten og den vil ikke slippe ut gjennom de bittesmå hullene i xcr-stoffet=)

 
Annonse
Annonse
Annonse