Norrøna Lofoten GTX Comfortshell jakke

Jeg skal kjøpe meg vann- og vindtett jakke, som jeg skal bruke til alt hele året, stå på ski, gå i fjellet, gå tur i skog og marka med den, rettere sagt alt! Så da har jeg snust på en del jakker, og lurer på om Norrøna Lofoten GTX softshell jakka egner seg for den slags bruk?? For jeg har også sett på en Bergans jakke, om også noen kan si litt om hva de synes om Norrøna kontra Bergans.. + at når jeg legger så mye penger i en jakke, så hvis jeg skulle være så uheldig å greie å rifte opp jakke, har norrøna så god service at man da kan få sendt inn jakka og fiksa den, og er det noen som vet sånn ca hvor mye det vil koste?
Og er det noen som har noe greie på hvordan det er å kjøpe jakke fra nettet, fra hjemmesida til Norrøna, med hensyn til garanti senere, eller vil det da være lettere å kjøpe fra butikk??

Håper noen kan slenge inn noen tips og råd?

Har ikke kvalifikasjon til å si noe mye om forsjellene, men servicen vet jeg litt om. Bergans har helt super service. Gratis (var i hvertfall for meg) Jeg fikk strammet inn snøskjørtet på min jakke. Har også fått god service hos Norrøna når buksa mi revnet litt. Var gratis første gang, men måtte fylle ut skjema og betale litt andre gang. Litt mer tungvint. Så med tanke på service har jeg best oppfatning av Bergans.

Min jakke har nettingfor, og det blir fort litt varmt. Jeg ville gått for en ren skalljakke med god lufting når du skal bruke den til alt. Å heller bruke mer under når det er kaldt.

Lykke til med kjøpet.

Har selv Lofoten GTX jakka til Norrøna og er kjempefornøyd.
Funker hele året, men best til skibruk mener jeg. Når det gjelder service/reparasjon av produktet så har Norrøna vært snille med meg iallefall. Har ikke betalt noe for reparasjon enda. Tror det går greit å bestille fra hjemmesida deres mht garanti og slikt..
Kanskje det er like greit å kjøpe på Oslo Sportslager sin hjemmeside også.
Bergans er billigere da men....

Jeg må bare spørre jeg, men du mener at jakka best passer til ski kjøring, hvorfor gjør den egentlig det?? Jeg har jo også sett på den andre Lofoten jakka, den som er kun skall, vil den være bedre til det bruket jeg skal ha den til?? Skal jo trossalt bruke den hele året + i gå i fjellet, marka, skogen, også på vintern når jeg kjører ski, noen ganger til og fra skolen. Hvem av de jakkene vil da egne seg best til mitt bruk? Med hensyn til at den skal tåle vind og vann, men det gjør vel begge av de? Det er jo tross alt en jakke man legger mye penger, så er jo lurt å kunne forhøre seg med noen som har den fra før av eller har hatt den...

Takk for svarene jeg har fått hittil også=)

GTX Softshell jakka passer best til vinterbruk fordi den er varmere enn vanlig GTX.. Jeg ville gått for den vanlige GTX jakka fordi den ikke er så varm, og derfor passer til sommerbruk også + at den er billigere enn GTX Softshelljakka. Begge er vanntett..

Kjøp ren skalljakke. Kansje ikke best om vinteren, men funker helt fint. Og det er det eneste som funker om sommeren. Blir fort veldig varmt når man går.

Ja, okey, mener dere den XCR jakka da eller? Den som bare er skall??

er at Bergans bruker Dermizax for å beskytte mot vind og vær mens Norrøna bruker Gore-tex. Gore-tex er et dyrere materiale, og derfor er jakkene til Norrøna dyrere. De tar også en del fordi de er Norrøna. Gore-tex har imidlertid en høyere vannsøyle enn Dermizax, dvs at hvis du går timesvis i øsende regnvær vil det ta lenger tid før vannet trenger igjennom Gore-texen.

Når det gjelder service er begge bra, men jeg personlig har veldig god erfaring med servicen til Norrøna. Lofoten-buksa mi som i alle fall er fire år, fikset de uten at jeg betalte noe.

Tror forresten også jeg ville gått for lofoten xcr-jakken og ikke soft shell-varianten, fordi xcr-jakken er mer allsidig. Men ville kanskje også ha kikka på narvik-jakken i damestr, med tanke på passform.

Takk for masse bra tips... Da tror jeg at jeg vil gå for XCR jakka, i og med at den er mer allsidig, det vil jo være lettere å regulere varmen med den... Men den Narvik jakke (dame) er ikke den ganske lik Lofoten GTX (softshell) jakka, hvis vi snakker om Narvik softshell jakka(dame)??

Jeg ville valgt Bergans. Jeg har selv en Trollheim, men forslår Bergans nye Anatomic jakke i stretch materiale. Har flere ganger leverert jakken inn på rep. etter å ha hatt hull. Rask og god service. Bergans er jo kjent for sin kvalitet. Jeg vil virkelig foreslå den.

Har selv dette settet og er veldig fornøyd.
Garantien vil være den samme om du kjøper fra nettet eller butikk. Skulle du være så uheldig å rifte den er de og behjelpelige med å reparere. Med mindre det er en garanti sak så kan det nok være du må ut med noen få kroner for reperasjon/frakt kostnader. Tviler på at dette koster skjorta, men det vet nok Norønna selv mer om så anbefaler deg å ta kontakt med dem.
Norrøna vs Bergans. Begge merker lager kvalitetsklær. Forskjellen er vel design og bruk av materialer. Bergans har ikke konsesjon på Gore-Tex, men har derimot sitt eget membranstoff kalt Dermizax. Gå og prøv dem i butikken, se hvilken du liker best. Skal ikke gå inn på forskjeller mellom de to stoffene siden jeg ikke har testet Bergans selv og allerede er partisk for Norønna wink
Gore-Tex vs Softshell. Skal du bruke jakka hele året er nok GT det beste valget, bedre å ta på seg en ekstra fleece når det blir litt kjølig enn å ha en for varm jakke. Dette er kansje en personlig preferanse så kansje du burde prøve begge, tross alt du som skal bruke jakka hele året.
En annen ting som kan være verdt å nevne er at membran stoffenes pusteevne vil reduseres om vinteren i veldig kaldt vær. Kondensen vil rett og slett fryse i porene og gjøre jakka tett. Dette er ikke noe du trenger å tenke på ved vanelig bruk men i ekstremt vær kan faktisk bomullsanorakken være grei å ha som backup.
Lykke til med jakkekjøp. Tror ikke du går feil hverken med Bergans eller Norønna.

Jeg har denne... Er veldig fornøyd og bruker den både sommer og vinter! Det eneste jeg ikke er helt fornøyd med er at etter en stund kan det oppstå en "glippe" midt i glidelåsen som gjør at den ikke er helt tett, men mener det er livstidgaranti på glidelåser etc. på Norrøna..?!

Bare løp å kjøp! ikkje noe å vente på mener jeg..

Ja, jeg venter på at jakka skal komme inn i butikken, siste uka i juni, da blir det jakkewink.... Takk for alle tips og råd jeg har fått!

..et godt valg! Selv har jeg Narvik Softshell. Er kjempefornøyd med den, men den kan bli en smule varm når man er aktiv på milde dager. Lofoten...kjøp!

 
Annonse
Annonse
Annonse