Noen som kan fortelle litt om Elbrus

Hei.

Noen som har vært på Elbrus.

Hvordan var turen, var det bra opplegg?
Hvor mye kom hele pakken på?.

Lurer på å reise neste år.

Har stOOOre forventniger til at det blir en syk fet tur..

Grumpy: det stod fint lite i de andre trådene..
Vurderer selv en tur i vinter, til Elbrus eller Krasnaya Poljana.
Info tas imot med stor takk.
Verd pengene? Spesielle tips? Hva går man for: elbrus eller krasnaya? Når der det best å reise?
Er anleggene ok eller må man basere seg på Heli / apostlene?
Takker og bukker.
-m-

mhm

www.elbrus.no

Noen år siden jeg var der, prøver å nevne det mest tidløse:
*Russland er noe plundrete land å reise i, blir meget mye bedre om du kjenner noen som skjønner systemet.
*Rundt Elbrus er det opp til selve fjellet en gondol og en vanlig bakke, mye bra her. Store brearmer,krever faktisk kjentfolk om du skal ta turen rett etter snøfall( mer krevende enn Ag.midi via col/ envers du plan)
*Cheget. En seters stolheis som tar deg opp "flotte" kuleleøyper. Men på toppen har du massive frikjøringsområder, både for å sette utfor og lappe mer opp. klipper/ flater/ juv. Perfekt hvis nok av den kvalitetssnøen området ofte får.
*heli er mulig, dyrt og lav sikkerhet...
Vet ikke noe om elbrus.no, sikker komf.
Det er vanligvis lett å finne bo på egnehånd når du er der, fly aeroflot uten å bytte flyplass i Moskva(viktig) til Mineralny Vody, ta taxi for noen 100 usd til basecamp. Kjøp enkeltturer i heisen. Ta med det du trenger av utstyr selv fra Norge. Husk visum, skal du tråkke rundt i fjella skaff OVIR. Ha på deg passet hele tiden. små USD(10 og 20) for bribes er lurt, hvis ikke må du bruke store lapper..

Her kunne man mange av oss ha skrevet en hel del, men fjellet kaller..., så æ nevne kort:

Ikke vits med organiserte turer på Elbrus, hvis man er noenlunde fjellvant. Vi gikk 4 stk. fra 3500 moh uten bruk av heis eller beltebil. Vi overnattet kun i medbragt telt. Dette gikk vældig greit. Juni-aug er de beste mnd. for denne bestigningen. Noe mer risky i mars-april, med bla temp. ned mot -50, og mye is. Toppdagen er tung! Vi brukte 15 timer fra 4100, til toppen, og ned igjen. Vi gikk da veldig rolig!

Anbefale varmt www.elbrus.org, der du finner noe som heter lite package, der du betaler for hjelp til den håpløse papirmølla man må gjennom, samt at man får massevis av annen praktisk støtte. Her kan også leies guide f.eks kun for toppdagen. Denne sia har alt man trenger av info å mere til!! GO TUR! smile

loe

Som nevnt tidligere, det er litt stress og ferdes i Russland. Sørg for å ha alle dokumenter i orden og alltid litt ekstra rubler!

Vil henge meg på siste taler. "Lite package" til Pilgrim Tours er absolutt å anbefale. Du får da hjelp med formelle ting, transport Min Vody - Azau og engelsktalende kontakter der nede. Det siste er utrolig greit da veldig få lokale kan engelsk.

Ellers er det helt greit å reise "alene" dersom dere er en litt fjellvant gruppe. Vi var fire stk som dro sammen og gikk fra bunnen, ca. 2300moh og hadde teltleirer oppover fjellet. Det er lett å finne gode teltplasser, ofte med nydelig utsikt! Bruk god tid oppover og spar krefter til toppdagen/natten.

Vi reiste helt i slutten av mai(2006) og hadde veldig bra vær med unntak av noen dager med snøstorm. Vi organiserte det meste selv og benyttet "Lite package" fra Pilgrim Tours. Tror totalprisen for 13dager ble ca. 8000kr, på lavbudsjett.

hvordan er det å kjøre på ski ned fra elbrus? planlegger en tur i juni 2008. må jo ha skia med! smile

^^ Det er veldig enkelt å kjøre fra toppen av Elbrus. Var der i august 2005 og da var det sammenhengende snø fra 5642m - 3800m. Meget våt snø de nedesrste 250-300m da, men ellers bra snø. Som det blir sagt lenger oppi her, så er det smart å ha med seg noen små USD sedler til bribes. Man kommer veldig langt med litt penger til de rette folka! Ushba er jo også et kult fjell nede der.http://mountains.tos.ru/climbing_ushba.htm
God tur!

 
Annonse
Annonse
Annonse