Noen med peiling?

Jeg går inn i andre sesong på telemark og sliter litt med å få til svingen i tung og dyp snø. Har noen et tips eller fire om hvordan jeg kan bli bedre?

Ha omtrent lik vektfordeling på hver ski. Det tror jeg du klarer. Før svingen: reis kroppen, bytt fremste ski, synk ned med kroppen og sving. Opp igjen, bytt ski, ned og sving osv osv. Etter noen turer har du skjønt poenget.

"Vikten på dalskiden! Vikten på skiden nedåt i dalen!"

Vikten bakåt åt sidan måsta det åtminståna vara. Hur långt som helst.

Len deg bakover, og ver litt smidig liksom. prøv hoppe opp, når du lander sett skia lengre fram enn den andre. du må prøve deg litt fram. dette kommer ikke med første. det må litt trening til. når du kan det, og det flyter, og du liksom danser. fy flate det er gøy!! du må trene og trene!

Bruk stavene. når du kjører en høyre/venstre sving og du er ferdig med svingen, setter du ned den ene staven, mot den siden du skal svinge. Ler deg teknikken først i vanlig bakke, så kaster du deg ut i løssnøen!!

Hva med hoppsvinger?

Hoppsvinger med doble stav-i-sett er ikke noe vits lenger. Det ser jo bare helt mongo ut. Det var med de tynne tua plankene for mange år siden som det var nødvendig..

hva med enkel stav-i-sett da?

Stavsett i løssnø? Hæ? Drit i teknikken. Det er faktisk mye lettere å kjøre løssnø enn bakke. Tenk vektforedeling når du svinger. Til slutt, glem alt som heter plater og innsving i løssnø. Løssnø er best uten plater.

Hvordan svinge på hardt, bratt føre, gjerne med gjennomslag?

Det er ikke enkelt... Den beste måten å kjøre gjennombruddsføre er å ikke bryte gjennom! Eller bryte gjennom hele tiden... Altså, enten veldig mykt, eller veldig hardt! Klokere? Ikke jeg...

du må få på no groovy musikk i spilledåsa. Eksprementer gjerne og finn fram til noe som funker. Lag egen plalylist for bakke og egen for freeride.

innsidetips: sjekk ut soundtracket på noen skifilmer

må bare si at dette er helt rett! fungerer som bare f..! finn noen som passer, så bli det mye mer moro!!!

Ligg bakpå skia og strekk fremste foten litt mer ut enn vanlig...Vanskeli å forklare, du må bare finne feelingen!!
Kør masse utafor løypa i allslags snøforhold, det er god trening med krevende køyring. Har ik stått lenger enn 2 sesonger eg heller men begynner å få pudder køring ganske bra til, så det er bare å stå på og stå masse på ski så kommer det!!!!!!GARANTERT!

 
Annonse
Annonse
Annonse