Noen med meninger om Tua Helium eller Nitrogen??

Kjæreseten min har fått et godt tilbud på et par Tua Helium eller et par Tua Nitrogen.
Hun er ca 60 kg og vil ha en ski som kan brukes både i bakken og på toppturer, jeg reagerer litt på at det er så lite innsving på Tua Helium, men det er vel den letteste skien på markedet så den vil vel være lettkjørt uansett, tror målene er 100-73-93??
Kjæresten min har kjørt i ca 9 år så hun er det jeg ville kalle dyktig/erfaren, er det noen som kan hjelpe oss her???

Oops det er kjæresten min som heter Birgitte!!wink

Er det ingen som har kjørt med disse skiene eller??

Tror det har lite å si om Tua Helim har lite innsving. Med de målene du har der vill du ha en god ski både for topp tur og i bakken. Har stått i ni år bør en ha nokså god peilling på hvilke ski som pass best. På di ni årene har skiene utviklet seg voldtsomt.

En lett ski er vel ingen bakkeracer akkurat?

Med hennes kjørestil tror jeg egentlig ikke hun trenger noen bakkeracersmile, hun liker å kjøre variert med en del kjappe småsvinger og noen litt lenger. Men jeg det er vanskelig for meg å si hva hun selv vil ha!!

Er det noen som vet hvordan Tua skiene har kommet ut på tester??

Har kun testet nitrogen, og er en veldig fin toppturski. Heliumen er jo litt smalere, men har ikke testet den. Så hvetrfall Nitrogen er absolutt å anbefale til det bruket du beskriver.

Har du noen formening om hvordan eventuelt Tua skiene er i forhold til Rossignol T3 først og fremst, men den litt stivere B2(kontra T3) og kanskje T2 også er i bildet??

Har prøvd en av de (husker ikke hvem) på topptur, og synes den var super. Veldig lett, og lettkjørt og leken. Er mer usikker på hvordan den funker i bakke.. Blir nok litt pinglete på hardt føre, men siden ho er liten og lett kan det fønke...

rett og slett fordi den er bedre

eller misforstår jeg hva du mener??

Slik det ser ut nå så blir det kanskje Rossignol B2 siden den franske siden der vi lurer på å kjøpe ikke har T3 inne virker det som!!smile

Har du en mening om Tua Nitrogen kontra Rossignol B2??

tilbudet bør være bra, siden helium og nitrogen er ca3 år gamle ski. minst 50% avslag.
Har forøvrig brukt tua helium på toppturer i 3-4 år nå, og er altid fornøyd på veg opp. Det er fordi helium er den letteste skia tua noensinne har laget og antakeligvis den letteste skia til telemark/randonne noensinne. Dette har mildt sagt MYE å si for kjøreegenskapene. Skia flagrer så mye på hardt og ujevnt underlag at det nesten er komisk. men for all del, den er spenstig og morsom å kjøre på. Fantastisk på moderat pudder og varm sommerslush.
Ville nok gått for halogen om den fantes da, Men helium var det breieste den gangen. Perfelt ski til turer, men umulig i bakken..

 
Annonse
Annonse
Annonse