Nijmegenmarsjen

Noen som har deltatt eller har planer om å delta på Nijmegenmarsjen???
Skal begynne å trene til denne marsjen nå...
Beina bør tåle en god del om jeg skal klare å fullføre!smile
Men jeg er opptimist!
Lurer på om noen har erfaring med å trene seg opp til å tåle 16 mils gange på asfalt og brostein på fire dager!??!
Har fire måneder på meg!
Og er psykisk klar for en vår med masse slit!smile
Noen tips noen??

Jeg har ett godt råd: Ikke gjør det!!!

Har hørt det er fest og drikking heile vegen?

Ja, det er drikkestasjoner hele veien.... med snaps...
har jeg hørt....
Skal vist være ganske mye annet opplegg der enn bare å trave fire mil pr dag..
Men tenker d lønner seg å være godt fysisk forberedt om en skal klare å delta på noe annet enn å kun gå....

Pokker... ingen her med erfaring?
Ingen som har gått marsjer?

Har ikke gått den marsjen, men har vært grensejeger på russergrensa. Der gikk vi jævlig mye. Ikke 4 mil hver dag, men gikk 4,5mil sammen med 40 andre på 30t. Vi gikk på sti da. Det er ikkeno problem å gå langt hvis du har gode sko. Men gå laaangt med skoa dine å vær siker på at de passer. Det er det som er viktig. Ellers tror jeg du klarer det helt fint hvis du er i normalt god form.
Du kan jo prøve deg på en 4mil en dag... så vet du jo ca hva du går til.

Gikk jo 15km marsj noen ganger på asfalt. Det er lett som bare det, og tar ikke lang tid. (Under 2 t). Så å gå noe over dobbelt så langt ser jeg ikke for meg som noe uoverkommelig problem i hodet mitt... =)

men må nevne at dette var med full utrustning. i myr. 16 mil på 4 dager uten motstand må la seg gjøre. Tips:
gode sko og unngå gnagsår mella lår. sliten blir du helt sikkert.

Det er vel ikke så mange her inne som marsjerer så mye, derfor får du alle disse ubrukelige rådene over. Det finnes sikkert et eller annet "turmarsjforum" på nettet. Selv gikk jeg nijmegen for mange år siden, og det er en spesiell opplevelse ja. Definitivt håpløst å tro at det er problemfritt å gå 4x4 på asfalt, og at det er en grei sak hvis man er i god form og har gode sko. Har sett bataljoner av gråtende menn i Nijmegen wink. Selv med stålkondis, supersko og Monsenerfaring i fjell og skog blir det noe helt annet å gå så langt på asfalt. Tren 2-3 mil en dag eller to i uka på asfalt. Så kanskje du greier å gjennomføre med stil. Forutsatt at du ikke får allverdens betennelser og belastningskader før du drar.

9 mil på tre dager på landevei. Ikke noe problem! Men litt trening og forbredelser er alfa omega. Gode sko er viktigst. Få deg sko med gode dempere hvis dekket er hardt!! Det sliter jæ... på knærne uten. Du må passe på at skoen sitter godt! Ikke for stor og ikke for liten. Husk at foten/føttene dine svulmer opp etter en time og tre ved hard gåing. Ta med det i betrakting når du går til innkjøp av sko/støvler. Skoen skal ikke glippe i hælen. Du får støvler som har foam i hælen, dvs at den former seg etter hælen osv. For å hindre gnagsår, gå over føttene dine og få vekk overflødig hud. Legg føttene dine varmt vann en halv times tid og bruk en fotfil eller hva det enn heter og fil i vei!! Under fot og på hælen. Dette gjør at du ikke får så lett gnagsår og huden blir glatt og fin.

Sko vil jeg anbefale Burma Lady pro med MFS ( Multi Foam System). Den har en meget bra såle og passform for den som er ikke er for brei og høy på risten.

Kjøp deg masse gode sokker og shift sokker hele tiden. Det skal hjelpe mye.

Et tips til, legg på gnagsår palster før du går inn skoene.

Tusen takk for tips, har skjønt d med at skoa er en viktig faktor ja!
Sjekker ut hva som er å få kjøpt...
D store problemet er bare at de som står på butikker rundt og selger sko, har som oftes ikke peil på hva de egentlig selger....
Møkkafolk!

Hmrf! Ikke alle selgere er møkka folk. Det er også noen som har peil...

D er da de som kan sakene sine!
Men kom ikke her å si at majoriteten av de som jobber på sportsbutikker rundt om i landet har belegg for å prate om det de prater om!
Jeg kunne gjerne ha gått i demonstrasjonstog mot selgere som ikke har peiling!!!
For de er d faktisk mange av!!

Jeg har en del venninner som har gått Nijmegen. Planlegger å gå den selv til sommeren. Har gått mange marsjer på asfalt tidligere. Å ivareta beina er viktig, men det tror jeg du er oppegående nok til å finne ut av selv. Det er derimot andre ting som er minst like viktig for at du skal kunne ha en behagelig marsj. Kontakt meg og du skal få all informasjon du trenger.
Jeg kan de fleste snippetriks for oss jenter wink

Gode sko er viktig, jeg gikk den i forsvarets støvler, og det var ganske vondt 2 og 3 dagen... siste dagen gikk av seg selv. Hele opplevelsen kunne minne om et kjempe langt 17-mai tog til tider, folk står i veikanten, vinker og heier..
Den store fella er øltelt når du er ferdig for dagen.
Rene bein, rene sokker og nylon strømpe var trikset når du bruker militær støvel, ta nylonstrømpa utapå sokkene i støvelen, så slipper du gnagsår... Bruker du ordentlig fottøy kan nok dette sløyfes. God Tur... det er verdt opplevelsen, men det holder med en gang..... skal jeg gå 16 mil på 4 dager en gang til skal det være i natur og vakre omgivelser

Mulig jeg er helt ute å kjøre, trodde det var en militær marsj jeg? eller er den for sivile også? en drøm å fullføre den i gode sko i forhold til forsvarets alfasko og uniformsmile

Forsvaret stiller hvert år ja, men av 47 000 deltakere i fjor, så tror jeg nok ikke alle var forsvarsfolk nei..
Marsjen er for alle den!

Ve.... har overtalt deg til nå? Eller er det han du spør for kanskje? Nei, reis heller til et sted der det er mulig å gli på underlaget, og da snakker jeg ikke om kanalene rundt Nijmegen vinterstid... God tur til Sauda foresten, hvis du skal dit kommende helg også da?


Siggum

på www.spesialjeger.net . Det er der militærgutta henger.

Så at du skulle på FRC...Eller mente du kanskje RFC?

Hei Vannjente!
Jeg har gått marsjen 2 ganger tidligere og skal gå i år igjen. Treningsgrunnlaget mitt i fjor var 20 km marsj to ganger i uken på asfalt med 10 kilo pakning. Du trenger ikke pakkning hvis du er jente eller skal gå marsjen som sivil.
Det kan være greit å lære seg plastring av beina når du skal gå. Her anbefales tensoplaster 7-10 cm bredt som du får på apoteket. Den teipes under hel og fotballer. I tiller kan det være lurt å ha inngåtte sko med god innleggssåle. Det kan også være greit å ta med et ekstra par sko i ett nummer for stort da beina utvider seg ved økt blodtilførsel. I tillegg anbefales sprøytespiss til å stikke hull på blemmer og diverse plastringsutstyr. Husk å drikk mye vann!!!
Noen nyttige sider på internett er:
www.marsjen.com
www.nimegenmarsjen.info
www.nijmegenmarsjen.com
www.4daagse.nl

Hilsen Kenneth

jeg gikk en IML marsj i høst på 7 mil, i marsjstøvler og oppakning. hadde seriøse problemer med knær og fotsåle etterpå. bruk noen gode sko, og god undik. litt slark i skrævet, og blemmer i assen. vi gikk med noen tyskere, og de hadde en teknik på blemmer som gikk ut på å skjære vekk hele blemmen, for så å spraye på noe dessinfiserende stoff. teip på en glatt kompress på selve såret, og luft det hver kveld. lykke til.

 
Annonse
Annonse
Annonse