Nattsession m/ Canon 1000D?

Hei.

Jeg og en vennegjeng har laget bigjump i nærområdet med traktor og det hele. Og vi har hatt mange sessions der allerede. Men det blir ikke spesielt gode bilder. Dette har sikkert fotografen mest skyld i, men jeg trenger noen tips. Vi kjører som regel om kvelden, og har en "byggelampe" (veldig sterkt lys) hengende ved siden av hoppet som gir det meste av det aktuelle bildeområdet bra med lys. Jeg tok alle bildene med Canon EOS 1000D, med 18-55 objektiv.

De fleste vil vel be meg kjøpe bedre blits, eventuelt oppgradere utstyret. Men jeg vil gjerne vite hvordan jeg kan få bedre bilder med det utstyret jeg har.

Hva slags modus skal jeg bruke for å fotografere når gutta suser over hoppkanten? Jeg prøvde litt forskjellig:

Standardinnstillingen "Sport" (bilder av ting i bevegelse) skal fyre av flere bilder i sekundet, men dette ble ikke tilfellet i og med at det var for mørkt. Det ga heller mørke bilder og skygger etter bevegelsene som ble gjort etter hoppkanten.

"Program AE" uten blits ble det for lang lukketid på pga. mørket, og om jeg stilte inn på kortere lukketid ble bildene for mørke.

"Program AE" med blits ble egentlig bildene best. Men med maks lukketid på 1/200 med blits, ble skygger et faktum på elleville triks.

Tror jeg ville peiset opp et par lys til og jobbet meg frem til et resultat som jeg liker på manuell. Prøv deg frem på manuell!

Mer lys! Manuelle innstillinger! Blitz!

Er det slik at du ikke har prøvd på manuell, og du bare har kjørt auto?

Sitat greipfrukt:
Er det slik at du ikke har prøvd på manuell, og du bare har kjørt auto?

 

Er nok kanskje fare for det, ja. Jeg er Amatør med stor A. Første gang jeg prøvde å ta bilder i slike omgivelser. Jeg prøvde de modusene som står i første innlegg, og de er vel ikke manuelle, nei.

Men hvordan bør jeg plassere lysene rundt hoppet?

Jeg ville hatt mye mer lys, for selv om det er ut som du har nok lys, skal bevegelsene fanges av kamera og fordi hoppet er over ganske fort, må du ha høy lukkerhastighet.

Det du kan prøve med det utstyret du har er og stå ganske tett opptil hoppet, med lampen og på med blitsen på kamera, så setter du iso opp på 400, kansje til og med 800 og hvis du har mulighet, øke blitsstyrken til maks og fyr løs.

Jeg vet ikke om ditt kamera kan la blitsen blinke flere ganger, sånn som du ønsker og ta bilder, men hvis ikke kan du forhåndsfokusere manuelt, ved hoppkanten og så trykke ned når de tar av, evt følge de. Skulle dette gå rett i dass, kan du bruke følgefokus, men da bør du kansje ha lys ved bakken ned til hoppet, siden autofokusen på billigere speilreflekskameraer sliter med å fokusere i lite lys.

Dette ble sikkert veldig langt og lite godt forklarende. Bare spør hvis det er noe mer.

still fokuset manuelt først.
iso på minst 800!
bruk blitz ofc.
ellers så er det bare å stille inn blender/lukker manuelt med høyest mulig lukker med nok lys.
viss ikke det funker er det bare å peise på med mer lys og blitzsmile

Still lysene etter hverandre slik at de lyser opp hele turen liksom : Hopp - airborn - airborn -landing - stopp.

Still litt opp på ISO ja, men ikke ALT for mye med tanke på bildestøy. Stor blenderåpning , altså lavt F-tall.
Så må du nesten prøve deg frem med lukkertiden, må helst være så kort at du ikke får slør/blurry motiv. Kan samtidig være en kul effekt.

Ang. fokus; Dette er litt vanskeli å forklare. Vet ikke om autofokus greier å fokusere før at den som hopper kommer på kanten. Og da er det litt sent. Evt. fokuser på hoppkanten. Har ikke peiling på hvordan du har satt oppe dette. Manuell fokus er kanskje det lureste. Få noen til å stå på hoppkanten og fokuser riktig. Da har du dette hele tiden, autofokus vil neppe finne noe å fokusere på pga. lite lys. Er du heldig og ha nok lys fra lampene er dette fint.
Som sagt vanskelig å forklare.

 
Annonse
Annonse
Annonse