NORD-NORGE i begynnelsen av juli

Madammen og meg er helt i startfasen med å planlegge en to ukers ferie i Lofoten/Tromsø/Lyngen området. Jeg har beklageligvis ikke bidratt med så mange innspill på konkrete ting vi kan gjøre, så jeg hadde satt enormt stor pris på noen gode inspill.

Forhåpentligvis er det andre og som kan få noen gode ideer.

Toppturer som fungerer i juli, fot-turer med det lille ekstra, og ellers litt spesielle opplevelser en bør få med seg er av interesse.

Som sagt, jeg er enormt takknemlig hvis folk tar seg tid til å komme med innspill.

Du kan gjøre hva som helst i nord-norge i juli. Skikjøring går fint, for eksempel oppi lyngsalpene. Lofoten kan jo som kjent by på klatring, surf, padling osv... En av mine favoritter på denne tida er Narvikområdet. DH-sykling, toppturer, fisking i skjomen, skikjøring... Det er uante muligheter, så du må kanskje spesifisere litt. Fotturer kan du jo selvfølgelig gjøre overalt, men for å hinte litt så er jo Reisadalen og Lyngsalpene kult, eller du kan ta deg en tur over grensa til Sarek, nord-europas siste villmark.. Det er som sagt sinnsykt mye fint å ta seg til oppi der og med midnattsol har du jo hele døgnet på deg... Dæven nu fikk æ hjemlengsel.

på undstad anbefales. er ennå bitter over at jeg ikke fikk tid da vi var der, selv om vi var helt ute i lofoten. Lofoten anbefales, dra til henningsvær og reine. mye fint fotturterreng i hele lofoten.

Skal du til Tromsø, må du jo på Tromsdalstinden..og Blåmann e fin den også smile Begge e fottura, litt krevende, men de fleste skal nok klare det. Sommerøya utfor Tromsø e jo et paradis!

Kikk på www.nordnorskklatreskole.no. Hvis du ikke klatra fra før så e dette en opplevelsesrik og billig inngangsbillett. Har ikke gått kurs der sjøl, men har hørt mye skryt fra folk som har det. Surfing på Unstad ble nevnt over, blir å ta ut campingvogn eller lavvo til sommeren. Satsa på å bruk helgen der og håpa på bra oppmøte, så stikk innom å hils på the locals og kanskje noen fler!

Da har jeg noen holdepunkt. Skal sjekke opp litt forskjellig. Ikke utenkelig at jeg dropper et spørsmål eller to i en av inboksene til dere som har engasjert dere. Uansett så takker jeg for gode innspill. Tommel opp!

@xl

Støtter tidligere innspill, men vil bare minne om at det kan være greit og ordne med bil. Nord-Norge er ikke akkurat velsignet med et sinnsykt kollektivtilbud, samt at det kan være voksne avstander mellom perlene. Men dette sagt; god tur og jeg regner med dere finner massevis av flotte muligheter!

 
Annonse
Annonse
Annonse