Montering av bindinger

Jeg skal montere bindinger (Linken) på et par storslalom ski (Nordica Doberman 12 GS). Skiene har målene 107-64-87, og er 184 cm lange. Har sjekket litt rundt angående hvor man bør plassere bindingene, og det er mange teorier; balansepunkt, CC (center chord), CB/CRS (centre ball/centre running surface). Skiene skal kun brukes til bakkekjøring, og i utg.pkt. har jeg tenkt å plassere bindingene relativt langt frem på skiene (f.eks. 2 cm foran balansepunkt). Er det noen som har erfaring/gode råd angående plassering av bindinger på bakkeski?

Bra guide der, de anbefaler vel 2 cm foran balansepunktet de også.

jo lengre forran jo lettere å svinge, jo lengre bak jo bedre flyt på snøen. er ikke helt sikker på hvordan det blir på storslalomski. min anbefaling er å finne midtpunktet på skoa og flytt det merke et par cm forran cc merket på skia...

Frihåndsmonterte telemaerksbindinger på et par Kästle Speedmacine GS en gang. Da monterte jeg deførst for langt bak. Dette merker man veldig godt på en racingski. Er bindingen for langt bak vil du merke at den glipper og på en måte hopper og er veldig urolig, skia vil liksom ikke ligge i skjær. Er de for langt bak vil man merke det med en gang. tror det var snak om 2 cm før det ble perfekt.

http://www.telemarktips.com/BindingMt2.html . http://www.telemarkski.com/news/mounting_101_y03.html . http://www.telemarktips.com/BindingMount.html . Rainey har utført blintestar med å flytta bindingen på skia på ulike løparar. Dei oppdaga at bindingane måtte flyttast opp mot 1,5 tommar før løparen merka nokon skilnad. Mindre endringar vart automatisk kompensert av teknikken til løparen. Rainey anbefalar å montera 3-pin hola på støvelen på Chord Center (CC) = rett linje frå tupp til tipp delt på 2, dersom du ikkje har sterke grunnar for å prøva noko anna.

For montering av en bakkeski for telemark er det anbefalt å gjøre følgende:
- Finn lengden på skone din
- Midten av skoen skal ligge 2,5 cm foran midtmerket som brukes til montering av alpinbindinger (som er markert på alle ski)
- Sett skoen i bindingen og merk av når midten av skoen er 2,5 cm foran midtmerket
- Borr hull og lim

Dette skal fungere for de som tenker å ha et par til skikkelig bakkekjøring.

 
Annonse
Annonse
Annonse