Moms på heiskort!?

Leste et sted at det var innført moms på heiskort fra 1. mars 2004.

Da passerer vel Hemsedal 400 spenn for dagskortet til neste sesong.

Virkelig hyggelig. Morsomme politikerne vi har.

Rart hvis det ikke er momsbelagt allerede???

Hei.

Dette kommer en spesialmoms for de som driver med transport, 6%, på dette.

Javel, det blir sikkert økt til normal sats om et par år.
320 + 6% blir 340. 350 spenn for dagskort i Hemsedal neste år da.

Hvem var den geinale hjernen bak dette moms på transport vedtaket?
At heis er transport er vel også i grenseland vil jeg tro,
hvordan lyder lovhjemmelen nøyaktig?

Dette kommer helt sikkert, og vil øke til 24% sakte men sikkert. Når det gjelder Hemsedal, skal de jo også håndtere momsregnskap, og det koster...prisen på kortet blir kjapt 400,- Med helgetilbudet på "bare" 695,- og sesongkort 5990,- johoo, men da får du et gratis blad i posten da! og en seksseter! (strengt tatt er treseteren overmoden da) og hugst og planering av Tottenskogen! Och vi måste ha en 48 graders pist for å være brantare en i Idre. Er det noen her som har vært i Gustavsbacken i Lindvallen, Sælen ? Dobbeltgrøss! Tror jeg må få meg nye feller.......

Høres litt rart ut at heiskortene ikke allerede er momsbelagte.. Vet at det har vært en sak i Hemsedal om at alle som arbeider i skisenteret må muligens skatte av heiskortet de får. Så langt har det vært helt gratis! Men likningskontoret vil altså gjøre om dette.

Hei.

Hvorvidt det er mva på ett produkt eller en tjeneste, har ikke noe og si om man skatte av det eller ei.

I dette nå så helseopptatte landet Norge synes jeg det burde være 0%-avgift på sport og fritidsartikler. Det burde lønne seg å bedrive fysisk aktivitet.. Tenk: billigere ski, sykkler, joggesko, fotballsko, kanoer ikke minst heiskort +++++ sett heller opp en prosent på alt annet..

Man kan se på gratis heiskort som en del av den totale lønna de ansatte får, altså skal man skatte av det[1]. Dette forholdet gjelder uavhengig om det er moms på heiskort eller ikke.

[1]: Vel, dersom kjører skipatrulje brukes kortet i arbeidet og da er gratiskort ikke inntekt. Uansett litt smålig av skattefolka og ikke «overse» dette forholdet.

Jeg har ikke problemer med å skjønne argumentene til likningkontoret. Ledelsen i skisenteret mener derimot at deres tilsette stadig er på farten i anlegget og trenger gratiskort. Dette er vel bare delvis sant, for det er forskjell på å arbeide i skipatruljen og på billettkontoret. Uansett er det forståelig at Hemsedal Skisenter legger inn protest mot dette utspillet. Etter skattefritak i over 40 år er god vane vond å vende! smile Men har mine tvil om at likningskontoret kjøper forklaringen til skisenteret.

Med 6 % moms på heiskort foretas det en "sponsing" fra Finansdepartementet sin side, da skisentrene får fradragsføre all inngående moms som er 24 %. Dette betyr reelt sett at prisene på heiskort bør settes ned med 3-5 %.

Hei.

De har alltid hatt fradrag for de 24% med inngående mva.

Hva de skal betale i mva, og hva sluttbruker(oss) skal betale i mva, har som sådann ikke noe med hverandre og gjøre.

Off-topic, men det er en 8-seter som er planlagt, ikke en 6-seter.
Skal bli artig å komme seg av den..., og artig å styre utenom de som ligger foran etter forrige heis.

8-seter seff. Vet jo egentlig det. Blir nye sporten det; Åka puckelpist gjennom 32 dansker rett etter avstigning. Tenk deg turistløypa nedover da. Herregud. Trekk kølapp!

...idag. Må man være i byen får man shoppe litt. Skandinavisk i Bogstadveien har knalltilbud på feller nå. Riktignok nylon, men allikevel. 67mm i full lengde til 299,- er ikke akkurat dyrt.

 
Annonse
Annonse
Annonse