Mi meining om FF-poeng og forumtype.

Veit ikkje om eg er den einaste som meiner dette, men det kan virke som FF-poenga fører til mykje unødvendig tull.

Eg skal ikkje påstå at eg leser mange brukarartiklar, men nesten kvar gong eg ser på kva som er av slike, so er det som oftast eit par som er heilt unødvendig å leggje ut som artikkel. Døme på slike er, i mi meining:
http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=12&articlenr=51066
http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=12&articlenr=51067
http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=12&articlenr=51054

Eit foruminnlegg hadde passa betre på dei sakene.

Og når eg nemner foruminnlegg. Sjølv om eg har lagt merke til at moderatorane har sletta mange innlegg i Jibbing-kategorien, so er det ofte mykje tull, til dels spam, og bumping av innlegg (som t.d. brukaren torsijibber likte veldig godt før i år).

Til dømes dette innlegget:
http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=32&threadnr=130871

Det eg meiner de bør gjere, er å gløyme poenga, og byte ut forumet med eit phpBB-forum, som t.d. Skifilm.no og hw.no nytter. Eventuelt skrive om noko av koden for det de har.

Grunnen til det, er at sjølv om den forumtypen de har no ikkje er direkte dårleg, so har den manglar. Den største er kanskje at ein ikkje kan ha linkar. Om nokon legg ein link i eit innlegg (som mine referansar til brukarartiklar og andre foruminnlegg), so må ein kopiere den, og lime den inn i adresselinja i IE. Lite praktisk.

Eg er medlem på ein del andre forum som nytter phpBB (t.d. forum.akam.no), og eg synes det er eit veldig praktisk forum-layout. Eg er klar over at det kanskje vil vere litt vanskeleg å integrere i designet på sida, og at det er eit stort argument for ikkje å konvertere. Eg ville berre seie mi meining.

bra skrive, heilt enig mæ deg!

Jeg er forsåvidt enig. (Dette skriver jeg jo bare for å få FF poengsmile )

Vi gjør så godt vi kan når det gjelder å slette spam på forum og brukerartikler. Det er noen brukere som har vært helt utrolig harry på dette punktet, og det vurderes fortløpende å sanksjonere disse.

I blant er det tydelig folk som tar feil av forum og brukerartikler. Hvordan det er mulig overgår min fatteevne, men alt går seg til.

Har lagt merke til innsatsen, og det er flott.

Har du/andre admin nokre tankar om forumtypen?

Hva er poenga til?
Kan jeg vinne no?
Bytte di i penger?

haha fett med poeng

I

Skjønner din frustrasjon veldig godt (har den sjøl).


NMN

jeg er helt enig.. dette var bra skrevet...

YEAH!!

Kjekt å høyre at andre er einig med meg.

Sidan tråden er kome opp att, spør eg ein gong til:
Kva meiner administratorane av sida om bytte av forumtype? Sett frå eit brukarperspektiv er det store fordelar med forum av typen Invision Power Board (brukt av t.d. hw.no) eller phpBB (brukt av mange andre, t.d. Skifilm.no). Korleis det er frå eit administratorsynspunkt veit eg ikkje.

Til opplysing: PhpBB er gratis, og kan lastast ned på http://www.phpbb.com/. Invision Power Board er ikkje gratis, men er frå mitt ståstad betre, Ein kan finne det på http;//www.invisionboard.com/.

Som eg har sagt tidlegare, å implementere eit slikt forum i denne sida, med tanke på design (og reklame...) er kanskje ikkje lett, men eg vil gjerne høyre kva sjefane har å seie om det likevel.

Tenkte ikkje på at det vil verte eit lite mareritt om alle må registrere seg på nytt for eit nytt forum... Og i ettertid logge seg på to gonger om dei vil både skrive brukarartiklar og innlegg i forumet. Det er jo eit veldig godt argument for ikkje å skifte forum.

Forresten, fungere HTML her? Det åleine ville gjere det litt betre (for dei som kan HTML...).

Det er ikke mulig å skrive html-koder i dette forumet. Jeg har heller ikke (desverre) funnet noen andre tagger som muliggjør posting av linker.

flott inlegg!

;d Bra!

Takk for det. Er FF-poeng grunnen til at du bumpa ein god del trådar akkurat no utan å tilføre noko nytt?

må vel nesten si meg enig i det du sier jeg og. må nok sammtidig innrømme at jeg skriver noen innlegg bare for å få poeng. dette innlegget er jo ett godt eksempel på det...

Er vel ikke umulig å inkludere BB-koder i dette forumet her?
FF-poengene syntes jeg burde slettes, ikke mer å si om det, det fører kun til et rotterace om FF-poeng..

Men en oppfordring til administratorer er å sette inn BB-koder, samt funksjoner som EDIT, SLETT osv..

Forumet blir så mye mer oversiktelig om du har sånne funksjoner som det..

- Beklager om jeg bumpet en eldgammel post til ingen nytte..

Men syntes administratorer kan begynne å tenke mer på forumet, hvis ikke de har tid, ansette noen ungdommer som moderatorer/forum admin.

At forumet er så uoversiktelig er vel en av grunnene til at jeg ikke lenger pleier å poste på dette forumet.

Eg har ytra eit ynskje om å få iallfall enkelt tekstformatering (feit/kursiv/understreka tekst og tekstlenkjer) rundt fem gonger tidlegare. Å kunne bruke HTML hadde og vore eit alternativ.

Sletting av innlegg er unødvendig, men mogelegheit for å redigere innlegg hadde eg satt pris på (noko eg òg har nemnt før).

Apropos moderering: Kva mogelegheitar har administratorane eigentleg når det gjeld moderering? Kan de på ein enkel måte gjere anna enn å slette trådar/innlegg?

JBH

FriFlyt har jo et enormt potensiale. Se på fjellforum.net for eksempel... ikke at det er noe mål å bli akkurat slik, men de har mye seriøs aktivitet.

Personlig skriver jeg veldig sjelden i FF forum fordi kvaliteten er for dårlig. I forbindelse med web 2.0 burde jo også FF har kommet seg over spam-idiotien, og heller la brukerne skape gode sider. Voilá - man har en velfungerende pengemaskin som tikker og går av seg selv.

Se på mac1.no sitt forum. Ekstremt velfungerende, faglig godt, mange moderatorer, høy aktivitet osv osv. FF burde vært på dette nivået...

 
Annonse
Annonse
Annonse