Magneter i jakka...

Har kjøpt en DC-jakke som har magneter i stedet for trykknapper over glidelåsene. Står at dette kan hindre skredsøker fra å fungere skikkelig, (samt mobil og bankkort). Noen som har erfaring med dette? Lite kin på å buste skredsøkeren pga dette...

Jakka heter for øvrig DC Hestra og fås på Stress!

Et annet problem som oppstår er at visse heiskort blir avmagnetisert eller hva det heter. Det er sykt irriterende.
Hadde en bukse med magneter før, tok bare å spretta opp sømmen og fjerna de jeg.. Ikke noe problem i det hele tatt.

Ja fanken det skjer vel også. Er nok ikke bare å sprette opp og fjerne de heller, da blir flappene over zippern bare hengende å slenge..

Hva skulle til for at kortet ble avmagnetisert?

Viss jeg putta kortet i en lomme med magneter ble det avmagnetisert med en gang. Det skjedde dog ikke med keycard, bare med den gamle typen man må stikke inni automaten.

Folk sier jo at de magnetene tar kenkken på det meste,men i hele fjor kjørte jeg med to forskjellige jakker som begge hadde magneter. Ingen av de tingene nevnt over skjedde meg. Bank kort fungerer,skredsøker fungerer,og aldri avmagnetisert noen heiskort. Om det er forde andre produsenter har sterkere magneter vet jeg ikke,men årets modeller av begge jakkene er hvertfall uten magneter...mest pga kunders skepsis. Vet ikke om det var noen som faktisk fikk ting ødelagt pga dette.

Det største minuset jeg ser er vel om man skal bruke kompass...da må man stå med strake armer for at det ikke skal påvirke kompasset.

Har hatt bergansjakke med magnetar i flappen. Genialt system eigentleg, men har og forstått det slik at det kan ødelegge for skredsøkaren. har aldri hatt problem med skikort og magnetar.

Eg kan aldri sjå for meg at du klarar å ødelegge skredsøkaren med ein magnet. Det som skjer er at du forstyrrar bølgene som vert sendte frå sender/mottakaren din slik at dei som skal finne deg får ein unøyaktig/feil possisjon og verdigfull tid går tapt.

Grunna dette gikk eg i heile fjor med min skredsøkar i ei lomme på buksa. Dette etter råd frå Emanuell genzchWein som har vore me då utvikla Mammut Barrywox og Puls. Særs viktig då forøvrig at det er ei lomme med god glidelås. Dette er og ei betre løysing i påskefjellet der ein ofte kastar jakka og går med S/M ytterst, noko som ikkje er bra!

 
Annonse
Annonse
Annonse