Longboard erfaring?

Leker i disse dager med tanken på å annskaffe meg et slik fremkomstmiddel. I den forbindelse lurer jeg på hva som er det beste brettet. hjulene og truckene. Er det standariserte mål på hjul og "akslinger". Slik at jeg kan benytte andre hjul merker på andre truck merker? Et de ulike merkene kompatible med hverandre mao?

www.longboard.no

et ganske bra transportmiddel. Men hva skal man kjøpe? Er
det lett å lage selv?

det gjorde vi! les tipsene på longboard.no og sett i gang... vi brukte vel i alt fire kvelder eller noe på å lage dem, fra utskjæring av brettene via pussing, beising og lakkering til montering...

eksperimenter med formen på matpapir, lag en mal. vær nøye med puss og lakkering, og få tak i noen skikkelige oversizede trucker og hjul!

på longboard.no anbefaler de å lime sammen en 4lags og en 6lags finérplate, av furu.
det finnes jo 10lags og 11lags kryssfinér, er ikke det like bra?? har du testet andre tresorter? hva er stivest/mykest??

det enkelt: ga blaffen i liming og slikt, brukte 10 eller 12 mm bjørkefiner, tror jeg - husker ikke nøyaktig. brettene våre ble ganske myke, men veldig fine å surfe med...

Er det stor forskjell på trucker? Hva er best å ha?
Skal kun surfe stille og avslappet rundt med det. Har valgt å bygge et longboard selv. Det virket jo barnslig enkelt. Har kikket på forskjellige sider.
http://www.seismicskate.com/
Er dette trucker som er good, eller er fjæring bare en flopp? Hva er de beste hjulene?
Er selv av den oppfattelsen at store myke hjul gjør surfingen til en positiv opplevelse.
Hvilke er de beste.

Takk for svarene.

Jeg er veldig fornøyd med mine Seismic trucker. Men de har ikke "fjæring", de bruker bare fjærer i stedet for gummi bushings til å svinge truckene.
Dette gir lenger vandring og jevnere motstand enn de vanlige truckene og gjør at brettet blir mer svingvillig og at svingradiusen blir betraktelig mindre, særlig med utgaven med 45 graders vinkel på baseplaten.
Men å fjære/dempe ujevnheter gjør de altså ikke. Definitivt ingen flopp. Jeg liker dem best til cruising i lavere hastighet, men jeg har ikke testet de hardere fjærene som skal egne seg bedre til downhill og høyrere fart.

Sjekk ut pocelainclothing.com. De holder til i Oslo.

Er det noen som har leget brett uten bruk av kryssfiner? Hvor tykk planke trenger man for å få dette til? Og hvilket materiale ble brukt? Kryssfiner er ingen favoritt.
Finnes det norske dealere på seismic trucker?

 
Annonse
Annonse
Annonse