Linken VS Rottefella Chili

Er det noen som har noen meninger om hvordan telemarkbindingen Linken fungerer i forhold til Rottefella Chili? Hva er å anbefale? Å hvor kan jeg få tak i Linken billigest mulig? (Innland\utland... nettside..)

Skal du kjøpe noe annet enn Linken så må du se på Cobra modellene. Linken kan kjøpes på linken.no. Tror ikke det er mange kronene å henta på å kjøpe dem i utlandet da det er ett norsk produkt.

Har kjørt mye med Chilli og Cobra. Etter langvarig hard kjøring med Chilli vil en eller begge fjærene strekke seg permanent - ikke bra. Cobra er stivere og holder fortsatt surprised)
Har testet Linken et-par ganger. Virker solide, men var uvant da mer av for-foten blir med opp i bevegelsen. Du burde teste ut både Cobra og Linken før du bestemmer deg. Lykke til!

...synes jeg at jeg mista kontrollen med bakskia da jeg prøvekjørte Linken etter 12-13 år med Riva 1,2 og chili. Synes overgangen var STOR, så cobraen fungerer nok best for meg. Men her er det store forskjeller i kjørestil, bruksområde, vekt, erfaring etc. som spiller inn. Smak og behag antar jeg, så forsøk gjerne begge før du kjøper cobra wink

Har prøvd det meste gjennom 15 år. Kjører nå BS84 med cobra. Cobra er veldig behagelig å stå med, men er noe svak materialmessig. Har selv opplevd at sylinderen sprakk og datt av under bratt kjøring.
Linken er solid men er for myk når man løfter hælen. Personlig anbefales cobra, men ha med en reservebinding i sekken. Alltid kjekt å med reserve uansett.

Vist du har kjørt i stykker cobra r8 skal du personlig få nye av meg! de er rock solid!
Linken burde sende med reserve-sett med bindingene sine. Brukte Linken bindinger i ett år, og har aldri opplevd så mye frustrasjon pga noe ski utstyr.

Ja du ja gamelkar....... Hva menes med "BRATT kjøring" Skryting i innlegg tar seg ikke så godt ut...... Ikke tråkk ned på cobra.Har du ødelagt par bindinger så er du go.............

Sprakk sylinderen ved kjøring? Høres merkelig ut...Uansett, jeg har kjørt R8 siden mai nå, og der tror jeg det skal ti ville okser til for å ødelegge noe som helst. Kredit til rottefella for den nye serien!

Det kan godt være r8 er mye bedre enn forgjengeren. Den cobraen som jeg ødla var den første som kom på markedet (2001). Det var metall hyslen som sprakk slik at stempelet løsnet inne bindingen. Og dermed løsnet alt . Hadde noen meter med saltoer men det gikk bra.
Jeg synes alt over 5 grader er bratt smile

Stålkanter sliter fjærfestet på tåjernet og på hylsene-endene, slik at de kan ryke etter mye bruk og tett benføring. Ingen ting varer evig.

Har noen prøvd Balck Diamond-typen med "pølsene" under støvlen?

Hei
Jeg har noen års erfaring med Linken og Rottefella og for oss som har er kraftkrevende kjørstil i tillegg til 100 kilo masse å trøkke i tillegg til høye sko (T1) og brede ski (big stix 106) så blir betingelsene noe annerledes enn for de lette tekniske løperne.
DVS Linken fungeres bedre med tanke på kraftoverføring, mer kraft ned i skia, bedre presisjon og bedre holdbarhet. Linken har forbedret modellene sine hvert år og er blitt meget bastante. For meg blir Cobra og Chilli for pinglete, men for det lette løperne er de sikkert ok.

Mvh
Thorleif
fra vår neste OL by.

Det ser ut som om det er en del seriøse folk med peil her. Takk og pris. Jeg skal også kjøpe bindinger. Valget står mellom Linken og Cobra. Jeg har Fisher Big Stix 84 (fatski), veier 75 kg og kjører halvkraftfullt i off-pisten. Duger Cobra????

Har samme vekt som deg og er 180 høy. har kjørt bs84 siden de kom med cobra. Foruten en ødlagt binding (første versjon cobra) så passer de meget bra på denne skien. Passer også i veldig bratt bakker på 10 grader +++ smile

Jeg har hatt Linken siden de kom ut for salg for tre år siden og har hatt min del av problemer. Sprekt plastkloss, ødelagt tannelement, snøoppbygging og knekt tåbøyle. I alle tilfellene har Linken vært lynraske og greie med reklamasjoner (selv om det ikke alltid er noen trøst når man står med ødelagt binding langt til fjells). Har fått nye Linken foran denne sesongen og har ikke hatt noen problemer så langt. Bindingene fungerer i alle fall glimrende for meg. Hold deg langt unna Chili, men den nye Cobraen bra.

HA HA HA.. Lurer på hvordan du kjører vist du veier hundre kilo og ikke har vært plaget med at Linken spretter av i landinger ol. Selv om jeg hadde fjæra på det strammeste mista jeg den et utall ganger før jeg bytta til Cobra. Og svar meg på: 1. Hvorfor fikk Cobra R8 som den eneste av bindingene i Powder sin årets test uhemmet skryt?
2. Hvorfor velger ALLE av landets beste og råeste telemark- kjørere Rottefella foran Linken?

var også plaget med at Linken løste ut i landinger. Det viste seg at hælmodulen hengte seg fast i hælløfteren når skia bøyde seg i landinger (kjører PR så skiene mine bøyer seg endel). Flyttet bakklossene 2CM bakover og etter dette har de ikke falt av. Har også ødelagt endel av de eldre Linkenbindingene, men årets binding ser VIRKELIG ut til å fungere veldig bra.

Chilli er bers i prompe tiss bindinger og Roter over alt i fellene på en chilli & Cobra. Chilli tisser og Cobra BÆRSJER ærs!!!

Det kan være flere årsaker til at Linken løser ut, og såvidt meg bekjent er riktig justering av hælbiten viktig. For enkelte skotyper/størrelser må høyden på hælbiten justeres. Det er viktig at denne justeres slik at avstanden mellom støvelen og hælbiten er minst mulig. Også viktig at hele hælmodulen sitter tight, gjerne slik at du må bruke staven for å få den på.
Når det gjelder telemarktester er det vel ikke slik at Cobra lovprises og Linken slaktes. I årets test i Couloir Magazine kom begge hederlig ut, uten å utmerke seg.
Synes du tar ganske hardt i når du påstår at ALLE de beste og råeste telemarkjørerne kjører med Rottefella. Dersom du i din definisjon av best og råest kun tenker på portkjørere har du nok mye rett. Årsaken til at de aller fleste portkjørere bruker Rottefella er ganske sterkt påvirket av at det er påbudt med utløser i den type renn. Linken er ikke kompatibel med Rottefellas utløserplate. Dersom du også tar med de beste i Freeride og Fjelltelemark er det en god blanding av bindinger og ikke bare Cobra og Linken.

..hadde test på fatskis/freeride ski i site nr...100% av alle test kjørere på telmark brukte linken ofg det var sikkert 10 test kjørere...tilfeldig?? trukje da!!!

Noen som vet om det er sjangs i havet at Linken eller noen andre kommer med utløser med stoppepinner slik at man kan tråkke på seg skiene, drite i fangreim og kjøre avgårde? Drittlei av å måtte bruke ti minutter på å feste bindinga på mine trp 100 når jeg ekstrem-tryner! Utløser er et must for meg, though.

nå er det jo slik at jeg har sett linken med trp 100, så den kan du ikke argumentere med. cobra r8 ser jo veldig mye finere ut, samtidig som den er lettere. har sett at tåjernet på linken sprekker, men det skal visst blitt gjort noe med til årets modell. håper bare ikke den spretter av ved landing da....

ps: multisport"s test ble kanskje gjort med linken av den grunn at Linken er mer villige til sponsing av slik enn ROttefella??

 
Annonse
Annonse
Annonse