Lake Tahoe

Noen her inne som har erfaring fra Lake Tahoe i USA?

Vi skal reise dit og ha med to barn på 6 og 8, vet dere kanskje om andre plasser i USA som er bedre egnet for barn?
Og eventuelt er det noen med barn i samme alder som vil være med oss å reise i 2010?

Har dessverre ikke vært i Tahoe, men det kommer vel en vakker dag. Vet på den annen side at June Mountain like ved Mammoth(cirka 3 mils kjøretur) kan være ganske barnevennlig. Fint er det også, og relativt billig å bo der, i forhold til Mammoth, som er helt sinnsvakt dyrt (om man er turist og ikke forstår det å lete godt nok, har jeg fått beskjed om).

Har desverre ikke vært i Lake Tahoe området selv, men møtte noen amerikanere tidligere i vinter som anbefalt Squaw Valley dersom jeg noen gang skulle ta med barna.

Var selv innom 10 forskjellige steder i USA tidligere i vinter (fra Salt Lake City i syd til Jackson Hole i nord).
Da jeg selv har barn (7-11 år) gjorde jeg meg noen tanker underveis.
Sikkerheten i amerikanske skianlegg er gjevne over andeledes (les: dårligere) en det vi er vant til fra Europa.
Mange stolheiser mangler "bars" og i de tilfeller det finnes, blir de gjevn over ikke brukt.
Sikring av fremmedlegmer i bakken (stolper m.m.) er stort sett minimal og det er et påfallende høyt innslag av gamle stolheiser (som ikke reduserer farten ved påstigning) hvilket kan by på noe stress med en 6 og en 8 åring.
Videre er det et par tre anlegg jeg absolutt vil fraråde dere å ta med så små barn i. Dette gjelder bl.a. Alta og SnowBird som er alt annet enn barnevennlige.
På den annen side er anlegg som bl.a. Brighton "skreddersydd" for barn/nybegynnere.
Andre anlegg jeg kunne vurdert å tatt med barna i, er SnowBasin og the Canyons, men da bør de være gode på ski for aldern.
Tipper dere også vil kunne få noen bra dager på ski i Deer Valley og Park City også, men dette er anlegg som er svært uoversiktlige og det er lett å komme bort fra hverandre.

Ellers så ligger det jo et par "reisebrev" på VGTV som kanskje kan være av interesse for dere:
http://www.vgtv.no/?id=13869
http://www.vgtv.no/?id=14125
http://www.vgtv.no/?id=13703

Lykke til!

se-

både Squaw, Sierra At Tahoe og Northstar At Tahoe = barnevennlig!! June også, bortsett fra 2 setern opp til annleggetsmile Mammoth = "familie sted de lux" .. men området rundt hele Lake Tahoe gir mange muligheter for alle typer formål på ski & brett for alle aldersgrupper!!

 
Annonse
Annonse
Annonse