Låst hæl på Linken?

Er det noen som har prøvt å lage noe til å låse hælen på linken?Funker dette?Koss blei det gjort?Tåler frontpartiet påkjenningen?Må jo vere helt konge å kunne låse den når ein kommer ned til parken.

vanskelig ut...tror hælmodulen vil få problemer med belastningen uten at jeg har testet dette. Du kan jo prøve med spiker=)

med å lage noe alá hålløfteren bare at den er mye kortere og holder platen nede i stedenfor selve hælmodulen?

alt går...

...problemet med telemark. det er ubrukelig. håpløst. kunne like gjerne kjørt snowboard. fyttigrisen.

Jeg tenkt på det samme!! Hvor genialt hadde det ikke vært å kjørt telemark off-piste og feste helen når du kommer inn i parken!! Jeg har laget en variant med linken og det funker fett, det eneste som er litt skummelt med løsningen min er at det ikke er noen form for utløsing, men vist utløserplater passer til linken har vi en vinner!!

Et svært interessant prosjekt som sammen med en utløser ville gjort bindingen til en crossover Tele-randonnë-alpint. Låsing av hælen må sees på i samvirke med en utløser, noe som ikke nødvendigvis er komplisert. Det som imidlertid kan bli hovedutfordringen - er at fjæren i hælmodulen i dagens binding, må termineres hver gang hælen låses fast. Hvis ikke - så løser skoa rett ut av bindingen. Med låst hæl skal bindingen virke som en hvilken som helt alpinbinding.
Jævla bra initiativ og vi står klare til å ta imot ideer/forslag på løsning som vi kan se nærmere på.
Hans Ola (Linken)

egentlig så hadde eg tenkt å skriva.....ka ska du med låst heel når du kjøre telemark, kan jo lika greit kjøpa deg et par alpinski med alpinbinding!.....men så tenkte eg; me står jo på ski for å ha det kjekt, så koffer bry seg om ka andre seie, så lenge det innfrir ønskene dine. det e vel gjerna bare nogen psykiske barrierer som må overvinnas hos de som kritisere et sånt forslag. ville jo vært et bra fremkomstmiddel.

I dag er det vanntette funksjonsskott mellom telemark, randonnë og alpint. Ingen tvil om at alpint gir størst stabilitet, kraftoverføring og utnytting av utstyr, spesielt mot dagens carvingski.

Slik jeg ser det, så vil det viktigste man oppnår med en platebinding med mulighet for fastlåst hæl, utløser og skibrems være fleksibilitet. Ski telemark med løs hæl, gå på toppturer, en telemarksko er lettere og mer komfortabel enn både randonnë- og alpinstøvler. Hvis det er isete i bakken (hardt underlag), spenn fast hælen og du nærmer deg apint. Vekten spiller også en rolle, spesielt ved toppturer. I dag ser man at de fleste telemarkskjørere bruker de samme skiene som aplinistene, da vil en binding som muliggjør kjøring med løs- og fatslåst hæl kanskje føre til at flere alpinister begynner å snuse på telemark! Samtidig vil det gi telemarkskjørere muligheten av lettere å ta seg ned bratte og vanskelige partier...

Hvorfor tenker alle bare på å låsen linken? det må da være lettere å låse rottefella `bindinger?

Hvordan har du tenkt å klare det?? du vil ikke klare å feste en vaier-binding på samme måte og uansett blir det problematisk å få det stødig nok.

Dette ble foreslått til Linken gutta da de første gang hadde tester av norske sports butikker. ski demo messe.
Det er strålende at noen prøver på nye løsninger.
Men Linken er ikke en binding med stort utviklings potensiale.
Bomber bindingen er en binding med betydlig større potensiale, og årets binding ser veldig bra ut.

Rottefella har som kjent patent på en ny norm fro telemark bindinger og har Scarpa Crispi og Garmont med seg, indkludert i patenten er det bindings modeller med låsing av hælen.
Hadde Rottefella fått ut fingeren så hadde vel Linken aldri kommet på markedet.

Er skyhoy et alternativ som kan låse hælen, som også har utløserfunksjon? Lages denne nå av Black Diamond el Fritchi?
Scarpa kommer nå m F1, en randoneesko m telemarkflex over fremfoten. Kan denne nyttes i en type binding som gir både løs hæl (telemarkfunksjon) og fasthæl (alpint) funksjon? Passer F1 i skyhøy (F1 har alpint/randonee front, ikke telemarkfront...)??

Tror bare du finner den på bruktmarkeder nå, og da veldig billig. Man kunne ikke låse hælen på den mener jeg, og den var visst ikke all verden heller sies det. (aldri kjørt på den)

på denne finske bindingen går det an å feste helen. den skal visst være svært vanskelig å få tak i, men det ligger link til hjemmesidene på linken.com

Man tager en fritschi skibestignings binding og bygger den om til en telemark binding, gjør skinnen leddet like etter fotinnsteget som festes, setter inn fjærer etc. etc. På tide å ta patent tenker jeg. Det er bare denne veien det kan og må gå. Utløserfunksjon gir dessuten mindre skader. Dagens plaststøvler må ha noe bedre enn dagens bindinger som jo er utgått på dato.

Hvorfor i helvete låse helen??
Er du så dårlig å kjøre telemark at du ikke klarer å kjøre i parken bør du holde deg til de røde løypene

Hovedpoenget med å låse hælen slik jeg ser det, er at det åpner for større muligheter først og fremst med tanke på jibbing. Å kjøre/hoppe/lande switch blir vesentlig mye lettere og når man railer er det også en klar fordel med låst hæl. Poenget med å ha denne muligheten på en telemarkbinding må jo være at telemark er mye artigere å kjøre ellers. To ski i en!

 
Annonse
Annonse
Annonse