Kombinasjon Jakt/Telemark

Hei!

Ønsker utstyr som kan kombineres med jakt og telemark.

Det vil si utstyr som jeg kan gå et stykke med og som fungerer greit i bakken. Er det noen som har forslag her?

Har sett på scarpa t-4, fischer boundless ski og riva 3 bindinger.. Hvordan høres denne kombinasjonen ut?

Er det noen som vet hvordan en Beretta Silverpigeon fungerer i bakken? Eller i heiskøen? Blåser den de gamle kjærringene like godt unna som en god og gammeldags Star Baikal? Hvilket kaliber er det beste? Skudd i bakken er ofte fluktskudd fra siden, hvis man da står i scarpa t2, er de like stabile som Garmont sine modeller? HA HA. Ellers; Riva er greie å gå med og scarpa t4 er greie å gå med. Fischer Boundless er en veldig lett ski, 2,4 kilo. Helt sikkert fin å gå med den også. Ski som er så lette har gjerne noen egenskaper som gjør de mindre egnet til skikjøring. Isopor, pappkjærne eller noe annet gøy inni. Med så lave sko kan du ikke forvente veldig bra kjøreegenskaper. Det blir som å kjøre på en kokt tagliatelle. Til jakt er det sikkert kjempefint. Kjøp versjonen som ikke er smørefri, og gå med feller. Stødig og greit hvis fuglen eller hva du nå jakter på flyr opp mens du er litt i bevegelse. Står stødigere og går stødigere.

Husk for all del "Tøm våpen, kontroller" før du går inn på afterski.

..så kan du kjøre telemark med nesten ka som helst! Det e jo nesten ingenting igjen av telemarks-ånden i dagens plast-fatski-surr. Starta sjøl engang med skinnsko uten reime og Atomic telemark country - og det rocka jo som bare det! Men det e jo klart at ski uten spenn får du jo absolutt igjen for - spesielt i løssnøkjøringa. Tua har jo mange gamle og lette modella som går greit te kjøring og som e såpass brei at dem bærer godt i djup sny under jakta - sjøl om dem e uten smørespenn. Se på www.telemark-pyrenees.com Se under "bargains page" der har dem gamle modella veldig billig. M3 eller Helium trur eg kan fungere fint tel ditt bruk. Bestilte sjøl et par Big Easy derifra sist vinter til sånn forefallanes "fjellbruk".

..så e det like greit med t3. Helt ok å gå med; og litt bedre å "stå" med. Har gått langtura med t2 - også det går - på sett og vis. Eks: t3, tua hydrogen(2003mod) og wirebinding hm..skulle gjerne hatt det sjøl..bestill alt fra pyrenees, dem e veldig service-minded..

har ei ski som heter "jakt". denne kommer med og uten stålkanter og smørefri/smørbar. Vet ikke hvordan denne skien er å renne på men den skal være lett og bærende i løssnø.

..paa natoplank. perfekt jaktski.
skaffer deg lett de for under 100- lappen, saa kan du kjoepe skikkelige ski naar du skal i bakken.

 
Annonse
Annonse
Annonse