Kjøp deg en KLIMAKVOTE!

Til alle dere som får dårlig samvittighet når dere drar ut på tur!!

Kjøp deg en klimakvote så gjør du opp for noen av dine synder. Jeg har allerede kjøpt min klimakvote for min alpetur.

Mitt klima: http://www.mittklima.no/ticket/ticket_insert1.php#ticketspecs

Oppfordrer alle andre reisende til å gjøre det samme!!

Det er slett ingen dårlig ide. Det eneste jeg ikke liker med klimakvoter er at det ikke fører til at du flyr mindre gjør det? det blir liksom som å kjøpe avlat, det går liksom fortsatt til helvete, forskjellen ligger i at du har betalt for det.
Vi må ha miljøvennlige alternativ, det hjelper lite at man har penger til å kjøpe seg god samvittighet, man forurenser ikke mindre av den grunn.
Men ideen er ikke dum, for all del, jeg forstår det.

Jeg flyr kun en gang i året og det er den ene alpeturen. Derfor syns jeg at man kan betale for den lille turen.

Fly mindre. Tog er miljøvennlig og derfor bør man reise mest med tog innenlands i alle fall. Kildesorteriing burde være pålagt alle og enhver, bruke mindre bil. Ikke følge bruk og kast-prinsippet i storskala som de aller fleste gjør!

Kjør biodiesel, bland den med vanlig diesel når det blir kaldt.
kjører du b100 om vår sommer og høst er du på gang, null CO2, og så kan du kjøre som før.
Og du brenner avfall i mange tilfeller. Nesten alle diesel biler kan kjøre på biodiesel og det koster mindre. Det eneste er at det ikke er så mange steder å få fyllt, men nesten alle de større byene har et sted.

Biodisel kommer jo fra planter som raps og soyabønner, og biodisel er derfor også en fornybar ressurs. Biodisel kan kjøpes av McDonalds eller andre som bruker mye matolje? For man kjøper jo da den oljen som de har brukt, og dermed blir deres avfall til noe nyttig, det blir jo en vinn-vinn sistuasjon for miljøet.

hehe, skulle ønske det var så lett at man bare kjøpte olje fra Mcdonalds, men det er det desverre ikke. Det må nok raffineres. Dette er en interessant prosess, som jeg var så heldig å få være med på i USA for en mnd. siden. Det er nok mye fremtid i Biofuels. Det som er skremmende er dog at i USA er biodiesel populært. Raffineriene kan ikke levere nok, og dette er i et land der biodiesel er dyrere enn vanlig drivstoff og nesten ingen biler er dieselbiler. Her er det omvendt, etterhvert er de fleste biler dieselbiler og biodiesel er billigere enn vanlig diesel.
Jeg er av dem som synes de nye bilavgiftene er litt tåpelige, de bilene som er biofuel biler faller jo helt gjennom der og blir nærmest håpløse å selge, dette er helt dust.
Han der sinnsyke Virgin sjefen (han er sprø, men hans siste utsagn var bra) mener at fosilt brennstoff er over og biofuel tiden kommer, han ville bruke 30 milliarder på biofuel forskning. Dette lover bra.

Sånn jeg ser det, driter den norske myndigheter i å bregrennse bruken av brennsel og co2. Grunnet at olje er så viktig for den norske økonomien. Myndigheten ser heller å øke avgiftene på drivstoff for å "redusere bruken" Det er bare piss. Utnytte mest mulig før det blir tomt. Vi har alternativ brennstoff og teknologien finnes. Men oljen er så viktig for verdens økonomien. Norske myndigheter drenere hele gangen, så vi vil nok ikke gå over til noen annet før det er tomt. Se på Svergie der har de kommet mye lengre med tanke på alternativ drivstoff. Der finnes det flere bensin stasjoner hvor det er mulig å fylle etanol. Kan enda ikke se at det finnes en stasjon i Norge hvor det er mulig??

Det er opptil den enkelte å være bevisst på miljøet. Meg feks har ikke bil her jeg bor i stavanger. Enkelt fordi jeg ikke har råd. Men kanskje jeg bør heller være stolt av det. Jeg er bevist på å rydde opp etter meg og begrense miljø skadene jeg påfører. Buss er faktisk greit. Tror faktisk hvis vi alle prøver å begrense bruken sin. Er vi på god vei.

Tror ikke jeg vil betale min klima kvote. Det blir nesten som å feie problemen under teppe. Å ta fly et par ganger i løpet av året har jeg ikke problemer med. Siden jeg ikke sitter resten av året i bilen og spyr ut kilo vis av co2. Alle seriøes ski/brett folk bør heller la bilen stå litt oftere når er hjemme og i byen. Gjør ikke vondt av å gå et par km. Jeg gjør faktisk ofte det fra uis hvor jeg studere, tar omtrent 30 min. Bussen fram og gå hjem igjen!

Jeg vil forsette å reise rundt. Skal vi tro spådommen og statestikkene hvil jeg kanskje ikke ha den muligheten om 20 år. Flyet til Zurich går uannsett om du velger å bli hjemme!!

Blir ozonlaget bedre av det?
får ozonlaget pengene så det kan "fornye seg"?
Hva hjelper det å betale mer for å få lov til å svine ut planeten....skjønner ikke helt tankegangen i det der!
Ideen er så kortsiktig at med det samme den ble lansert så var den utdatert.
Det som må gjøres er å gå over til alt.drivstoff,men vet ikke helt om flyene kan gå på annen type drivstoff,regner med at bio diesel er utelukket på flymaskiner....men for alle andre typer kjøretøy så er bio diesel mulig å bruke.

Blir miljøet bedre av å betale avgifter? Nei... Dette er såååå dumt, og det er jo helt fantasisk at enkelte "miljøforkjempende" politikere betaler "avlat"med sånne kvoter også. Verden vil bedras sier jeg..

Dette er jo genialt, klimakvoter for å spare naturen og for at vi fortsatt skal kunne stå på ski i fremtiden. Likevel så er det viktig at pengene går til miljøvennlige energikilder i fattige land da.

Beklager Maritulla men tror du dine synder blir tilgitt fordi du har betalt et par kroner ekstra for alpeturen? God samvittighet har blitt kjøpt for penger siden middelalderen.. Det er også litt morsomt å lese om dere som bifaller biodiesel. Biodiesel bli som oftast laga av raps og mais. Kor mykje energi blir brukt til å omdanne raps til drivstoff? Noen som veit? I Amazonas blir det hugget ned store mengder regnskog for å gjøre plass til rapsdyrkere, men jordsmonnet i regnskogen egner seg ikkje til jordbruk. Derfor må heile tida nye områder ryddast for å flytte produksjonen, og dette medfører at regnskogen forsvinn i eit ufattelig tempo. Er dette miljøvennlig?

Har hørt om konseptet og forstår hva klimakvoter handler om, men; hvor betaler man? Hvor går pengene? Hva blir de brukt til? Hvem startet klimakvote-prosjektet?

Håper noen gidder å svare på det her, synes det høres litt mystisk ut...

så hvor man kan få kjøpt, var litt uoppmerksom.

http://www.petro.no/art.asp?id=7880

Bekymringsverdig

Det som er til mest bekymring er udugelige politikere som kaster seg på den ene bølgen etter den andre, og forskere som alierer seg med politikere. Vitenskap i verden er dessverre sterkt preget av politikk, og de som våger å si noe annet enn "etablissementet" blir stemplet som gal og tulling. etc etc..
hvis det er slik av jorda slipper ut masse gasser av å plante forskjellige typer vekster, da tror jeg jammen jorda er designet til å håndtere det også.
Jeg tror CO2 opplegget er 2000 tallets største bløff, og det verste er at folk generelt sluker ting rått uten engang drive litt egenstudie, og se på hva alternative teorier som finnes der ute.

Klimakvoter er den mest fjollete miljøvernideen gjennom tidene. Vi kjøper kvoter av fattige u-land slik at de ikke slipper ut C02 mens vi gjøre det.

Hva f.... hjelper det? Det blir ikke mindre utslipp når jeg flyr av at jeg betaler en inder eller mongol for ikke å gjøre det.

Forøvrig er dette en veldig imperialistisk og usosial tankegang ettersom basisen i denne ideen er at vi i de rike industrialiserte landene skal kunne "nekte" resten av verden å komme opp på vår levestandard for at vi skal kunne fortsette å leve like ansvarsløst som vi gjør nå.

Dette forslaget er en av Gro Harlem Brundtlands gamle hjertebarn, og måtte hun brenne for å ha spadd opp sånn møkk.

Maritulla er nok et godt eksempel på at verden vil bedras, og det er trist og se at for folk flest, dreier det ikke om annet enn seg selv og sitt. Og siden vi har tilbudet om å kjøpe oss fri fra vår dårlige samvittighet, eller kjøpe oss god samvittighet, om du vil, vil flesteparten ikke nøle et sekund. Vi nordmenn er noen av de største hyklerne som finns, og det er et stort paradoks at når vinteren er borte i Norge, som følge av global oppvarming, setter vi oss på flyet, med klimakvote-samvittigheten i behold, kjøpt for oljepenger, til snørike plasser andre steder i verden.

Er de slik at vi har så dårlig samvittighet innerst inne
at vi går på enhver kortsiktig, lettkjøpt løsning?

Isåfall er det ihvertfall håp....
Der er det derimot IKKE hvis folk er så dumme
at de tror vi får mindre CO2-utslipp, ved kjøp av klimakvoter.

Kva med å ikkje reise då? Det var ein her oppe som sa at flyet til Zurich går uansett, men det vil det jo ikkje gjere viss ingen etterspør det. Eg trur at det vil vere viktig å finne tekniske løysingar for å spare energi og Co2 utslepp, men til sjuande og sist er det å minke forbruket til kvar enkelt som vil vere det utslagsgjevande. Einaste måten å få folk til å minke det, er å auke prisane på alt som er usunt for klima. Eg foreslår f.eks kanskje 50 kr literen for bensin? Kva med mat og produkt som har ein pris som gjenspeilar kor mykje energi og utslepp det har kosta den globale verda og produsere å frakte den? Det er latterleg billig å leve i Noreg.

Hugs: Reising er det nye harry...

Sitat palx:
Blir miljøet bedre av å betale avgifter? Nei... Dette er såååå dumt, og det er jo helt fantasisk at enkelte "miljøforkjempende" politikere betaler "avlat"med sånne kvoter også. Verden vil bedras sier jeg..

 

Eg er faen meg så jevlig enig!
å legge ut enda meir cash i satskassa, fy faen.
kan vell kanskje bevisast at det er menneske skapt før dei nesten krever hauger med avgifter på alt piss.

Har nå lest nesten alle innleggene over her, tydelig at det err mange miljøbevisste mennesker her. Det er jo egentlig helt fantastisk med tanke på at de aller fleste innleggene er skrevet av relativt unge (og hippe?) mennesker. Det lover megt bra for fremtiden.

Jeg driver selv en restaurant, og ser det at det blir mer og mer fokus på f.eks økologiske produkter, det er også kunder som lurer på om vi kildesorterer osv. Det er tydelig at hvis man i fremtiden skal overleve i næringslivet må man fremstå som et miljøfyrtårn.

Hva angår reiser, ka jeg komme med den gledelige nyheten om at det kommer i fremtiden til å bli mulig å reise med nye moderne Zeppelinere som ikke kan eksplodere a`la nazitysklands stolthet Hindenburg.

Disse flyr i ca 200 km i timen og bruker mindre drivstoff på å forflytte seg over et helt kontinent enn en boing 747 bruker på å lette. Helt sant! Det kommer til å ta lenger tid, men likevel være meget miljøvennlig smile

Siste råd: Begynn med deg selv, og så påvirk andre. Allerede nå er det harry og ut å være et miljøsvin, vi må bare sørge for at det blir enda kjipere å være det!

Jeg merker meg at det er enkelte her som er negative til kjøp av miljøkvoter, og det gjør meg veldig skuffet!

Jeg mener, dere er en gjeng egoister. Tenk på stakkars Al Gore! Han ville ikke tjent mangefoldige hundre millioner kroner i året, hvis alle hadde tenkt som dere...!

Støtt Al Gore og hans "miljø"industrikonsern; kjøp miljøkvoter!

Jensemann og resten av hans naive søppelregjering er godt i gang! Der kjøpes det miljøkvoter over en lav sko, for nok en gang skal Jens, Kristin og Erik sørge for at Norge reddee verden!

Før har vi gjort det med u-hjelp og fredsmekling...nå er det miljøet som gjelder!

Norge - Saving The World, One Miljøkvote At The Time!

Naive idioter...

 
Annonse
Annonse
Annonse