Kjøp av bil i Canada

Reiser til Canada i begynnelsen av januar og planen er å kjøpa bil. Noen som har tips til kossen me ska gå fram? handla privat eller hos forhandlar? kossen er det med omregistrering og forsikring, dyrt? er det samme greia som i norge? er det samme regler for førerkorta som i norge? med tanke på vekt av bil osv. Blei mange spørsmål.. setter stor pris på svar!

Er meget enkelt å handle bil i Canada, bare du handler i riktig stat. Alberta er det mye mer tungvindt enn i BC. Så anbefaler å kjøpe i BC. Alberta er må du gjennom teknisk kontroll osv. I BC er det bare å kjøpe, både privat og av forhandler, dra til nærmeste forsikringskontor med salgsmelding og du får skilter og forsikring på 10min. Husker ikke helt priser men er ikke så veldig dyrt, tipper 800-1500,- (typisk 3-4måneder) avhengig hvor mye ansvarsforsikringen din skal dekke.
Har handlet bil i BC to ganger og det har vært gull å komme seg litt rundt. Kan få brukbar bil med forsikring hele vinteren fra ca 4000,- smile

Det va ein lettelse å hørra! Litt kjipt at det er enklast å kjøpa i BC med tanke på at me flyr til Calgary. Det er ikke stress å få tak i bil der nede heller? har kikka på ei nettsida der di selge bilar (www.autotrader.ca) og lurt på om me ska prøva å få ein avtale, så er me sikker på at me har bil når me komme ned. Ska sjølvsagt ikke betala den før me komme ned. Og kossen er det å få selgt den igjen? det besta hadde vore ein avtale med ein forhandlar om å levera den når me har gjort vårt!

Hvor skal dere stå på ski hen og hvor lenge? Fra Calgary går det jo busser til de fleste byer i BC. Første gang tok vi bare buss til Fernie, og kjøpte bil der. Andre gang tok leide vi bil og kjørte til Golden. Der kjørte vi vei 93 nedover mot cranbrook og stoppa innom alle bilsjapper på veien smile Ene gangen ga vi bilen til noen som ble igjen, andre gangen ble den solgt i Los Angeles (lang tur wink) Dere kan nok gjøre avtale med å levere den tilbake..

fra calgary reise me nord vest, der første stopp mest sannsynlig blir banff. Så fortsette me videre vestover til vancouver før me vende nasen tilbake østover. satse på fernie og så bilkjøp der hørres fornuftig ut smile

 
Annonse
Annonse
Annonse