Kjentfolk i Lyngen??

Hei. Vi skal opp til lyngen ut på vinteren og vi lurer på om det er noen som har noen gode tips om hvor man kan kjøre der oppe. Det burde ikke være fjellklatring. Noen tips?? Har sett på fjellguiden... takker for svar på forhåndsmile

Sats på vestsiden av lyngen. Her er det vanligvis mest snø siden lyngsalpene stopper det som er av skyer.
Jeg anbefaler Goverdalen eller Ellendalen til basecamp-plass. Disse har enkel og kort anmarsj Litt graving i elva sikrer dere rennende vann. Ikke vær så opptatt av fjelltopper, en god del av toppene krever klatreutstyr for å komme opp. Når dere har ankommet til basecamp så er det bare å se seg rundt å velge de turene som ser mest fristende ut.
God tur!

Er det en grei plass å ha basecamp?

vest -siden et snø sikkert omr.
Er du der i slutten av april vil du kanskje se helikopter i området også. Vet at Matchstick productions med Seth i spissen igjen inntar våre norske alper med frekke linjer og spektakulære dropps.
Han mente de ville bli et par uker, avhengig av forrhold og været.
Så du skal ikke se bort i fra at det blir en liten flokk av oss bor i nærområdet!
God tur!

Vi er en gjeng som skal oppover rundt 17. april, blir 3 uker. Kanskje vi kan plukke opp et og annet tips fra Seth...

skulle ha dratt dit bare for å sett på seth også! han ruler fjella!! hadde vert artig å kunnet kjøre som han ja... hvor i lyngen blir ellendalen?? noen kjente topper i nærheten??

Mener å ha hørt at turen til Matchsticks i våres var site turen de fikk lov til å bruke helikopter??

pga Norges dårlige regler om flygning i inn og utmark...

fått disp eller er det bare feil info fra tidligere??

Det er bare å velge og vrake. Her er linjer nok i massevis. Goverdalen er som nevnt tidligere et fint utgangspunkt. Her har du tilgang til Troms høyeste fjell, Jiekkivarre og de heftige lakselvtindene. Ellers har du Jægervasstindan nord for kjosen. Nyydelig område. Her kan du forresten ligge på jægervasshytta som er eneste DNT-hytte i lyngen. Nei, egentlig er det bare å hive seg i bilen og kjøre. Finn deg en topp som ser fin ut og labb avgårde. April er absolutt beste tida. Husk at det ofte er skredfare i Lyngen og at været er veldig ustabilt. God tur!

har stått en god del... dette spørsmået er håpløst stilt, men hvor god bør man være før man vurderer skitur til lyngen??? Er en sånn tur evnt. vanskelig å gjennomføre (reise fra oslo o.l)...?

Du trenger ikke være spesielt god på ski - men du må ha solid fjellvett og ha litt erfaring med større fjell.

var i lyngen i vinter og det er noek den beste skiopplevelsen jeg har hatt i hele mitt liv. været var nydelig og det var pudder over alt. kan anbefale lyngen på det varmestesmile

Kro finne de fjellguiden?
Finner ingen guide som er oppe å går.

noen som vet om noen bøker hvor de beskriver lyngen? turguide eller lignende??

Lurer på om det finnes bra damer på telemarkski, hvor finner jeg dem i såfall?

 
Annonse
Annonse
Annonse