Kasmir

Noen som har vært i Kasmir og kan fortelle om det. hvor mye koster det?
ud anbefaler og ikke dra dit...

Har ikke vært der, men når jeg var i India for 4 år siden vurderte jeg det. Enkelte områder i Kashmir er utrygge, men det er et stort område, det finnes relativt trygge områder der også. Det var tiden som stoppet oss, ikke sikkerheten. Bruk andre kilder enn UD, og vurder sikkerheten nøye i det området du planlegger. Det er ikke kostnadene som stopper en tur hit, tipper du får en flybillett til New Dehli for 5000, hvis du reiser kummelig er alt velig billig i India.

Ut fra alderen din (15 år) vil jeg IKKE anbefale en tur til Kashmir. Man bør være veldig reisevandt i dette området, hvis noe går galt bør en ha vært ute en vinternatt før. Eventuelt bruk en seriøs gruppereise, finnes sikkert noen engelske selskap som arrangerer turer dit (uten at jeg vet).

Takk for svar! har vært ute ca 500 døgn under åpen himmel så det er ikke det som stanser meg.smile

Kompis av meg som nettopp har kommet hjem derfra, kan be han slenge inn et innlegg i denne tråden!

http://www.dinside.no/808325/paa-ski-i-kashmirKompisen min har lagt ut en reiseskildring med diverse info om Kashmir her..

http://www.dinside.no/808325/paa-ski-i-kashmirKompisen min har lagt ut en reiseskildring med diverse info om Kashmir her..

Hei! Jeg var på ski i Gulmarg i 2008 og er den beste skiferien jeg noe sinne har hatt. Pudder og kjøring fra 4200m til 2500m på det beste En bør ikke dra til Kashmir for en ren skiferie, men mer en opplevelsesreise med ski på kjøpet. Å bo på husbåt på Dal Lake i Srinagar feks er noe en MÅ få med seg. Været er ustabilt og anlegget sliter med nedetid. En bør minst være der i to uker skal en være sikker på å få fine dager på fjellet. Selv var jeg svært heldig og toppheisen gikk 10/12 dager jeg var i Gulmarg.
Det å reise i Kashmir så jeg ikke på som noe farlig. Det er lenge siden sist turister ble kidnappet og urolighetene i distriktet angår ikke turister. Som Underdog nevner er det en fordel å ha reist litt rundt i verden før en drar hit da en fort havner i mange rare situasjoner. Fly til Dehli fikk jeg for rundt 7000 og fra Dehli til Srinager til rundt 1800. Overnatting i Gulmarg koster fra 100-500NOK pr natt alt etter standarden en vil ha. Med andre ord mye dyrere enn resten av India.

Kunne skrevet side opp og side ned om turen dit, så du får slenge en mail til sjetil@hotmail.com hvis du er interessert.

 
Annonse
Annonse
Annonse