Kamera til skibilder..

Hei skal være hele sessongen i alpene og har planer om å skaffe meg et nytt kamera. Er ganske blank, trenger tips og innspill... Funker digitalkamera, hvor bra blir det å ta ut stillbilder av digitale videokamera, er det eneste som gjelder speilrefleks?

Stillbilder ut fra et digitaltvideokamera blir sjelden bra. Kanskje dersom du kjøper et helprofesjonelt kamera, men det er jo rimelig dyrt. Så du bør kjøpe deg et stillbildekamera. Tenk på at den billigste sorten ofte har en lei tendens til å ha veldig forsinket utløser. Kan ta opptil ett sek fra du trykker på utløseren til bilde tas.sjekk ut www.akamera.no og www.dpreview.com for tester og omtaler. nettbutikker: www.xd.no eller www.xd.no eller i usa: www.bhphotovideo.com

Her finner du mye bra brukt utstyr.

kan faktisk engangskamera være gull!
Det tar bildet med et knips, og kvaliteten er helt ok!
Enjoy the alps!

Har du peng og god erfaring kjøper du F100, trolig det beste speilreflekskameraet på markedet.

Har du litt peng og god erfaring kjøper du F80

Har du lite peng og null erfaring men vil likevel ta gode bilder, da kjøper du Nikon F65. Dette er et billig og drit bra kamera. Anbefaler deg det sterkt. Det er forkjellige kit på dette kamerat, tror man får det med to linser, 20-80 og 80-120 eller noe sånt. Men få tak i en vidvinkel eller fisheye linse, så har du det du trenger for og ta proffe bilder. ja, også trenger du en som er litt god på ski og da, ikke glem det!!!!

Moen som har erfaring med dette kameraet?

vet hvor rask digitalkameraene i dag er til å "trekke av"? Er det som speilrefleks eller er det mye tregere? Har sett på kamera som Canon G5 og Nikon Coolpix 5400.. Noen som har noen erfaring med disse kameraene til skibruk?

G5 tar bilde øyeblikkelig, så lenge du har motivet i fokus, dvs trykker utløserknappen halvveis ned og fokuserer. Tiden det tar før du får fokus avhenger av lysforhold og program du bruker. Men med manuelle innstillinger får du full kontroll på knips.

Kameraet du trenger bør tåle en støyt. Canon EOS 1 serien er et proff kamera. Du kan få dem på foto.no til 4500-7000 kroner. Jeg tryna i 40 km/t og landa med mine hundre kilo på kameraet som jeg hadde på brystet. Jeg skled i hvertfall 10 meter på stein og grus. Var svart av dritt og tenkte at dette må æ ha bilde av. Åpna kameraveska og dro opp kameraet. Bare huset kom opp. Linsa var knekt av huset. Heldigvis ingen skader på huset.

Du trenger også en kameralinse. Det kommer an på om du har mye peng! Hvis du vil ha en rimelig løsning så er Canon EF 28-105 helt OK. Bruktpris ca. 2500,-.

Når det gjelder digitalt så, dropp G5. Det er et bra kamera, men etter hva jeg har hørt så er fokuseringen for langsom. Hvis du klarer deg med pre-fokus så kan jo det gå bra. Ville heller gått for den nye EOS 300D. Men disse kameraene har begrenset baterikapasitet. Du må derfor lade hver dag. PC/MAC må du og ha med. I tillegg så tar de rimelige digitale kameraene bare 2-3 bilder i sekundet.

Lykke til!

mvh

vent med å kjøpe kamera til du er der nede, mye billigere-kjøpte nikon F50 i frankrike i sommer og bet. 3200kr, med det fikk jeg to linser 25-80mm og 75-300mm, veldig fint nybegynner kamera-vurder også å kjøpe stativ, kansje litt tungt/vanskelig å ha med men mye bedre bilder

De fleste skifotografer bruker fortsatt god gammeldags film fordi det gir best resultat uten masse etterarbeid i Photoshop. Digitalkamera trenger oftest mye strøm og funker dårligere enn analoge kamera i kulde. Som nevnt har foto.no et bra bruktmarked. Skaff deg et Nikon eller Canon kamerahus av en eller annen toppmodell fra det siste tiåret(eks. Nikon F4,F5,F100 eller Canon EOS 1, 3,5,eller 30) Disse er, som tidligere nevnt, solide og rimelige. Til Nikon og Canon er det også bra utvalg i rimelige, brukte objektiver.
Vil også anbefale deg å lese forrige utgave av friflyt-der er det jo endel info fra diverse fotografer.
Lurer du på noe, er det bare å maile...
(Dynax 5 er også knallbra i forhold til størrelse,vekt og pris)

Er et dritbra kamere til den slags...
Har foresten et Dynax 5 kamera som jeg har hatt i ca. 1 år nå funker kjempebra til skifotografering...

du er full av drit! Husker hvor mye du skroyt av Canon EOS 500 apparatet mitt, ja!
Kan du ikke lage deg en hjemmeside snart? leser til eks om dagen, og KJEDER meg... Vore gromt med flere bilder aa kikke gjennom paa nettet...
tl deg som skal til alpene; du maa kunne stille lyset selv, for om du kjoeper litt billigere staesh enn JM, blir de fleste kamera lurt av all den hvite snoen.

Hva med motor på kamera. Er det ikke det det heter?

en litt sterk motor, som kan ta div. bilder i sekundet hvis man skal lage serier, eller vaere litt mer sikker paa aa treffe en man kan vaere med Canon EOS500 kameraet mitt som JM digga saa raatt...

Har noen prøvd dette kameraet enda. Det er et digitalt SLR, tar 3bilder i sekundet og 12 i serien. Kamerahuset er i magnesium og er sprutsikkert. Høres på meg ut som det perfekte skikameraet! Koster skjorta riktignok 17 000,- Hva sier dere?

Har såvidt prøvd E1 og har egentlig bare godord å si om det.. Huset er helt klart i klasse med langt dyrere fra andre produsenter.
Ulempen slik jeg ser det, er at det foreløpig er lite utvalg i optikk og iallefall lite utvalg i brukt utstyr...
Se ellers foto.no for litt mer saklig og upartisk info enn her på forumet...

Finn ett du liker i din prisklasse. et par ting å teke på: Speilrefleks er bra, men tiltak å dra med seg over alt. Digitalkamera kan være kjekt, men hvis de ikke tar bilder når du trykker på knappen blir det vanskelig. Små kompaktkamera kan fort bli ett hett alternativ. Husk bra zoom, da avstandene ofte blir store på ski..

Eg har dynax 5 sjølv. Veldig bra kamera, spessielt rask autofokus med tanke på pris.Og det er meget viktig at det skjer kjapt ved ski fotografering.
Har vurdert å selge det pga oppgradering til dynax 9.

 
Annonse
Annonse
Annonse