Japan

Heisann!
Eg og 4 andre kompisser skal reise til Japan til vinteren på ski ferie. Er det noen som har noen erfaringer å dele, ting vi burde gjøre/ikkje gjøre? Når på året det er best å dra? Alle svar blir motatt med stor takk.

Har ikke vært der borte selv,men en kompis var der borte 6 uker i vinter. Offpiste er totalt forbudt der borte,men fordelen da er at det ofte er tåke og snøvær ergo mindre sikt for ski patruljen til at de ser dere. Er vist ganske så strenge straffer for å bli busta.

Om du ser på alle skifilmer fra japan er det sjelden kjøring i solskinn og åpent terreng. Er alltid skogskjøring i snøvær. Kommer jo litt ann på hvor i Japan dere skal,men har en tendens til å være latterlig mange snøværs dager i områdene hvor heisene ligger!!
Kos dere max! Ikke misunnelig på dere om du lurte :P

Har å inntrykket av at det er latterlig mye snø der borte! Derfor vi reiser dit også grin
Veit du hvor i Japan han hadde vært. Trur ikkje det e ulovelig med offpiste overalt. Den plassen vi har tenkt på heter Niseko (samme plass hvor de spilte inn Believe, reasons og nimbus independece).

Har ikke helt kontroll på hvor han var,men tror de var innom niseiko også ja. Er jo regnet som ett av de beste stedene. Kan høre med han når han er tilbake i området.
Stemmer at de filmene er spillt inn der,men betyr ikke at det er mere lov av den grunn wink Hvertfall de som var der i vinter sa at det ikke var noe stress å kjøre utenfor bare man så seg litt rundt før man stakk ut for spora snødde igjen fort og sikten var heller dårlig. Skal sjekke ut litt info jeg hvor de var og hvordan tin funker der nede!

Det hadde vært sjef! Kjekt å få litt info om ting og tanggrin

Planlegger også en tur til niseko i vinter.
jeg leste et sted på nett at de var mer liberal til offpisten der enn andre steder i japan men at de hadde visse ommråder som var forbudt.
Hadde vert kult med litt førstehånds info.

Hvor planlegger dere å fly til/fra. å har dere noen tips om tak over hodet?

Peace!

Det me og har hørt om niseko!
Me planlegger å fly fra Gardemoen til frankfurt, videre til tokyo og så til saporo!
Vi har tenkt å bo på black diamond lodge, www.bdlodge.com
er ikkje det finaste stede men relativt billig og greit smile

var i japan i februar 2009.
stakk først til tokyo for å sjekke ut den lattelig svære byen, noe som anbefales på det sterkeste selv om vi var jetlagga som få etter 11,5 timer over sibir fra køben!

vi stakk videre til sapporo og hokkaido etter et par intense dager med masse folk, neonlys, fiskemarked, sushi, sake og et enormt subwaynett.

vi tok buss inn til niseko fra sapporo, og bodde på black diamond lodge som forøvrig er samme sted som gutta i reasons bodde, ikke langt unna ligger niseko hilton village, som er et luksushotell som uten tvil er en superdeilig plass å oppholde seg dersom man har penger nok. noe koseligere var det på bdlodge, siden man fikk godt forhold til de som bor og driver der, og i tillegg lett ble dratt med på turer overalt på hokkaido, da de som driver stedet også organiserer turer med http://www.blackdiamondtours.com. turer med guide er som de fleste helt sikkert vet genialt da de vet av alle de beste plassene å dra.

en ting som er sikkert er at dersom du får muligheten til å stikke til flere anlegg på hokkaido er at du garantert bør dra. hokkaido har mange flotte anlegg, med morsomt terreng. vi fikk gleden av å prøve sapporo teine (OL-anlegget til sapporo.) som er det morsomste anlegget jeg noen sinne har kjørt i. da vi var der hadde det dumpet 30cm over natta. terrenget var over gjennomsnittet bratt, og hadde tonnevis med morsomme områder å kjøre i så fremt man orker å gå littsmile et område var spesielt gøy, da en svær orkan hadd veltet masse trær der som gjorde at det sto masse stubber og veltede trær overalt, som med snø over lagde naturlige kickere man kunne leke seg medwink andre anlegg som er verdt å prøve er rusutsu som er mer beskyttet i forhold til vind enn niseko. selve anlegget rusutsu fikk vi ikke sjekket ut så nøye, men det anlegget hadde utifra det vi hørte fra guidene flere veldig bra områder. vet at gutta fra reasons filmet også der.

niseko har også masse bra kjøring, og vi ble fort kjent med anlegget, men hadde jeg dratt til japan igjen (noe som garantert skjer) ville jeg ha fikset leiebil og kjørt rundt til de andre anleggene hvor det er mindre folk, da niseko ofte blir oppkjørt og relativt overfyllt. niseko er uansett et bra utgangspunkt om man er på hokkaido. I niseko er de temmelig nøye på om man kjører utenfor merkingene eller ikke, så om noen fra skipatruljen ser deg kjøre der, mister du nok heiskortet temmelig fort. et annet anlegg som er enda strengere enn niseko er furano ifølge de guidene vi hadde. sapporo teine hadde så godt som ingen sperringer, og det samme gjaldt vel sapporo kokusai, men det var områder der toppene ikke var høyere enn tregrensa og dermed ga sikker kjøring da vind ikke påvirker snøen i like stor grad som niseko. niseko har flere porter, som åpnes eller stenges alt etter været. skipatruljen sjekker kontinuerlig forholdene i områdene som kalles (back bowls) og er temmelig strikte på akkurat det. i tillegg har niseko flere områder som er totalt sperret for folk, da de ikke er regnet som trygge. vi så flere skred der, og det er desverre der de bratteste og tilsynelatende morsomste områdene er:p er man kjapp og kløktig skal det nok likevel gjøre seg å kjøre der også.

alt i alt hadde vi en kjempetur til japan og hokkaido, selv om vi hadde 2 dager med regn og muligens den dårligste uka i 09-sesongen som i tillegg var den verste snøsesongen i niseko på 40 år:p

har du muligheten, dra!

D har jeg fått snakka med kompisen min som var i Japan i vinter. De var i Niseiko og han sa at de er veldig strenge på Offpiste kjøring der. Men som jeg skrev tidligere sa han at fordelen er mye nedbør og dårlig sikt så vanskelig å se om dere drar ut i skogen. De var der i tre uker og så hele fjellet bare et par tre ganger. Pass på å ikke bli sett når dere kjører ut og inn og som han sa det beste er å kjøpe dagskort da slipper man å miste en formue om heiskortet blir tatt.
Terrenget der er åpen sko med lite overraskelser i form av klipper osv,men latterlige mengder snø med lett kupert terreng innbyr til lek og morro!

I følge han kan det anbefales på det sterkeste. Japanerne er ikke spesielt dyktige på ski så de drister seg ikke langt ut av løypa. De du kan risikere å møte i skogen er europeere eller amerikanere på tur.

Kos dere masse med pudder til øya!!

Hei.
Noen som vet hva slags priser vi snakker for en skiferie til Japan? For 2 uker ca?

Det finnes ikke snø og offpist er forbudt og det er kjempedyrt så hold
dere hjemme :-P

Neida. Niseko snør det 15 m. i snitt hert år. beste tiden er januar og februar. Offpist i skogen er fritt frem bortsett fra noen farige områder som er stengt. På snaufjellet er det noen restriksjoner hvis det er rasfare holder de stengt, hvis ikke åpner de divere "gates". Da gjelder det å være på plass når gaten åpner smile

Masse deilig skogkjøring gjør at man har mye å boltre seg i.

Andre deler av Hokkaido som f.eks.Asahi -Dake er offpiste formelt forbudt. men for utlendiger er det praskis at man ikke bryr seg og man blir ikke stoppet.

Var nedover i 2 uker, og totalt endte jeg opp på ca 20.000,- Dette var reise, opphold, heiskort og alt som hører med på en god skiferie.

Kan helt sikkert gjøres billigere også da vi hadde frokost inkludert der vi bodde og spiste lunch og middag ute hver dag. Mange av stedene og bo er det felles kjøkken der man kan lage sin egen mat. Og dyrere hvis man vil.

sjekk ut www.japaneksperten.no

der tilbyr de pakkereiser

Heisann!

God tur til Japan. Det blir bra!

Jeg har endel skiturer til Japan i sekken, alle av dem til Hakubadalen en liten time med bil fra Nagano. Hakuba elle Happo-One var OL arena for alpint, hopp m.m under OL i 98.

Det jeg liker med Hakuba området er alpine fjell (3000m) i tillegg til skogkjøringen. Med feller i sekken og transport i orden er mulighetene store! Noen områder har forbud mot offpiste, men stort sett er det lov. Sesongen er typisk Desember og ut Mars. Flest snøfall tidlig, men det varierer. Tidlig Januar er peak season og mye dyrere. VI har dratt i månedskifte Jan/Feb og har truffet bra mhp snø.

Hakuba har "bare" 10-12 meter snøfall i året, men langt flere soldager enn feks Niseko. Bluebird, pudder og høye fjell er det god mulighet for...

Alle fjellområdene i Japan er relativt kystnœre med enorme snøfall, vind, store temperaturesvingninger i løpet av sesongen.  Skred er høyaktuelt og hyppig. Vi har gått mest på tur med guide, både for å få max utelling mhp snøforhold, men også mye pga lokalkunnskap om snøen, forsikring og ikke minst kommunikative muligheter. Ikke forvent at noen forstår deg hvis du trenger hjelp, men at det er dyrt er helt sikkert...

Spesifikt har vi brukt http://www.evergreen-hakuba.com/japan-ski/ som guideselskap. Har vœrt stort sett fornøyd med dem. De bruker store deler av Hakuba dalen med base i Happo-One.

Vi har leid hytte og klart oss selv. Det er nok rimeligste variant. Det er egentlig ikke så dyrt oppi i fjellområdene på Honshu. Hvordan det er på Hokkeido vet jeg ikke, men alle de store byene er dyre. To netter på "vestlig" type hotell i Tokyo koster like mye eller mer som å leie hytte i 7 dager i fjella. Dette sagt, et besøk til Tokyo er definitivt verdt det om du ikke har vœrt der før. Vi har sent bagasjen (ski m.m)  i forveien til/fra flyplassen med et av de mange logistikk selskapa og kjørt travel light prinsippet i Tokyo. Det fungerer veldig bra.

Leiebil vs tog/taxi/buss under oppholdet blir samme pris etter min erfaring. Kjøring er OK utenfor de store byene. 

God tur!

 
Annonse
Annonse
Annonse