Jakker

Skal kjøpe meg ny jakke til vinter'n og lurer på hvilken.
Må (så klart) ha Gore tex...Har tenkt endel på Norrøna Røldal, hvordan er den?
Kjører telemark...

'Ka dokk trur?'

med goretex...men Dermiax(bergans) har eg rimelig erfaring med, og og er eit utrule bra stoff! puster utruuuli godt, og vanntettheten kan absolutt ikkje klagast på! +bergans jakkene er meget komfortable og robuste..men som sagt; har ikkje erfaring med verken gore tex eller norrøna jakker..

Røldal jakken er 2 lags gore tex. Det vil si at den tåler litt mindre slitasje, har nettingfor og har litt mindre vannsøyle enn det en 3 lags jakke vil ha.
Vurder litt opp og ned om annorakk eg veldig stress eller helt greit. Jeg tror at jeg hadde blitt irritert av å trekke jakken over hode hele tiden...

Men den funker sikkert bra! Norrøna lager mye bra.

lowe alpine ice-men jacket..........


bergenitch

noen som vet hvilken vannsøyle de råeste gore tex stoffene har???


Wæææt!

Jeg prøvde Norrøna Røldal anorakk noen ganger i fjor, både med og uten ski, klart at det er en anorakk og ikke en jakke, noe jeg mener gir en mer "lukket" følelse. Fremdeles så har Norrøna gjort en god jobb og denne anorakken fremstår dermed som hverken tung, varm og med meget god passform.
Hadde jeg vært deg så hadde jeg helt klart prøvd denne kontra en jakke før du bestemmer deg.

2 lags Gore-Tex har den samme vannsøylen som de andre Gore-Tex membranene, dette membranet blir mindre slitesterkt men også noe billigere vil jeg tro?

Vannsøylen til Gore-Tex er 28 000 mm hvis jeg ikke husker helt feil.

jeg trenger ny jakke, har veldig lyst på dunjakke, men veit ikke hvor jeg får tak i det ;(

Trenger også ny jakke+bukse og har sett litt på Supernaut fra Sweet Protection. Er det noen som har noe erfaring med Supernaut? (hehe, "Supernaut-erfaring", knis).

Jeg skulle gjerne anbefalt en av Gore-Tex jakkene til Patagonia, men jeg kan ikke. Jeg bruker en av softshell jakkene til Patagonia og anbefaler Patagonia på generelt grunnlag basert på min erfaring med den jakken. Slitesterk, god bevegelighet, fornuftig stash-faktor, fine detaljer osv...

Gore-tex er et beskyttet navn og produkt, så uansett merke på jakken så skal Gore-tex membranet som ligger under ytterlaget tåle akkurat den samme vannsøylen. Men, en bør derimot kikke litt nærmere på ytterstoffet, som har litt forskjellig slitekvalietet. De litt harde ytterstoffene som Norrøna, Arecteryx og Peak har på noen av jakkene er veldig bra.

Tidligere Peak-ansatt (litt peiling=))

Lol

En del ting du må tenke på i butikken før du kjøper jakka...

-Bruksområde
-Service hos merket (garanti/reperasjon)
-Ta med deg gensere, ulltøy, fleecejakke, dunjakke etc til butikken, prøv jakka med dette under, evt utenpå (dunjakka).. Se om det passer.
-Sjekk at jakka faktisk passer din kropp, bøy deg, ligg på gulvet, gjør det du måtte tenke deg at du kommer til å gjøre siden.
-Hvilke funksjoner trenger du. Snølås, lufting etc etc

Har selv merket at det er lett å bli etterpåklok, noen har SYKT dårlig service..

Hei. jeg ville sett bredden utenfor de klassiske Gore tex og rød Norrrøna jakke feltet. De fleste stoffene som er på toppmodellene til de store 8og små) produsenetene fungerer plettfritt. Jeg leter selv etter ny jakke og kommer på flere og flere potensielle merker. her er noen av dem, men det finnes så mange, mange fler;
Helly hansen
Norrøna
Sweet protection
extrem
peak
bergans
berghaus
arc teryx
the north face.

Et annet tips er og ta en titt inn i den vidunderlige snowboard verdenen, der finner du ALT du vil ha. Men visst du er den klassiske norske midt på treet telemarkkjører som gjerne går litt tur er ikke røldal så dumt, personlig hadde ikke jeg greid det at man ikke kan åpne den og at den blir får løs.

Smaken er som baken, delt i 2.... Lykke tilwink

Sweet, whiteout g helly hansen lager digge jakker!!!!

Jeg ble faktisk overrasket over SWEET klærne når jeg fikk testet dem i fjor. Supernaut er min favoritt. Super god passform, en av de mest passende jakkende jeg har prøvd. Etter hva jeg husker bruker SWEET Gore-tex også... og de har vel garanti!!

...for alle innlegg/svar, meget nyttig...Hvis jeg er litt mer enn "den klassiske norske midt på treet telemarkkjører som gjerne går litt tur ", men en som bruker tiden ca. 60-40 pist-offpist, og går forholdsvis lite, holder da Røldal ikke mål?
"Keep it comin'"

Siden jeg selv ikke har prøvd Røldal personlig vet jo jeg at det er en av topp skijakkene til Norrøna etter Lofoten og Narvik, og Norrøna pleier ikke og markedsføre et produkt som ikke holder mål. Jeg tror du vil bli veeeeeeldig fornøyd med den jakken. Men igjen er smak som baken.(delt i to)

Hei!
Er det noen der ute som har noen erfaring eller synspunkter på jakka til Tilak; Evolution 05? Eller bare generelt om Tilak, holder de god kvalitet?
Hadde satt stor pris på noen hint.

Jeg husker jeg hadde en annorakk for lenge siden.. Jeg ble utrolig lei av ta over hode for hver gang jeg skulle ha den av å på. Jeg vil anbefale på det sterkeste en jakke med glidelås som går helt ned... Jeg har forresten Norønna Narvik, er ikke en superavansert jakke. Men jeg er vedlig godt fornøyd med den...

Jeg har kjørt en sesong med arc`terycx bukse og den er vanvittig god! I bakken og på lange toppturer(Telemark off coursesmile. Har nå skaffet med Sidewinder AR jakken og den er jeg også like fornøyd med! Dyr, men veldig slitesterk!!!! Sjekk ut: http://www.arcteryx.com/typefinder.aspx?type=4
Solvor smile

Om du ikke har tenkt å bestige Mnt Everest, trenger du ikke bekymre deg så altfor mye om vannsøylen etc på jakken/buksen du vurderer å kjøpe! Alt over 10 000 fungerer uutmerket!! (under òg, men da blir vel folk gale...)

Eller, gjør bare som "Fryd" annbefaler: Ligg på gulvet i butikken, så finner du nok ut av om det er riktig jakke eller ikke!! grin
(kanskje han tenker på heavy afteskis... kjipt når jakka er litt for trang når du ligger halvveis inni spyland på dansegulvet, og du kjenner jakka strammer litt for mye over brystkassa............ det er forrsten da du bør bekymre deg over vannsøylen!)

Erfaring som aktiv og som designer: Jeg vil anbefale Arcteryx men sjekk også ut Whiteout super kvalitet ,super funksjonalitet. og kule design.
Vips

 
Annonse
Annonse
Annonse