Instruktørkurs 1 ved Tryvann skiskole

Tenker på å ta dette kurset. Ikke så mye for å jobbe som skiinstruktør men mer for min egen del og fordi jeg kan ha en fordel i jobben min ved å ta kurset.

Noen her som har tatt dette kurset? Hvordan er nivået?, er det verdt de ca. 3500 kr. det koster?

Gick på den förra året och jag är nöjd, nivået är olika men man delas upp bra. Jobbade förra året och kommer att göra det i år också

Tok kurset den gangen man ble sertifisert etter å ha bestått kurset (4 år siden), og det var dritbra! Men ha i bakhodet at du nå må jobbe 35 timer (gratis?) før du blir sertifisert. Det er ganske mye instruksjon, når hvert kurs er på 2 timer og du rekker 2 kurs på en kveld... Men for all del, det er nyttig.

Takker for gode svar.

Hvordan er ferdighetene for deltagerene på kurset? Det kreves generelt gode skiferdigheter, men hva menes med dette?

Ser på meg selv som en habil skiløper men ikke noe ut over det smile. Har vel ca. 30 dager i bakken pr. sessong. Gidder ikke å ta kurset hvis jeg kommer til kort ferdighetsmessig.

Man må jo selvfølgelig ha basis ferdigheter, men det viktige som instruktør/ trener er hvordan du takler barn og voksne som skal bli bedre på ski. Har deltatt på endel kurs som elev og trener og skiferdighetene til de er med varierer veldig, men man lærer mye på veldig kort tid og 35 timene med instruksjon er god ballast å ha med seg. Tommkleiva er et herlig sted...Lykke til.

1 kurset for tre sessonger siden. Da tok jeg det sammen med litt forskjellige folk. Vi var en gjeng aktive telemarkskjørere og noen andre folk. Jeg tror det viktigste er at man vet forskjellen på en sjærende sving og en skrensende sving. Man skal helst også kjøre flest av den første typen selv. Det er mye teori som man skjønner bedre viss man er ganske god selv.
Men drillo er ikke en jævel med ball heller, så ting ordner seg...

 
Annonse
Annonse
Annonse