Innrede toyota hiace til skibil

Hei!

Har endelig fått ut fingeren og kjøpt meg en toyota hiace kassebil som jeg skal innrede med seng, varme og diverse for å realisere skibomsen i meg.

Noen som har tips ang varme og andre smarte løsninger som de vil dele?

På forhånd takk.

Mvh Skiace

Hei. 

Med tanke på oppvarming så kommer det jo litt an på om du har tilgang på strøm. Hvis du ikke har det så begrenser alternativene seg litt, du kan da evt montere en dieseldrevet luftvarmer fra f.eks Eberspacher eller Webasto. Da holder det helt sikkert med den minste utgaven (ca 1kw) for å varme opp lasterommet/kupeen. Ellers er det en mulighet å skaffe seg ett lite aggregat som du kan drive vanlig 220v utstyr med. Da er det kun størrelsen på aggregatet som begrenser hvor mye forskjellig du kan montere.

Mvh

Eskil

Putt skia i bilen og vips har du en såkalt skiboms bil

Eventuelt, kjøp deg ei kasse pils, sett deg ned med penn og papir og la ideene strømme inn. Eier du ikke fantasi kan du kjøpe ei kasse pils til meg så skal du får ideer i bøtter og spann

Mvh,

Bilboer, 47

Jeg har skissene klare for min: Setter senga på hengsler, slik at jeg kan løfte senga opp på veggen, da detter et lite skrivebord ned, som er festet på hengsler under senga. 

En kompis kjøpte en tønne som han hadde vann og vaskepulver i. Han stappa klærne inni når han kjørte, og tønna tromlet klærne rene. 

Organisering og minimalt med eiendeler! Bodde med kjæresten i kassebil i Australia en sommer, og det verste var helt klart alt rotet. Man blir fort lei av å ikke finne noen ting, så vi installerte bokser med lokk/hyller/skap i alle småkroker og ryddet manisk. Alternativ til flyttbar seng er seng med oppbevaring under.

Hei, gjennom årene har jeg sett forskjellige eksempler av ski-optimalisert kassebil, stasjonsvogn osv. via en Nederlandsk skiforum.

(se for eksempel bildene på...

http://wepowder.nl/forum/topic/36561?page=1

 http://wepowder.nl/forum/topic/57014)

Det er to gode ideeer jeg sa igjen i nesten hver nye løsning (som jeg håper å bygge inn i en gammel bomsebil sjølv en gang i framtiden):

- isolering av veggene og taket (med noe glassull)

- en separat seng-frame.

Storste fordelen er at du kan sove god (horisontal), men det hjelper også at du har noen decimeter plass under til å legge skiene og ordne andre utstyr i esker.

Det finnes selvfølgelig mer en nok spennende ekstraer (kaffe-&frokosttools, skotørker, luftvarmer o.s.v.), men jeg ville begynne med disse to ideene.

Lykke til! (Og glemm ikke å poste noen resultatbilder wink )


En liten fantasi kan være større enn verden.

Hei og takk for gode tips!

Går nok for et agregat ifm oppvarming og tørking av klær/sko da jeg ikke har muligheten til annen strøm.

webasto krever for mye strøm.

Begynner å se for meg løsninger nå. poster bilder seinere smile

mvh Kjetil 

Jeg har nettopp innredet min Hiace, ring 41 41 55 41 - Roar

Beste løsningen for varme er denne her:

http://www.justkampers.com/propex-gas-heatsource-hs-2000-12-volt-european-fitting-only.html

Ja, den koster litt men da får du en genial løsning som og er veldig sikker. Det er en termostatstyrt automatisk propanbrenner som bruker 12V til tenner og styring, trekker nesten ikke strøm. Den har eget inn/ut-sug for forbrenningslufta slik at du ikke vil få karbonmonoksid eller fukt (brenne propan genererer fukt) inn i bilen. Du kan bruke varmeren både når du kjører og står stille uten noen ekstern strømtilkobling.

 
Annonse
Annonse
Annonse