Ingen bruker hjelm!!!

Hvorfor er det så mange av brettkjørere som ikke bruker hjelm?. De fleste (ikke alle) som kjører ekstremski bruker hjem.

Ser også eldre med ungene i bakken, pappa bruker ikke hjelm, mens ungene er utstyrt....er pappa sitt hode hardere, mulig det er passe fylt med stein, sånn at tankevirksomheten ikke rekker fra til cellene.

Hva med de som ikke bruker hjelm i dag, kommer de til å passe på å sikre ungene sine og ikke minst seg selv.

Hva med ungene når pappa slår seg i hodet...bank i bordet!!!

Det er ikke til å legge skjul på at unger er mer utsatt enn voksne når det gjelder påkjørsel. En mann på 100kg vil ikke påvirkes ved et sammenstøt i samme grad som en unge på 20kg. Når det er sagt har ikke unger mulighet til å vurdere selv hvorvidt det er forsvarlig å kjøre uten hjelm. Dersom en unge skader seg, er det ledsagers ansvar, ikke barnet selv. En voksen man tar ansvar for seg selv og kan vurdere om det er forsvarlig å kjøre uten hjelm eller ikke. Skal nevne at hodeskader utgjør ikke mer enn 2,5% av alle skader ved skisentre. Selv kjører jeg med hjelm, men har aldri forslått meg i hodet.

så du svarte på det innlegget her bare for å kverrulere??

Jeg er helt enig med deg i at hjelm er lurt, men den redder ikke liv. Man bør tilpasse kjørestilen til ens ferdigheter og tenke på andres sikkerhet i løypen. Utenfor løypen kan folk for min del gjøre hva faen de vil. En hjelm redder deg ikke fra snøskred.

Det var da veldig rart at noen døde i hemsedal(tror jeg?) pga de ikke hadde på hjelm i fjor(tror jeg?)

Det er da også veldig rart at folk dør selv med hjelm på hodet. Kan dra fram Line Østvold hvis du ønsker et eksempel. Hun kjørte med boarder X hjelm. Jeg vet ikke hvilken type respons du håpet på, men jeg tror ikke du kommer noen vei med dette innlegget.

Det er teit å si at hjelm ikke redder liv. Er du helt tjukk i hue eller? Selv kunne jeg ha skadet meg stygt forrige vinter da jeg slo tinningen rett i en iskant. Selv med hjelm på gjorde det skikkelig vondt.

Håper du mente at hjelm funker mot hodeskader. Selvfølgelig skjønner jeg at man fortsatt kan brekke beinet/ryggen/armen/nakken med hjelm på.

Alle forstår jo at hjelm reduserer fare for hodeskade opp til mange ganger. Men ikke alle skjønner at hjelm ikke er en livsforsikring for hodeskader. Selv med ski/snowboard hjelm på, kan man pådra seg dødelige hodeskader. Igjen oppfordrer jeg folk til å tilpass kjøringen til omgivelsene og ens ferdigheter. Det er det sikreste tiltaket en enkeltperson kan foreta seg.

Det ser ikke dumt ut, og du KAN spare et liv hvis noe skal skje. Men som ridealot sier: man kan pådra seg hodeskader selv med hjelm.

ja såklart, men altså
HODESKADE > DØD

du lille gutt... hodeskade > død d e ABOLUTT itj saintj... du shøl om du får jærne rystelse så dør du itj jør du d???

Det var nok ment som ironi

Er du DUM i hovudet eller? Ta og se på statistikken om hva dødsårsaken til de fleste som omkommer i skred. Det er hode skader/ multi traumer etc. Det er jo hjelm som redder deg, sånn i førte omgamg. Så er det viktig med en god kompis. Men la oss ikke komme inn på det området nå!

Leste gjennom innlegga her. En dude har skrevet noe om at hjelm ikke reddet livet til ei eller annen dame. Utrolig kjipt med hun, for all del... MEN, husk at hjelmer kan redde mange liv.. og er ikke det verdt det da? Kanskje ikke hjelmen kan redde alle, men den KAN redde noen! kjøre etter erfaring er jeg enig i, men du vet det er mange som tror de har litt mere erfaring enn de egentlig har. å da kan det fort skje en ulykke. Å krasj i bakken, kan ofte ende med smell i hodet, å da gutter å jenter, er hjelmen GOD å ha!!
Så min konklusjon er: Bruk hjelm! Det redder liv, ser kult ut og du tar mere ansvar overfor deg selv og ditt liv!

ok....grei diskusjon, men er det ikke litt teit å bry seg om folk bruker hjelm eller ikke???skal du gå rundt å passe på at alle SKAL bruke bilbeltet, dong, eller kansje pusse tenna? som voksne mennesker har vi det privilegiet å velge dette sjøl...ekke no vits å ergre seg over at nabo kona tørker seg bakfra og frem....er det det???ja det kan skade ho..men det er til syvende og sist hennes problem...sant??

Til "sikkerhet", Unger har ikke en like godt utviklet balanse og koordniasjon som voksne, mao større sjangs for fall eller samenstøt.

hjelm redde liv! kompisen min hadde dødd hadde d ikkje vert for at han hadde hjem på seg når han tryna. hjelmen knakk i to istedenfor skallen hans!!! tenk litt på da..!

Hjelm

hender ofte at folk med hjelm får flere skader.. men tenk om de ikke hadde brukt hjem da det skjedde. da ville det gått mye værre, så bruk hjelm!

Hvem betaler uføretrygd og døgnbemanning av hjelpepleiere når du er grønnsak, jo det er alle vi andre skattebetalere. Derfor bryr jeg meg(litt) om at andre bruker hjelm.
Jeg er enig i at hvis man skal dra argumentet mitt langt nok må man forby all form for risikosport, og det vil jeg ikke, men det koster deg lite penger og krefter å bruke en hjelm.
For min del, og de fleste her på forumet her, driver jeg med farligere saker enn gjennomsnittet så jeg er glad vi ikke trenger sykeforsikring som i utlandet(de hadde muligens krevd ekstra penger for skikjøring og manglende hjelmbruk).

Dessuten er en bra hjelm mer behagelig enn en lue, etter min mening.

 
Annonse
Annonse
Annonse