Hvordan ta gode ski bilder?

Hei

Vi har laget rail i hagen, og har lyst til og ta noen kule bilder.

Vi har et Canon eos 450D.
Hvilke instillinger er bra når vi skal ta et raile bilde?
Hvor skal man fokusere?
Fra hvilken side er best å stå når vi skal ta bilde?

Vis gjærne bilder som jeg kan ha som inspirasjon, helst med info om bildet.

Takker for svar


-- Trollface --

Jag skulle börja med att köra på kamerans programautomaitk. Till att börja med och se vad den hittar på. Vidare: Placera dig lågt, kör kort brännvidd, var nära åkaren.
Prova också ta med längre brännvidd, på bara några element, t.ex. så man bara ser pjukken (pjukk=stövler) på åkaren och lite av railen. Prova med blixt också.
Men det allra viktigaste: Ta många bilder! Hemligheten till att få ut någon bra bild då och då är att ta många.
När jag var på extremsportvecko så tog jag över 900 bilder på kajak-tävlingenn (dvs på några timmar). Så klämm i ett fett minneskort och låt kameran gå på automatik. Alltid blir det någon bra bild.

Heisann!

Er enig i mye av det "Max Headroom" skriver, men jeg ville heller bruke innstillingen "TV", enn å bruke "P". For å fryse øyeblikket vil du nok trenge lukkertider fra 1/250 og raskere. Prøv deg frem og se hva som trengs. Dersom du får problemer med lite lys, kan du stille opp "ISO", men hold denne så lav som mulig da økt verdi gir korn og støy i bildene. I tillegg ville jeg satt objektivet på manuell fokus og fokusert på 1 meters avstand på forhånd. Holder du deg på blender 5,6-8 i kombinasjon med brennvidde 18-20mm, har du dybdeskaphet nok så lenge du er ganske nær railen. Gå så nær du tør. Det gir de kuleste perspektivene. Bruk av blitz ute i solskinn kan være fint for å fryse øyeblikket samt at det kan fjerne endel skygger. Still imidlertid ikke blitzen på full guffe, men vær litt forsiktig.

Lykke til!

Viss du har en blitz med mulighet for å bli avfyrt trådløst, så burde du plassere den på et stativ litt skrått ovenfor kjøreren. Da får du noen ganske kule skygger. Vent også til det begynner å mørkne litt, da blir det alltid noen kule "shots". Å som Max Headroom sa; ta mange bilder! Hadde en liten session med en kamerat på Geilo, du kan se noen av bildene her: http://www.newschoolers.com/web/content/pictures/id/303059/ og http://www.newschoolers.com/web/content/pictures/id/303060/ da hadde jeg blitzen min på et stativ litt skrått ovenfor kjøreren.

Ta og google litt og lær deg om lukkertid, blenderåpning og ISO verdier. Fotoboken til canon er grei.

Hysa har et godt poeng, lær deg hvordan blender, lukker og iso fungerer sammen, så blir alt mye lettere (google). Du skal for øvrig stile fokus der du vil at bildet skal være skarpt, og det er gjerne ansiktet på kjøreren.

Og det er ofte bra å ta bildene slik at kjøreren har ansiktet, og ikke rumpa, mot kamera.

Her kan du lære mye: www.foto.no

...og mange av fotografene har hjemmesider med gode eksempler: vegardbreie.no og mattiasfredriksson.com

Lykke til!


Redaktør, friflyt.no
 
Annonse
Annonse
Annonse