Hvordan montere bindinger?

Av ren interesse lurer jeg på om noen av dere har en "kokebok-oppskrift på hvordan man monterer henholdsvis telemark, alpin -og brettbindinger.

Den kokeboken måtte vært lang.

Selv har jeg montert ca. 30000 par ski, men fortsatt må jeg av og til holde tunga rett i munnen.
Og: Har du ikke det rette "håndlaget" er det enda verre. Stort sett går det selvfølgelig bra, det jeg mener å si er at det er mange fallgruver å gå i.

mvh

Bård

Men, du kunne kanskje nevne noen av de fallgruvene.. F.eks feil plassering i forhold til balansepunkt, for dype hull etc..

Det jeg tror bård prøver å si er at du bør overlate dette arbeidet til noen som gjør det til daglig.. For eks skibutikk eller lignende.. Du bør/må ha en mal til bindinga du skal montere (dette er noe som få privat personer har), ett borr med riktig dybde og bredde, lim... Du kan selfølgelig prøve med arket som pleier å vere med bindingene og bruke den som en mal, og ta ett vanlig metallborr, MEN det er stor sjanse for at kommer til å gjøre noe feil. Montere boindinger uten rett utstyr er også tidkrevende. Så jeg vil STERKT anbefale deg å levere de til noen som har peiling på det, og heller betale ett par hundre kroner. Det er en billing forsikring..

Bruk et par ski per par bindinger. Finn nokken skruer som passer sånn nokkelunde. De må ikkje være så lange at de går gjennom skia. (Ski+binding+plate). Bindingen skal stå i fartsretningen, mot den tuppen som peker litt oppover. Dette kan være et problem nå i disse twintip-tider. Men nå¨kjører jo alle baklengs, så det er egentlig ikke så nøye. Skru fast bindigene, en binding per ski. Nå skulle du ha oppskriften klar. Ha en fin vinter.

legg disken i bindingen, sett bindingen på brettet tre skiva på skruen flytt bindingen rundt slik at du ser hulla i brettet skru lett til, gjer det same med andre binding, prøv så å stå i bindingane, blir dette føkka: demonter, bland alle delar og prøv igjen. fortsett intill det ser ut til å kunne passe

Takker for den Finn.. Alltid like hyggelig med seriøse folk som deg her... Skal forøvrig ikke montere på mine egne ski, men var kun interessert for kunnskapens skyld.

Se på www.linken.com, så får du oppskrift på montering av deres bindinger.

gitt mange gode tips, MEN det jeg vil si er: Du KAN få problemer med garantien på nye ski dersom du monterer selv.

Jeg har som sagt aldri påstått at jeg skal montere selv, MEN kun spurte av interesse. Forstår nå at spørsmålet var alt for omfattende, og virket som sukker for spy-fluer med fritidsproblemer. Takk til dere som svarte seriøst.

 
Annonse
Annonse
Annonse