Hvordan finner jeg alle vennene mine?

Skal kjøpe skredsøker etter jul hvis mine pårørende ikke kjøper en i julegave dasmile Jeg skjønner godt at skredsøker er et sinnsykt bra hjelpemiddel, men hva skjer hvis du har 2, 8 eller 20 kompiser under snøen. Blir ikke søkeren forvirret da?

Det er vel hele poenget med å trene på søk i skred med skredsøkeren din. Om du har en analog søker får du mange pip og må lære deg å skille mellom de forskjellige for å finne den som er nærmest først. Dette er og blir en treningssak!!! Om du har en digital vil den også få inn mange men den vil søke måt det sterkeste signalet først. Dette er teorien. Det funker ikke alltid i praksis!! Der får må du trene MYE for å få et effektivt søk når mange er tatt! Du må samle samen kopisene dine å trene om å om igjen ofte for å bli god på å bruke en søker. Dette er livsforsikringen din. Tester gjort ved NIH viser at du over halverer funntiden om du trener eller ikke. Det er ikke nok å lese instruksjonen å forstå den, du må ut ofte!! Lykke til og husk søkestang og spade!!!

at selv om du har en fancy digital søker som i teorien finner den nærmeste først, skal ALLTID, ALLTID gjennømføre søket systematisk. å løpe på måfå fram og tilbake over skredet er ikke så veldig smart, med andre ord... om det er flere i skredet eller ikke, det kan f.eks være en ide å merke av start-, vende- og stopp-punktene underveis i søkingen, slik at du ikke forvirrer deg selv. det er nemlig fort gjort. om du får tvetydige signaler, kan du og forsøker å merke retningen for de du velger vekk i første omgang, så slipper du å bruke unødvendig tid på å resonnere deg fram til hvordan det hele ligger an. f.eks med skistav som peker i "riktig" retning etc. og husk at alle som ikke er tatt i skredet for all del MÅ skru av sender-funksjonen på beeperne sine, ellers blir det totalt kaos...

En annen viktig side er å unngå at flere blir tatt, sats på disiplin i kjøringen, en om gangen der det er risiko for skred. Dette er det sterkt fokus på blant førere i Alpene.
I stedet for at tre blir tatt og en kan lete, kan heller tre lete og en bli tatt.

 
Annonse
Annonse
Annonse