Hvilket kamera skal jeg kjøpe ?

skal kjøpa et kamera, skal brukes til ski grin
jeg vet ikke hvilke modeller som er bra så det hadde vært fint om noen hadde gidd meg noen alternativer skal også kjøpe linse grin

Budsjett? Regner med vi snakker speilrefleks?

speilrefleks ja
10000 kr da tenker jeg linse også, men kan jo altids legge på litt ekstra

Ta en tur på fotovideo, japanfoto og kjenn litt på de forskjellige modellene. Jeg hadde satset på en av disse fabrikatene pga. tilgang på brukte linser osv.
Lysetslover har ikke forandret seg i det siste, så det finnes mye brukt bra utstyr der ute.
Begge merkene er like bra. Finn et som ligger bra i hånden din, det er det som teller.
Men husk det er her du legger føringen videre uansett hva det blir..... det er vanskelig å bytte merke etter ditt første kamera. Lykke tilwink

takk takk grin

Æ vil anbefale Nikon D5000. Bruke personlig D200, D70 og D40. De tre modellan Nikon e ute med for tida i din prisklasse e D60, D5000 og D90. D60 e et veldig bra nybegynner speilreflekskamera. D5000 har flere muligheta enn D60 og det e større enn D60. D5000 har også et spennanes display som du kan driv å vri på for feks å ta bilda fra langt nede eller langt oppe. At D5000 e større syns æ personlig e viktig. Man får bedre grep på kameraet og dermed føles det bedre å fotografere med.

Det e nok en fordel å besøke butikkan å få holde kameran i handa å finne følelsen.

okei, du har vell ikke no peil på linser også ? smile

http://www.dinside.no/814209/canon-eos-500d-vs-nikon-d5000

Mi erfaring med linse av nyere modell e at dem fungere veldig bra alle sammen. Det eneste æ syns e viktig e at autofokusen skal være rask.

Vess man ser på størrelsen på linsa så vil æ virkelig anbefale å kjøpe ei "flerbrukslinse", altså ei linse som man kan ta både nærbilda og langdistansabilda med. Ei linse med 17-300 millimeter vil være ekstremt bra. Så skal det sies at 300 millimeter e mye zoom, så i de fleste tilfella holde det med 200 millimeter. Vess man har ei sånn type linsa så treng man ikke driv å skifte linse hele tida, nåkka som e nå drit å snøvær. Så e det jo ekstremt kult med fisheyelinse, ei linse som kan ta bilde i 180 grader for eksempel. Da e man nede i 10,5 millimeter.

Kan anbefale å send en mail til fotovideo å henvende dæ til en som hete Bjarne der. Han kan svare dæ på alt du lure på smile

okei, takk for tipse

Hva skal du ta bilder av? Til park og hopp er vidvinkel (10-20 mm ca) best (uten at jeg har mye erfaring derfra). Til toppturer bruker jeg i hovedsak området 30-100 mm. Nikon har jeg ikke selv, men hørt mye positivt om 17-85mm linsen. Litt dårlig lysstyrke, men til de fleste dager vil den fungere bra. Til Canon vet jeg ikke hva jeg vil anbefale. 18-55is er grei, men optisk ikke bra nok for meg. 18-85 har jeg lest litt varierende tester av, likevel mulig det er best alternativ (rask, men ikke veldig skarp). 24-105 har jeg, litt lite vidvinkel ellers veldig bra, dessverre utenfor budsjett.

Har du vurdert brukt kamerahus? Antall bilder i sekundet har noe å si for meg, da må du opp på D200, D300, 40D, 50D. Det er stor forskjell på 3 og 6 bilder i sekundet. Canon 40D er ugående nå, mulig du kan få tak i ett brukt til en grei pris.

Canon 40 D, og en 18-200mm burde vel være en fin start til 10 000kr? Du kjenner vel til www.akam.no , der finner du mange tester og god prisguide.

nå har jeg valgt ut to kandidater som ut fra disse tipsene virket bra..
canon 50d eller canon 500d
åsså det budsjette er bare til å drite i får mer penger vist det trengs så bare kom med flere tips

De kameraene du nevner er bra, men ville nok gått for 50d. Men jeg mener objektivet er det viktigste. Rask autofokus er nevnt (usm for Canon)og et litt lyssterkt objektiv hjelper deg når du tar bilder på litt mørke dager. Type f/2.8 funker bra. Brennviddeomfang nevnes her 18-200mm. Mye brukt er også 70-200. Selv liker jeg 50-150 mm til Sigma. Uansett hva du velger anbefaler jeg å droppe kit objektivet og heller legg litt penger i et skikkelig obj. Tror ikke du vil angre. Ps. Sjekk bruktmarkedet for objektiv f.eks foto.no. Kan være litt å spare der.

500d og 50d er veldig forskjellig å holde i. Prøv begge før du bestemmer deg. 50d er vesentlig større, 50% tyngre og mer solid. Tar også dobbelt så mange bilder per sekund (6,5 mot 3,4). Til skibilder hadde jeg uten tvil valgt 50d. Til min bruk hadde jeg valgt 40d, etter min mening er forskjellen i ytelse mindre enn forskjellen i pris.

18-200 linser har mange kompromisser, dårlig lysstyrke og dårligere skarphet/farger. Har ikke prøvd de selv, men etter tester frister ingen av alternativene. Normalzoom er va 18-50. Sigma og Tamron har noen bra alternativer med f 2,8 til akseptabel pris, men de har litt treg autofokus. Canon har en dyr men veldig bra 17-55. Men hva skal du ta bilder av? En optimal kombinasjon er 10-22 + 24-105. Første til park og hopp, andre til turer. Men da har du et problem med budsjettet. Les og søk på www.akam.no, det er en god start for å forstå mer.

Ofe

Bruker et Canon D350 og Sigma linser. 10-20mm er favoritt. Funker bra til både ski og klatring når jeg i tillegg har ei Sigma 70-300mm linse.

 
Annonse
Annonse
Annonse