Hvilket ben skal stå fremst?

Jeg har nå kjørt telemark i 6-7 år. Det jeg lurer mest på er hvilket ben som skal være fremst. Jeg er høyrehendt, ca. 170, 65kg og liker å svinge til begge sidene!

Enkelt det vel...Forbenet !

Faktisk vil det i svært mange tilfelle ver gunstig å sette bakbeinet fram. I ein overgangssituasjon. Omstillingsprossesen er viktig i ein telemarkskøyringssituasjon. Då er det viktig å ikkje stille seg på bakbeina. I det du landar er du mest støig om ein likevel har trykket på denne nevnte foten. Dette gjeld altså i pudderprosjekt.

er selvfølgelig å droppe telemark, til fordel for monoski! da slipper du alle grubling om hvilken fot som skal være foran... ingenting som paralelle føtter i en god gammeldags skrensesving!

Bakbeinet skal forrest, Det lærte vi på telemark kurs i 1985. balanse og overgang er grunnen til det...Mange av "New School" kjørerne veit ikke hva vi snakker om her.!

Denne tråden er kårettil sidens morsomste.

hvis det er isete er det pannebeinet som gjelder. i pudder er det selvfølgelig mannebeinet for gutta eller skambeinet for jentene. brystbeinet er uansett tøffest i skogen på godt gjennomslagsføre!!!
halebeinet bør uansett trekkes inn etter beste fattige evne da det blir sett på som noe pysete å kjøre med dette i fremskutt posisjon. -er å betrakte som en variant av den gamle teknikken "å ri purka". for øvrig en teknikk som egentlig burde komme til heder og verdighet igjen nå som streitlaining (nynorsk) er moderne. men skal det svinges er det pr def dårlig stil.

 
Annonse
Annonse
Annonse