Hvilken type super-/ ullundertøy anbefales?

Hvilken type ullundertøy bør man gå for når det er kaldt?
Vil nødig fryse ballene av meg i Røldal til helgen.. er meldt opp mot 20 kalde..

Godt og varmt, samt at det ikke klør. Kjøp deg en underbukse i merino-ull også, så har ballene det som nøtter i en varm nøttepose, eller noe.

Du kan få forskjellige typer av devol, men den som er orginal/standard er av merino ull og tåler greit 20 kulde grader.

Har fult Devol sett selv og har overlevd kalde dager på fjellet. I og med at jeg skriver det her burde vel være bevis på at det funker. Og jeg har fortsatt ballene mine i full funksjonalitet.

sverger til Devold. Er det veldig kaldt, gå for Expedition, passe kaldt Active, påskevær Multisport.

Ballene kommer til å være evig takknemmelig....

er det beste jeg har prøvd. Kombinasjon av Brynje Superthermo som er kunstfibernetting av det gode gamle helsetrøyeprinsippet og merinoull utenpå. Mao et tolags unertøy med det beste fra begge verdener.

takker for mange gode svar. Falt til slutt på Devold Active. Satser på at jeg/"ballene" blir fornøyd med det smile

ballene kommer garantert til å gå en varm helg i møte smile

God tur....

Har du prøvd" Varde" superundertøy,god og varm.

Jeg bruker Stil jeg, har aldri vært kald enda

Devold active


-Solveig

har en genser med hals og hette som du kan trekke over hodet, om det skulle trekke i nakken. Utrolig godt undertøy i merino. forhandles bl.a. VPG.no

STFUA!!!!!!!!!!!

Skal du ha noe som effektivt transporterer svetten din bort fra kroppen må du ha superundertøy laget av polypropylene. Dette materialet bruker Helly Hansen (Dry) og Brynje, sikkert noen andre også. Funker perfekt til aktiviteter hvor man svetter mye, som toppturer, langrenn, jogging osv.

Regner med at Jones over her enten a) kun har lest reklamebrosjyrene og/eller b) aldri har vært på skikkelig tur før.

Kunsstoff mot huden føles kaldt og vått om du har svettet og så blir kald igjen. Ull tåler en viss fuktighet uten at det blir ubehagelig. Er det kaldt og du kommer til å bli varm-kald-varm-kald osv så ville jeg aldri benyttet noe annet enn ull. Seln har jeg Ullvangs nye t-skjorte innesrt (den i to farger). Veldig fornøyd med den så langt. Har brukt ullfrotte som andre lag i årevis med stor suksess.

Viktigste er egentlig at du har mange tynne lag og at skallet (jakken) har gode luftemuligheter som du bruker FØR du blir for varm. Goretex og andre membraner sikkert greit men de har ikke nubbesjans til å ta unna om du jobber litt. Da er det bare lufting som gjelder.

God tur !

Ganske tydelig at silversurfer heller ikke har prøvd Polyprypolene på tur... Selv bruker jeg Brynje Arctic daglig og som enkelte har skrevet består den av en innernetting av polyprypolene som har to hensikter, 1: Transportere fukt vekk fra huden, 2: skape et isolerende luftlag mellom innernettingen og ytterlaget av merano ull. Dette er et produkt som er utviklet i sammarbeid med forsvarets spesial avdelinger, og brukt/brukes som ekspedisjons tøy i arktiske strøk. Undertøyet gir god fukttransport ved høy aktivitet, beholder varmen i fuktig tilstand og er slite/vaske bestandig.
Kan Absolutt anbefales!

Skal gi deg den zoifyed at brynje faktisk ikke er så ille. Den lager som du sier bare litt ekstra avstand mellom huden og neste lag (som er ull ikke sant ?).

Innrømmer at jeg faktisk har et fullt sett med brynje liggende som jeg bruker innimellom. Spesielt er nederdelen god på våren når det er varmt og du egentlig bare trenger noe mellom skibuksen og huden for å hindre gnagsår.

Ingen over ingen ved siden.........

http://www.brynje.no/public/

Det fleste tingene her fungerer bra. Men du burde sjekke ut Aclima. Helt genial. Med hette som du kan bruke som hals og du kan trekke den helt bak slik at du får lufta i halsen også. Alle jeg kjenner som bruker den skryter fælt. Genialt!
Sjekk ut www.glexe.no hvis du vil kjøpe den. Jeg handler alle mine skiklær og utstyr der. Kongebutikk!
Lykke til

Sverger til brynje. Netting er genialt og skaper en luftlomme mellom deg og laget over nettingen.
Jeg kjører enten i brynje Artic ( 2 lag i en) eller brynje superthermo ( netting ) underst og annet superundettøy over som lag to.

Brynje sprint ( vanlig superundertøy) er bra som lag to

er det ingen som bruker icebreaker?
syns det er utroli bra....finnes i alle former og
veldi bra passform

Sjekk ut IO på: http://www.sportagile.no/io/ Dette er det ultimate undertøyet for meg i alle fall!!!
Super konfi og kløfri ull! Har brukt trøya mi i snart ett år, og har bare vaska den 2 ganger!!! Ingen lukt, og jeg svetter!!! Linken er til Sport Agile, og det er imprtøren. Vet ikke helt hvilke butikker som kommer til å ha de inne, men du kan jo sjekke Oslo Sportslager...

 
Annonse
Annonse
Annonse