Hvilke datamaskiner brukes til redigering?

Som de fleste vet e det Apple's Mac som fungerer best til redigering av film. Mac e ikke billige datamaskina. Har folk tips til PC'er som fungerer godt til redigering og slikt? Stasjonære og laptops! Kom med erfaringer og tipssmile E sjøl ute etter å kjøpe ny bærbar til å ha med til Whistler til vintern. Her hjemme bruke æ en Dell INspiron 530 3gb ram 2.5GHz som fungere aldeles utmerket med Sony Vegas Pro 8.

Kommer an på hva du redigerer, ikke hvilket program du bruker. Viss du skal redigere HD-materiale ville en noe bedre maskin enn det du har være lurt. Mulig den funker bra nok den du har og.
Men viss man ikke har evig med tid og tålmodighet er en pc med firekjerners prosessor veldig greit å ha.

Den her fungere bra til å redigere HD, men så klart kunne det vært bedre. E det sånn at det e bare Mac som har firekjerners prosessor eller finnes det PC med det også? E i hovedsak ute etter laptopsmile

Quad core i laptop koster ennå en god del(starter vel på 15000 ca). Når det gjelder stasjonær er det jo vanlig å plukke ut deler selv, og da kan man jo få en stasjonær med Quad-prosessor til en billig penge så sant man sparer inn på andre komponenter.

F.eks her er noen laptoper med firekjerners prosessor.

Men viss du skal bruke pc-en til mye redigering vil jeg definitivt anbefale en stasjonær. Viss du bare redigerer litt nå og da er det godt mulig den du allerede har er god nok.

Vist du skal bygge selv ikke prøv å spare inn litt cash på å kjøpe billige/få vifter. redigering er heite saker!

Redigere stort sett bare på sommern, ca hele sommern. Skal være i Whistler i seks måna til vintern å va ikke så keen på å ta med nå stasjonær dit. Blir nok å redigere hvertfall to-tre gang i uka da, med tanke på videoblogg osv. Ser at prisen på en sånn laptop kommer opp i ca det samme som en macbook pro, så da blir det kanskje macbook pro. smile

Blås kronene på ski og øl, og kjøp ny når den du har begynner å stamme.

Hehe. Den gamle funke ikke lengre. Knekt i alle retninge desverre. Laptopen altså smile

Mac ser sykt fett ut på utsiden, det oser kvalitet. På innsiden av det vakre skallet så benyttes det samme type hardware som på en pc. Mac os sies å være mer smidig og ytelsesmessig bedre enn et Microsoft os. Dessverre så må du betale mye for dette vakre ytre, så i mange tilfeller er en Mac en litt dårlig specca pc hardwaremessig. Og i ditt tilfelle så er det redigeringsprogramvaren som suger kraft og ikke os, så dersom du går for bang for the bucks så kommer du best ut med en pc. Her får du også tak i mer rimelige eller gratis programmer enn på mac.

Som en kar nevnte så er en stasjonær pc å foretrekk i forhold til en bærbar. Men dersom du skal ha den med deg rundt så er ikke stasjonær et alternativ. Den største flaskehalsen på bærbare er disken, ofte så benyttes det 5400rpm disker. På en stasjonær pc benyttes større disker som går på 7200rpm eller mer. Dersom du bruker noen kroner ekstra så kan du få 7200rpm disk til bærbare også. Det finnes også noe som heter SSD men disse har ofte lavere dataoverføringshastighet enn 7200rpm’ere så jeg vil tro 7200 disk burde være greia for deg. Her er det verdt å gjøre research før du kjøper. Dersom du går for en større bærbar med plass til 2 disker så kan du kjøre noe som heter raid 0 som gjør at diskene samarbeider om å levere data raskt. Med 2 7200rmp disker i raid 0 så har du syk overføring. Spør wiki så finner du ut av dette.

Dersom du kjører 32 bit os så har du ikke behov for mer enn 4gb minne, dersom du går for 64 bit os så kan du ha så mye det er plass til. Mye minne er fint. Ellers så er det kjekt å ha en quad core prosessor.

Dersom du går for en highend laptop så vil resterende deler holde en grei standard også. Personlig så ville jeg ha gått for pc og ikke mac.

Sitat Aasmund:
Dersom du kjører 32 bit os så har du ikke behov for mer enn 4gb minne, dersom du går for 64 bit os så kan du ha så mye det er plass til. Mye minne er fint.

32bit utnytter bare 3,2gb(ca, ikke 100% sikker) ram, så viss man har mer enn 3gb ram er 64bit best imo.

Sitat [hodlekve]:

Sitat Aasmund:
Dersom du kjører 32 bit os så har du ikke behov for mer enn 4gb minne, dersom du går for 64 bit os så kan du ha så mye det er plass til. Mye minne er fint.

32bit utnytter bare 3,2gb(ca, ikke 100% sikker) ram, så viss man har mer enn 3gb ram er 64bit best imo.

Jo, sånn ca. 3-3.5 avhengig av hvor mye minne som settes av til av annen hardware som for eksempel grafikk kort. Så langt alternativet er et 32 bit os så er det fremdeles litt ekstra minne sammenliknet med 3gb. 64 bit os'er har hatt en del driver problematikk, jeg ville isåfall brukt google til å se om det er noen som har hatt driverproblemer med os og modell.

 
Annonse
Annonse
Annonse