Hvilke alper er best?

Hva er det beste skistedet i Alpene? Chamonix, Bagdastein, St. Anton eller andre? Vil nedover til neste år, men veit ikke hvor...

courchevel

Davos i sveits!
www.davos.ch

Jeg har bare vært i Alpene to ganger selv, men... Har snakket med folk som har stått på ski i hele verden. Det som går igjen er at det spiller liten rolle hvor du er - hvis forholdene er bra. De fleste skistedene i Alpene er i utgangspunktet mange ganger større og bedre enn noe sted i Norge. Så da behøver du bare masse snø og blå himmel, og begge deler forekommer oftere der enn her!

Dersom du imidlertid drar til Chamonix, Val"di"sere, Verbier eller noen av de andre mest kjente skistedene, er det veldig dyrt! (Spesielt i Frankrike og Sveits..) Dette er noe å tenke på! Italia er vel mest gunstig prismessig... Jeg var i Valloire i Frankrike i vinter. Der har du 70 bakker og gode off-pist muligheter. Våknet til en halvmeter nysnø, 10 minus og blå himmel - og manglet ingenting! I tillegg er prisene på øl og pizza halvparten av på ovennevnte steder.

Ellers kan jeg også anbefale Val Thorens! (Også kalt 3 Valles, da det henger sammen med Courchevel, Meribel, mf.) Disse stedene ligger høyt og er storslått med utsikt til bla. Mont Blanc!

Selv har jeg lyst til å dra til Zermatt pga. de høye fjellene/nedfartene og til Avoriaz pga. størrelsen. 212 heiser, 650km løyper og 290 nedfarter!!!

saas fee er absolutt et sted å dra. Massevis av morsomme pudder løyper og en veldig hyggelig by. De har også en fet park..

noen som veit hvordan parken i Val di"sere er ? Stor, bra osv ? Og hvordan forholdene er der nå? Skal en en tur om 2 uker. Hvordan er bylivet der osv?

ikke fiffem

var der for første gang i vinter og må si meg storfornøyd med HELE pakka. bakker,offpiste, uteliv og byen var helt i topp klasse.. Var der sammen med kjentfolk og fikk masse bra kjøring selvom god pudderet kom den dagen vi reiste hjem...utrolig mye fet kjøring!! kan anbefales på det sterkeste..

 
Annonse
Annonse
Annonse