Hvilke Telemarkstøvler skal jeg velge?

Skal skaffe meg nye støvler, har erfaringer med Scarpa T-2, og er godt fornøyd. Men lurer på T-3 denne gangen? Kjører mest i bakke, men også litt på toppturer. Stor forkjell? (Vekt, stive osv.) Noen som har noen erfaringer/tips å komme med?

Hvis du har kjørt på T2 til nå, hadde ikke jeg gått ned til T3. Den blir altfor myk til å gi deg noe igjen i bakken. Samtidig funker den jo greit til toppturer, men det gjør T2 også!

Sorry....
Lurer på T-1 ikke T-3. Den gule og svarte.
Beklager skrivefeil.

Stivere, høyere. Bedre.

er nok et godt valg ja.. Jeg er i allefall veldig godt fornøyd med dem.

t-1r er utvilsomt det beste alternative hvis man virkelig vil kjøre fort, både i og utenfor bakke. men når det er sagt, skulle det bli en del toppturer ville jeg kanskje vurdert t-2, denne er betydelig lettere og mer bøyelig, og dermed mer behagelig når man går oppover. men for all del, t-1r funker bra den også.

Utvilsomt en vinner!!!

Jeg har kjørt aktivt telemark i mange år og byttet fra T-1 til Crispi CXU. Denne er mye lettere og bedre etter min mening. Jeg har også drasset med meg disse støvlene på en del toppturer, litt mer slitt opp, men mye morsommere ned. Det er tross alt nedturen som er oppturen!

Bytt til CXP, er ikke like stive som T1r, og kan dermed brukes til toppturer. De er også lette! Og verdensmesteren i telemark (Eirik Rykkhus) kjører CXP, det sier vel litt om bakkeegenskapene

Jeg og en kamerat bytta begge i fjord høst fra Scarpa t2 til Crispi CXU. Skoen var veldig god å ha på, og kjøre med. Problemet var at jeg brukte fire helger på å kjøre de sundt. Dvs spenner løsna, sømmer begynnte å gå opp i innerstøvelen, skallet gnagde hull på innerstøvelen osv. Jeg fikk selvsagt pengene tilbake og kjøpe T1r.
Kameraten min brukte ikke mer enn et par helger mer før også hans CXU var utslitt. Også han fikk byttet de til T1r.
Skal ikke et par sko til 5000kr holde mer enn 10- 20 dager i bakken?
Scarpa T1r har det aldri vært et eneste problem med for noen av oss.

Står du mer i bakken enn på toppturer ville jeg kjøpt T1. Står du derrimot sjelden i bakken og går bare toppturer ville jeg ha kjøpt T2. Eller, du kjøper T1 og bruker de gamle T2 skoene på tunge toppturer eller lengre turer!!!

 
Annonse
Annonse
Annonse