Hva slags telemark ski?

Hei jeg har stått på telemark i 5år, har stått på noen alt for lange ganske så gamle, ikke så alt for brede carving ski, med ca 1cm opphøyning, riva 2 (som støvelen holder på å gå ut av hver gang jeg tar noen dype svinger) og kjøpte meg de orasje garmont støvlene for 2 år siden. Kjører ikke så mye løssnø, men har tenkt meg til alpene i vinter og da blir det nok litt fri kjøring. Har lyst til å kjøpe meg nytt utstyr som ikke er alt for dyrt, som da skal være hovedsaklig en bakke ski men som også er god til frikjøring. Så det jeg lurte på er: hva slags ski bør jeg kjøpe, hvor brede, hvor lange, hva slags binding, hvor stor opphøyning bør jeg ha og hva kan alt dette sånn ca koste?

hvor høy er du, og hvor tung er du?

Er 177 og veier 65kg

det er flere ski som sikkert er gode allround ski, men personlig synes jeg scratch bs er en veldig god allround ski til telemark. tror også at dynastar har gode ski til både bakke og pudder, men har ikke prøvd disse nok til å kunne si noe om dem. Du bør prøve å få lånt deg litt forskjellige skipar slik at du kan gjøre deg opp en mening om hvilke ski som passer deg. Når det gjelder lengden på ski så er også det litt individuelt. Selv liker jeg at telemarkskiene mine skal være rundt høyden min eller litt lengre , men dette er somsagt individuelt. For å få en god pris kan det være lurt å se seg etter fjordårsmodellen, er ofte ikke så store forskjell mellom årsmodellene. Det går ofte i design når de gjør noe nytt. Et annet alternativ er å se etter demoski. Dersom du ikke har så stort hastverk kan du jo prøve ut forskjellige demoski i begynnelsen av denne sesongen også kjøpe de du liker best, dersom det er noen butikker med godt utvalg i demoski da. Butikker jeg har jobbet i har solgt demoskiene en gang i mars.

Har du lyst paa gode ski, til billig penge anbefaler jeg deg til aa kjoepe binding hvis du skal til en liten plass i alpene, skal du til chamo etc. saa drar du ned uten ski og handler allt der. Har i allefall i Oesterike pleid aa faa aarsmodellene paa tilbud allerede i Okt. Mitt raadsmile

 
Annonse
Annonse
Annonse