Hva bør jeg gjøre?

Hei

Jeg er en 21åring fra Oslo, som lurer veldig på hva jeg bør gjøre for å komme i kontakt med generelle friluftsliv, idretts, surfe etc. miljøer?

Jeg har veldig lyst til å begynne med litt forskjellige typer friluftsliv og ekstremsport, men jeg aner ikke hvor jeg skal begynne, da jeg overhodet ikke har noen i mitt miljø som driver med sånt. Takker for all hjelp.

Hvis du vil starte med f.eks skating kan det være lurt kanskje bli med i forumet på Tacky.no , eller høre i sportsbutikker, eller sk8-klubber, mye å velge mellom;D

Nå var kanskje skating noe av det eneste innen sjangerne som jeg ikke er interessert i....

...har for så vidt jeg vet et samarbeid og delt nettside med seasport som ligger i munkedamsveien 20 i oslo, ...hvis jeg ikke husker helt feil. På seasport finner du folk med kompetanse og engasjement omkring surf, windsurf, kite, snowboard, (skate) og muligens wakeboard.
Det kan være en fin ende å begynne å nøste i.

Der kan du sikkert få flere tips om hvor du kan kikke ellers hvis det er andre ting du har lyst til å begynne med. Bare å spørre og gravesmile

Lykke til!

Om du tar turen til Stryn i noenlunde nær fremtid kan du møte mange friske mennesker og du kan få venner for livet.
Ekstremsportveko på Voss er også en ansamling av friskuser.

Ellers er det jo bare å skaffe seg utstyret til det du brenner mest for og sette i gang, så blir du helt sikkert en del av et miljø etter hvert.

Lykke til!

Ekstremsport bør man drive sammen med andre.

Når det gjelder surfing drar man først på kurs (Jæren, Lofoten el.l.) slik at man lærer det sånn noenlunde. Likesinnede treffer man på kurset og på spotsene. Det er ikke så sosialt på Jæren for der er det for overbefolket. Drar man til Saltstein eller plasser på Nordvestlandet hvor det kun er noen få surfere blir det straks mer sosialt og man blir lettere kjent med folk.

Det samme gjelder for vintersport. Man må lære det grunnleggende først. Dra på brekurs, offpistekurs, skredkurs, kiteskurs o.l. så lærer man det grunnleggende og kommer i kontakt med likesinnede som man senere kan dra på turer med.

Takk for alle innleggene dere.
Jeg skjønner at veien å gå er gjennom et kurs i det jeg brenner mest for, og ta det derfra.

Det jeg har mest lyst til å gjøre akkurat nå, er å dra på en av disse oppleggene til www.calimasurf.com

Jeg har lyst på en tur til utlandet, og dette virker moro.
Hva synes dere?

Synd med ekstremsportveko, den kræsjer AKKURAT med en annen ferie jeg har planlagt. Ellers hadde jeg kanskje dratt.

Kom gjerne med flere tips om hvordan jeg kommer igang, folkens!

Stiller meg ideen om kurs. Det er sikkert 20-30 forskjellige tilgjengelige kurs som er friluft/ekstremsport-relevant, fra fallskjerm til skred til ski. Ta for ekspemel et instruktørkurs. Det er mulig å ta sjølv om ein ikkje er 100% sikker på å jobbe etterpå.

Kursa tar aldri meir enn ei veke, og er du student har du sikkert tid til det. Lånekassen tar på seg spanderbuksene.
Og et anna aspekt, mange av for eksempel dei eg klatrer med har eg møtt på kurs som ikkje har noke med klatring å gjere. Er berre å begynne ein plass. Søk på nettet ein halvtime, sett av 3000 kr og ei veke, så er du i gang.

PS: Det aller største hinderet er kanskje byen du bur i... Kom deg ut! smile

Strålende, takk for enda et godt svar..
Jeg skulle gjerne funnet meg en eller annen "klubb" eller arrangør som arrangerte f.eks ukestur hvor man kombinerte kurs i dykking/klatring/rafting/surfing eller lignende. Jeg er interessert i alt smile
Jeg har en del tid, så det er på tide å komme igang!

Eneste jeg er redd for er å bruke 3000 kroner for å delta på et tredagers kurs også får jeg ikke noe ut av det..

Å vere redd for å kaste bort pengene er det siste du skal tenkte på. Har vore på 3 større kurs siste to åra, og alle har betalt tilbake både sosialt, opplevelsemessig og faktisk økonomisk! Ting blir slik du gjer ut av det sjølv.

Seier seg sjølv at kanskje ikkje alle kurs betaler like masse. Kan tenke meg at et todagers instruksjonskurs til 2000kr i elvepadling ikkje gir noko særlig meir enn to dager med bekjente som kan det, men litt større kurs er verdt det uansett.

Lykke til.

såfall www.utfor.com drit bra og SÆRIØST forum

 
Annonse
Annonse
Annonse