Hva blir neste skitrend?

Carving revolusjonerte alpin- og telemarksporten for snart 10 år siden. Så kom twintip og feite pudderplanker. Hva blir det neste? Selv har jeg litt problemer med å henge med, dvs. forsvare kjøp av nye ski minst annethvert år. Kjører i dag gamle Elan MBX Monoblock og noe nyere Völkl Vertigo G11, men skulle gjerne kostet på meg et par Gotama. Men hvis jeg kjøper Gotama i dag, er jeg kanskje frakjørt av noe nytt neste år??? Vanskelig...

finn ut hva du egentlig har behov for, og gi en lang f i alle mulige nyheter. vi vanlige dødelige har stort sett ikke råd til å kjøpe alt det nye uansett, i alle fall ikke hvis vi innimellom all utstyrsshoppingen skal kjøpe et og annet heiskort...

når det er sagt, har jeg litt problemer med å se hva som blir neste trend, og det er sikkert mange som sliter med evnen til å spå her... tipper de forskjellige modellene blir enda mer rendyrkede pudder, carving, jibbe osv, men at allroundere som gir litt av alt forblir bestselgere!

Du må lære deg å kjøre 50 50 på ski. Hvordan du gjør det får du finne ut av selv.

Har kjørt en del breie ski, og det som slår meg er at jo breiere de er, jo tregere respons gir de. Jeg var i alpene nylig og hadde fantastisk pudder, og hadde det mye artigere på et par 105-85-95 enn et par 125-105-110. De breie skia trenger du egentlig ikke annet enn på helt spesielle forhold der snøen er knusk tørr med veldig store krystaller, slik som man ofte kan oppleve i Rocky Mountains. Dette er snø man kan slå armen igjennom go den bare blåser til siden. Det er veldig sjelden snøen i Europa er slik, og dermed er behovet for de virkelig feite plankene ikke helt til stede. Mitt tips: Litt smalere og enda mykere.

Oracle, hvilke ski med målene 105-85-95 kjørte du?

Hakke bruk for ski med flyt i Europa, enda mindre Norge. Som f.ex for to helger siden da jeg ikke kom oppå snøen i gummiskogen med 90mm brede ski (på midten). Dette må vel sies å være alvorlig bullshit!

du kjører ikke fort nok!

Jeg var i alpene før i år, i arlberg omerådet når snøen lava som faen ned. Jeg kjørte med mine rossignol b2, og de er jo allround. men måtte dra på litt fart for å komme oppå(90kg tung). Men da var det sinnsykt fett også da..lange trege svinger... så fant ut att 113 76 108 eller nå hva de er... det holdt det....

De feiteste plankene er kun for Utah powder. Alt annet takles greit med 105 til 115 i tuppen. Det blir litt jåleri med alle disse tankersene og gotamaene og alt stashet. Det blir rett og slett for homo med overivirig utstyrsinteresse.

Den neste trenden blir selvsagt ski boards.
Dessuten Sleddogs ruler!

Kan bare anbefale fete pudderski, helt sinnsykt å kjøre på. Farten blir større og flyten får du selv på lite og tung snø. Til de som tror at det må Valdez forhold for å kjøre på fattiser vet ikke hva de snakker om.

Må støtte opp om at breie ski duger selv om man ikke har værste puddern. fartsstabilitet. og solid kantgrep på vekslender føre er gode ting i norge spør du meg..

Ingen tvil om at fattiser flyter, men det er jo riktig som trådstarteren sier at jo feitere jo mindre responsive er skia. Og dette kan dere ikke bare føyse bort, fattismoteslaver. Det er jækli kult med lekne, spretne, kjappsvingte offpisteski, og mange fattiser er IKKE dette, det eneste plusset er at de flyter.

Monoski med twintip. Og for de ekstra sære: teleboard med twintip. Og så kommer de herlig frekke skidressene du nå kun ser utvalgte steder i alpene tilbake! Dette blir stas. Jeg gleder meg.

Hva er det og hvilke ski er det???

Det står "kjappsvingte offpisteski", ikke "... løssnøski". F. eks. X-scream er kjappsvingte offpisteski. Dust.

Skiene vil ikke forandre så mye fasong. Herregud, vi har jo alt fra radius under 10 til 30 meter idag. Men de vil bli bedre og bedre : Lettsvingte som gamle superforce, stabile som T@nker, isgrep som 9X, flyt som bigstix 106, myke som seth pistol. Stive som gamle utforski, kjappe som Equipe 3v, lette som rando-ski, osv. PÅ EN GANG ! i en og samme ski. I tillegg en såle som tåler alt, og ikke trenger prepp. Diamantkanter og en topplate som er like fin etter 200 km heiskø. Sammenleggbare. For ikke å snakke om billige. Bindinger med innebygget 200Ghz prosessor. Nå går jeg til sengs.....natta.....

Siste nytt jeg har observert, er en gjøk i USA som prøver lansere "SPATULAS". Disse skiene er laget etter "vannskiprinsippet", som vil si det motsatte av carve, breiest på midten.

En får se demo i filmen "Focused". Ville heller dratt telemarkskiene mine bake en båt...

for neste år kan du slappe av. ingen store nyheter på ispo messen for neste år.. litt ny trend er litt bredere bakke ski for normal brukeren. i tillegg kommer rossignol med en soft teknologi på skiene som gjør at det skal være enklere å kjøre fine carving svinger. men disse nyhetene er mest for allround brukeren og ikke de som er dyktige skikjørere.. Min anbefalling: Ha et par bakke ski (atomic sx11 dynastar omegacarv eller blizzard x-cross) og et par pudderplanker (gottama, b3 e.l.) men dette er etter min smak og alle har forskjellig smak..

Hvor fartstabile var x-scream?
Hvorfor skal man snegle seg nedover sida i tusenvis av svinger om det ikke er nødvendig.
Et annet aspekt med breie ski er stabiliteten i skiftende føre. du må ikke komme å si at x-scream er bedre her. Shane Mckonkey er ingen dust og lanserte spatulaen for over to år siden. se focused.

Jeg tror Zag er inne på noe... Freeride Gold er 140mm ifront og 94mm på det smaleste.. Dette gir sinnsyke svingegenskaper, løfter i pudderet og funker som en tanks!!! Hva mer kan man ønske seg spør jeg??? Dette kan pare anbefales, det eneste problemet må være prisen; nesten 9000,- spenn!! HÅPLØST

 
Annonse
Annonse
Annonse