Høye klosser på Seth Pistol?

Har anskaffet Seth Pistol på vårsalget, skal montere telemarkbinding. Er fristet til å bruke høte klosser (45mm Ultra Carve) for å få mer trykk på kanten av skia (kraft ganger arm osv.). Dette bør kunne utvide bruksområdet for skia ved at de blir bedre å bruke på andre forhold enn pudder. Dette gjelder jo ikke bare Pistol, men alle fattiser. Noen meninger om dette?

Har selv 30 mm på tynne carvingski. Det er jo gøy i fine løyper, men nå i mitt andre år, begynner jeg å interessere meg for offpiste og brattkjøring. Då er ikkje høge klossar noko særlig. Skal derfor gå ned når eg kjøper nye fats til hausten, work stinx, k2. Veit nokon kvar eg får tak i desse til ein billig eller dyr penge?

Høye klosser har ikke noe å gjøre på feite offpiste ski. De vil aldri bli noe særlig bra på hardt underlag uansett. Det eneste du oppnår er mindre følelse med underlaget og større krefter til å føkke opp knærne dine... Har selv kjørt Pocket Rocket, Big, XXX og Gotama alle med 20-25mm plater og dette har funket fint. Om du ser hva proffe frikjørere setter opp skiene sine med så er det nesten ingen som bygger opp bindingene i det hele tatt (på alpint vel å merke). På telemark er det greit med litt oppbygging for å hjelpe til å få trykk på kanten, men 45++mm er forbeholdt carving og løypekjøring.

har selv work stinx, kjøpte dem til grei pris gjennom en kar her på friflyt.. e-mailadressa hans er fin_bris@hotmail.com

Sett klosser på seth pistol, du vil ikke merke særlig forskjell så lenge det er mykt, men når føret blir mer kompakt, blir det mye enklere å få skia på kant. Anbefales!

 
Annonse
Annonse
Annonse