Hjelm til telemark-kjøring...

Hva bør jeg velge?
Ser bort fra Etto, for jeg prøvde noen av deres hjelmer, og føler de blir altfor svære. Valget ligger mellom Cèbè Freestyle og Sweet Rooster. Cèbè har en veldig god hjelm og alt det der, og prisen er meget overkommelig. Men så prøvde jeg Sweet idag, og den var konge! Det er bare prisen som er litt dum.. Hvilke tanker har folk om disse to hjelmene? Er det verdt pengene å investere over 2000,- i en Sweet, når jeg kan få Cèbè for 900,-?

jeg kjøpte en sweet, og en sinnsykt fornøyd med den!
den eneste ulempen er at jeg føler jeg meg ganske
snobbete når jeg bruket så dyr hjelm! dere tror jeg er
en snobb nå, men cébe hjelmen satt dårlig på huet
mitt, så sweet hjelmen synes jeg er best!

gå for sweet. fet norsk hjelm. som ferrari blant trabanter...

Hvorfor ikke kjøpe en Jofa til 500 spenn. Samme som min. Sett den på salg til 300,-

kjøp sweet så bruker du hjelmen. Det betyr jo litt...

Ikke noe å tenke på. Kjøp Sweet!

Har testet både cébé og sweet. i begge tilfeller har du en svært god hjelm, men førstnevnte har en fordel med tanke på pris. hvilket behov har du? for min del så er ikke jeg den som drar mest på, så valgte derfor cébé. når du kjøper sweet får du en hjelm der du betaler -mer- for design enn hos cébé, men hadde jeg hatt råd ville jeg sikkert kjøpt sweet. begge er fete nok til at du kommer til å bruke dem(ser bra ut). veier ikke så mye at du blir sliten av de heller.

brukte ikke hjelm. Bare de økonimiske interessene hadde vært tilstede, hadde alpint og telemark glidd mye betre over i hverandre. Telemark i dag er mer avansert (mer teknologisk) enn alpint før!
NB!: irritert på TELEMARK-FANATIKERENE!
En dag vil disse "to grenene" gli over i hverandre, PUH, og da kan også vi med fast hel (gammle "telemarkere" med "kroker" få konkurere i fjell"telemarkrenn" på lik linje!

Har en Cebe freestyle. Koster runt 1000 uten rabatter o.l.. Ikke noe å klage på over denne hjelmen. Ser bra ut, beskytter hodet mot litt av hvert, billigere enn sweet.

Nei, Sondre brukte ikke hjelm.
Men for ikke mange år siden hadde man ikke bilbelter i biler heller.
Samfunnet forandrer seg. Og disse kravene om mer sikkerhet kommer både av statens regulativer, forbrukernes ønsker, og markedskreftenes press på kjøperne. Sondre hadde sannsynligvis aldri i tankene å bruke hjelm. Men så kjørte ikke han i hardpreppa bakker, der ens egen fart og (manglende) erfaring kan være nok farefullt i seg selv, om man ikke i tillegg skulle ha alle de tusenvis av andre ski- og brettkjørere som fyker inn fra alle kanter. Både kjørestil og kjøreforhold har endra seg mye de siste tiårene, og forbrukere setter større krav til både utfordringer og opplevelser. Det betyr at man stadig setter større mål, om å kjøre brattere, hardere, fortere... -Og da må man også ta hensyn til hvilke konsekvenser dette har.
Det viktigste er å ha det moro! Men det må ikke gå utover fornuften.

Hvor kan jeg kjøpe de ovennevnte hjelmer på nettet? Noen tips?

så får du prøvd hvilken modell som passer best på hodet ditt. Kjøp den, prisen bør være underordnet når det handler om en ting som kan redde livet ditt.

hei gutten hør på jenta.
for stortsett er d kun damene som bruker hode.

PRIS SPILLER INGEN ROLLE GOD TUR

 
Annonse
Annonse
Annonse