Hjelm til stoort hode

Heisan

Tenkte at jeg endelig skulle kjøpe meg hjelm. Men i den forbindelse har jeg et problem. Hodet mitt er nemlig så stort at det å kjøpe hjelm er lettere sagt enn gjort.

Jeg tror at når det gjelder omkrets så går det som regnel bra 62-64 cm (XL), men ofte blir hjelmene ikke dype nok. Er det noen som vet om merker som er relativt store for størrelsen? Kan ikke tro at jeg er den eneste i landet som har problemer med å finne stor nok hjelm.

men har ikke funnet en stor nok hjelm...

Hei, jeg er 60-61 og G9 passer til meg. Er ikke sikker på hvilken størrelse jeg har.

Hva med å polstre en bøtte. Har en kompis som sliter med ovalt/avlangt hode, til han passer ingen hjelmer. Skate hjelmer o.l. har ofte masse tykk skomgummi polstring inni, som kan taes ut. De burde gå ann å tilpasses hvis det ikke finnes noe annet som passer.

cham3s.com.
Har en kompis med 64cm i hode, han fikk kjopt hjelm i cham.

Har også problem med å finne hjelm som passar. Dei eg har prøvd (etto, Cebe) var vide rundt ørene og stramma felt rundt panne og bakhode. Sweet passa godt, men prisen er litt drøy. Nokon som veit om hjelmar med meir oval form?

Jeg er 60 rundt og med god høyde på pannen. (mye hjerne) Har en Protec i str. L. Helt prima og hyggelig pris også. Tror de også har en størrelse over dette

Hadde Trondheims eneste, ble jeg fortalt, russelue i str 63 tilbake i –85. Og tilsvarende problemer med hjelm; ikke bare volum, men også fasong. Sistnevnte særdeles individuelt, og kanskje vel så utfordrende. Brukte en hel vinter på å finne én som passet. Min løsen ble en Scott-hjelm (”Freeride”, mon tro?) i 62, og hjelmen er det suverent mest komfortable ’plagg’ jeg har! God leting!

 
Annonse
Annonse
Annonse