Hilleberg telt????

Jeg skal kjøpe nytt telt og lurer på hva som kan anbefales. Tenker 3-manns, fire sosongs fjelltelt, som ikke er altfor tungt. Har egentlig bare erfaring med helsport sine telt. Nå vurderer jeg Hilleberg. Spesielt Nallo GT eller Kaitum. Er det andre merker jeg bør ta en titt på??? Evt, hvordan er 3-sesong til vinterbruk???

Setter veldig pris på alle svar. grin

Tjena!
Jeg tenkte også på et hilleberg-telt, men gikk for
Fjellheimen 3camp extreme. Har brukt det ca 25 ganger, ikke minst i påska. Firedagers tur i 30 speik. Sykt godt fornøyd. 1kg tyngre enn fjellheimen 3camp, men absolutt verdt det. Innerteltet er utrolig mye sterkere og tåler mer regn. ( Extreme.) Kan dønn anbefales!

Kvaliteten på Hilleberg og Helsport har jeg hørt er så og si den samme. Forskjellen er HVIS uhellet skulle være ute og du trenger reparasjon, da tar der 3 dager med Helsport og ukesvis med Hilleberg. Dette er hva jeg har hørt.

Jeg har Helsport Fjellheimen Camp3. Brukt kun på sommerstid, men er utrolig fornøyd så langt!

-Per-Eivind.

Har brukt Hilleberg på flere lengre turer (2 mnd) på vinterstid, har aldri vært ute for knekte stenger, rift i duk eller andre skader, har et Unna og et Saivo, og er meget godt fornæyd. Men jeg har også brukt helsport på en del turer, da hovedsaklig svalbard og jeg tror jeg ikke har opplevd skader på dette heller. Det kommer helt ann på følelsen. Jeg synes Hilleberg teltene er raskere å sette opp, men det er sikkert litt smak og behag. Lykke til.

Jeg har brukt Nallo 2 i de siste 8-9 årene og Nallo 3 GT de siste 3 årene, både sommer og vinter. Eneste jeg har byttet ut er bardunene på på Nallo 2 mens Nallo GT fortsatt ser tilnærmet nytt ut. Kvaliteten på Hilleberg er i mine øyne så bra som overhode mulig. Før jeg kjøpte mine egne Hilleberg, brukte jeg fatterns gamle som er kjøpt sent på 80-tallet når vi bodde i Sverige. Han bruker dette ennå, riktignok ikke om vinteren, og han ser ingen grunn til å investere i nytt.

Jeg vet ingenting om Helsport.

Tom

ev3

Hei Vibeke,
Kan trygt anbefale Hilleberg.
Kvaliteten på Helsport og Hilleberg er i samme gate - meget god jevnt over.

Har begge deler, men jeg foretrekker Hilleberg sine løsninger best. Spes mtp oppsett i ruskevær vinter/mørke, da er Hilleberg desidert raskest.
Hillebergs snøplugger er også geniale, ta en titt på de - sitter så godt fast (dersom du bruker de korrekt) at du ikke klarer å dra de opp på morningen, de må graves ut! Seriøse saker.

Når det gjelder valg av modell vil jeg ikke anbefale hverken Nallo eller Kaitum til vinterbruk, spes ikke Nallo. De har sterk duk for all del, men ikke så sterk som Nammatj og Keron som de er resp. "light"-utgaver av. Og luftingen blir for dårlig på Nallo når ventilen nede ved bakken snør/føyker igjen(!). Nammatj og Keron har utrolig sterk duk og de er perfkt for vinterbruk.

Av andre ting kan jeg nevne at pulkpose funker bra dersom du går med pulk og har et fuktig telt du ikke vil stappe sammen.

Vær oppmerksom på at du flere steder får 15% dersom du er medlem i DNT. Spør meg gjerne hvis det er noe du lurer på.

Mvh Syrre

 
Annonse
Annonse
Annonse