Heliskiing i Himalaya

Er det noen som har noen erfaring med heliskiing i Himalaya/Nepal? Lurte på å ta en tur nedover, men kunne vært artig å høre noen erfaringer andre har først....
Vet ikke helt hvor lett det er å få med kompisene på turen så hvis du har lyst til å henge deg på så send meg en mail på viktig@online.no. Estimerer prisen til 60k + litt. Regner med å få ca 50-70k høydemetre på en uke. 4-6 løft pr dag, 6 dager, ca 2000m hver gang.

Har gått til fots i Nepal og Himalaya og mitt inntrykk er at et er mye spennende terreng både for klatring og ski, men etter å ha snakket med de lokale der virker det som at du må høyt for å finne noe særlig snø, uansett når på året. De lokale sa at det sjelden er noen mengder å snakke om under 4000 meter. I tillegg går det MYE ras der, det er mye vind og det faller ikke enorme mengder med snø der. Det er godt mulig det er store lokale forskjeller, min erfaring stammer fra området rundt Everest BC.

Har du sjekket opp om det drives komersiell heliskiing der? Hvilke områder holder de i så fall på? Og hvor høyt går helikopterne? Vi fikk bruk for helikopter ut for noen på vår tur og de nektet å gå høyere enn 4800 eller noe med mindre det var nødstilfelle. Vil ikke ødelegge drømmen din om heliskiing i Himalaya. Finner du et godt selskap og et bra opplegg kan det være at det er helt sinnsykt rått. Terrenget er der i hvert fall. Jeg vil bare råde deg til å undersøke grundig sånn at du ikke kjøper katta i sekken. Uansett, lykke til!

Sjekket ut denn?
http://www.skihimalaya.com.au/

Link til de jeg har hatt kontakt med så langt: http://www.heliskinepal.com
Jon

Ble det noe av turen? Erfaringer?

 
Annonse
Annonse
Annonse