Helikopter i Lyngen

Det er fantastisk trist og se at virkelighetsfjerne byråkrater faktisk nekter amerikanerne å flye noen skarve helikopterløft i løpet av noen få dager i Lyngen. I et land og en landsdel hvor vi trenger all positiv markedsføring sårt, presterer man faktisk å takke nei til gratis og effektfull norgesreklame som neppe har noen negativ miljøeffekt overhodet. Og argumentet er en fullstendig misforstått ide om at dette har noe med heliskiing å gjøre. Prinsipprytteri, mangel på virkelighetsforståelse og mangel på kunnskap. Huff, huff, hufff....

Støtter meg til dette innlegget.
Lyngen-segmentet er vel det fineste i hele focused.

Tror ikke man finner mennesker som er mere opptatt av miljø og bevaring av naturen , og områder som lyngsalpene, en frikjøringsentusiaster. Belastningen på disse områdene er minimale, det er jo ikke akurat charter trafikk dem skal drive med.

Folk kommer fra USA for å lage en film som får masse oppmerksomhet og distribusjon worldwide, bedre markedsføring av dette området som turområde finnes knapt! Gratis markedsføring som det vil koste usannsynlig mye å erstatte med annonsering etc. Ære være miljøvern, men dette er fullstendig ute!!!

..produserer jo bare byråkrati big time! 20 helikopterløft på 5 dager nektes!!!!!!!!!!!!! Se på riksgrensen der de virkelig har kommers heliskiing, hvor mye skade har det gjort på miljøet, og hvor mye vil disse stakkars 20 løfta gjøre...

Godt prinsipp.

Malplassert i høve livførselen vår.

Er er tull hele pakka! De kommer jo som sagt ovenfor, helt fra Amerika!!! Kjipe greier når dem ikke får lov til å dra opp med helikopter for å filme der! Norge burde jo egentlig være glad for fri reklame som det!

Kan ikke se at de siste årenes opptak fra Nord Norge har skapt den store interessen for området de siste årene. Kanskje det ikke funker så mye som reklame som dere tror? Kanskje det bare er noen egoistiske filmfolk som er for late til å tråkke opp som alle oss andre?

Jeg skjønner ikke helt hva som er så problematisk med at prinsipper ikke brytes. Kanskje jeg bare er misunnelig men jeg forstår ikke hvorfor Matchstick skulle få lov når ingen andre gjør det. Et fredet område er et fredet område. Punktum

tp, Lyngen har de siste årene fått fyldig omtale i en rekke internasjonale skimagasiner. Hvor mange utenfor lokalområdet hadde hørt om området for 10 år siden??? Jeg tipper Seth Morrisons backflip fra i fjor har bidratt mer til å gjøre Lyngen kjent internasjonalt og nasjonalt enn noen annet de siste årene. Det skaper neppe de store hordene av skiturister på kort sikt, men alle monner drar, og der oppe bør all drahjelp tas mot med takk! Det er en mager trøst å sitte der oppe med et fredet og uberørt område hvis manglende næringsgrunnlag fører til fraflytting. Da kan fylkeskommunen sitte der med prinsippene sine...

En bedriten jævel i grå dress med møkkete kaffekopp og lavt lønnstrinn kommer på den idiotiske langt inn i helvete latterlige tanken om å forby disp mens han sitter og driter. Trist.

Jeg får gåsehud og tårer i øynene når Seth Morrison og de andre heltene med ærefrykt i stemmen forteller om det å få lov til å oppleve de norske fjellene i Lyngen.

Norge nevnes utallige ganger i Focused og Ski Movie filmene, og plasseres utvilsomt på kartet for millioner av ungdommer fra USA til Japan. Dette er ikke bare god norgesreklame, men kan bidra til å åpne øynene for - nettopp naturvern, worldwide.

Artikkelen i Aftenposten igår gjør meg virkelig trist! Hvem skal vi skrive til for å utrykke våre føleleser? Har disse folka sett filmene?

Det må da finnes noen på et høyere politisk nivå som kan ta action og sørge for å rette opp denne hårreisende tabben???? Snakk om molboholdninger!!! PS! Er ikke tilhenger av kommers heliskiing, og er def pro miljøvern, men dette dreier seg om noe helt annet!

9 mann på vei for å gjøre gratis norgesreklame i superklassen blir stoppet i siste liten av trege saksbehandlere som ikke har peil!!! Det er en skandale det!!!! Drit i vedtaket og kjør løpet!!!

Her finnes fylkesmannen og hans medsammensvorne på nett:
http://www.fylkesmannen.no/troms/

For de som ikke har lest artikkelen i Aftenposten finnes den her: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article.jhtml?articleID=753036

Uten at jeg vet hele begrunnelsen for fylkemannens avslag på denne søknaden, tror jeg at mye bunner ut i lite kunnskap om frikjøring og den enorme interessen dette har over hele verden. Den jevne holdning lokalt er at dette er galskap og blir sett på som "stor verdens" innrykk i trygge bygdesamfunn, med fjellbruk som ingen har sett maken til. Så spør de seg om hensikten, og svaret de kommer frem til er at dette ikke har noen rasjonell forklaring, men er utløp for ungdommelig dumdristighet. Men jeg tror ikke den jevne lyngsværring har noe i mot den reklame effekten dette gir. Så deres konklusjon blir avmålt og uten sterke meninger.
Når det gjelder amtmannens lakeier (fylkesmannes miljøavdeling) er situasjonen en annen når det gjelder bruk av helikopter. De tar sansynligvis en besluttning i grenseland når de sier at det ikke er lov med skikjøring fra helikopter noe sted i norge, og umiddelbart overfører dette til det teamet som skal lage en film om skikjøring.
Jeg spør meg; hvis det skulle blitt laget en film sommertid, som dreier seg om gammel samisk kultur, og reinens vandringsveier på lyngenhalvøya. Og hatt behov for å filme fra diverse locations inne i massivet, ville da amtmannen gått i mot dette? Veldig neppe. Hva gjenstår da? Jeg tror at det befinner seg betydelig med uvilje mot denne moderne bruken av alpemassivet, dette bunner ut i mangel på kunnskap og kjepphestrytteri. Kunnskapen kan man alltids gjøre noe med, men å få skrivebordakrobater med bommulsfrakken sydd inn i subcutis til endre holdning for slike aktiviter, er nok like vanskelig som å vinne i Joker Nord.
Konklusjonen er nok desverre at lokalbefolkningen og filmteamet blir overkjørt pga private holdninger hos amtmannen. Vel, jeg har ikke hatt noen sterke meninger om fylkesmenn og deres virke tidligere. Men nå ser jeg at deres godt betalte jobber er til hinder og ikke til gavn for den befolkningen de er satt til å betjene.

Lokalt selvstyre og råderett!!

To oppegående ordførere kommer med sine klare anbefalinger og så kommer en paragrafrytter fra Fylkeskommunen og overstyrer dette fordi han har misforstått totalt hva dette dreier seg om! Håper disse ordførerne trøkker på maks for å sette lys på galskapen.

Gå inn på hjemmesiden hans send han en mail å tru han på livet. Forklar han hvor dum han er i hodet. Og si at du pulte dattera has i går

Da kommer dere i avisa. Ingen har bruk for hjelp av umodne fjortiser som tror de hjelper en god sak ved å true noen på livet eller pule fylkesmannens døtre. Det er ulovlig med heliskiing i norge, selv om det er f.eks er mulig å gjøre unntak hvis det er fornuftig. Det er det kanskje i dette tilfellet. Det er jo bare snakk om å lage en film, ikke starte heliløft på komersiell basis.

Jeg klarte i utgangspunktet ikke å hisse meg spesielt opp over denne saken, men etter å ha lest brevet fra fylkesmannen til kommunene blir jeg forbanna. Sjelden har jeg sett maken til sneversynt regelrytteri:

http://www.fylkesmannen.no/digimaker/documents/Utsettelse_Freeride_xJOTgZ19023de.doc

Det finnes masse muligheter til å gi dispensasjon. Se bare hva Miljøverndepartementet sier om saken;

"Det har vært reist spørsmål om helikoptertransport ved særskilte sportsarrangementer, som for eksempel ”Ekstremsportveko på Voss”, rammes av dette forbudet. Så lenge et slikt arrangement er av kortvarig karakter med oppvisning/konkurranse for et begrenset antall deltakere som primært innhold, og dermed ikke fremstår som ledd i et turopplegg, jf heliskiingsforskriften, er departementet av den oppfatning at motorferdselsloven § 6 åpner en mulighet for tillatelse til helikoptertransport."

Til tross for dette klarer altså Fylkesmannen å fortolke seg dithen at det IKKE er anledning til å bruke helikopter til dette spesielle formålet. Men dette er bare en masse juss-onani, mens dårlig skjult motvilje mot aktiviteten skinner igjennom som det egentlige motivet.

Det verste er at dette vedtaket gjøres mens gutta som skal filme sitter på flyet. Hvis man først skulle sette ned foten kunne man ihvertfall hatt anstendighet nok til å gjøre det slik at de som skal filme får tid til å gjøre om sine planer etc etc. Faen for en kuk!

La oss spa opp noen mailadresser til de berørte partene og send sakelige og beharskete motsvar til vedtaket. Hva med en folkeaksjon for skifilming i Norge.

Disse filmene gjør faktisk at det kommer amerikanere til nord-norge til tross for at det ikke finnes en eneste heis. Det at folk kommer 1000vis av kilometer for å se de vakkere lyngsalpene bør vel være godt nok for å fatte et vedtak om filming.

Her er mailadressen til saksbehandler per olav akselsen:
poa@fm-tr.stat.no
Kanskje en kopi til det generelle postmottaket for fylkesmannen i troms også kunne være på sin plass:
postmottak@fm-tr.stat.no

Bare send i vei, jeg har alt gjort det.

 
Annonse
Annonse
Annonse