Heli lift i Røldal

Heilt konge!! Det ska bare oppleves!! for en gangs skyld ikke slite ræva for å komme opp!! En to tre så er man der!!
Må bare høre om det er flere som tenker det samme som jeg! Håper på å fjellsiden for meg selv.........

vet noen om gode og kjente kjørere som skal opp i helga?
Hadde vært digg og sett noen gode der nå med denne snøen...

Det høres jo utrolig kult ut å få heliløft i Norge. Men jeg lurer på hvor mange høydemeter koptere i realiteten gir deg i Røldal. Hvis det er 600meter så er det jo fort gjort å konke seg totalt hvis man skal bare ha heliløft. Og hvis man har tenkt å gå er det jo en stor ulempe at andre kan ha kjørt opp områder der du har svettet blod for å komme til. Hva med å tilby et "dagskort" med helikopter til, la oss si, 1000 kr. Men spørsmålet er altså; hvor mange høydemeter får man for 300kr

Fra Kvitenuten til Ekkjevika er det 900 høydemeter.

E-posten fra heliselskapet igår var på sett og vis en av de kjipeste mailene jeg har fått. Sitter nemlig her med to uker ferskt kragebeinsbrudd... 900 høydemeter er noe av det siste jeg trengte å høre akkurat nå, Pelle.
Ha det kult dere som kan.

er det bra med snø??

høres super fett ut med helli lift! Og snø det mangler ikke Røldal om dagen...
Skulle man legg om turen fra hdal til Rølldal mon tro? Jeg trodde forresten du var i chavlie (skrives ikke slik vel..) om dagen med telis boysa jeg Simen..
Jeg skal ned og besøke tha bigtrix crew snart nå..mye snø ryktes det om!!
God bedring.

Men trenger du ærlig talt helilift for å kjøre fjellsiden? For å hente deg når du er nede ved vannet hvis du kjører der, greit nok. Men det meste er da rimelig tilgjengelig med forholdsvis lite gåing? Og taxi tilbake er vel rimeligere en helifrakt....

Det er 3 stk. kvitenuter i nærheten av Røldal...

Heliskiing har ingen ting i Norge å gjøre og det er patetisk begrunnelse når Miljøvernsjefen i Odda kommune har gitt løyve med bakgrunn i at det er lovlig å fly med helikopter så lenge formålet er profilering. Det er faen ikke profilering å drive kommersiell taxi-kjøring med helikopter!

Heliskiing er et drug de som har mye penger kan drive med i utlandet. Når jeg har traska meg opp på en topp i Norge så vil jeg faen ikke møte en oppkjørt fjellside og se en gruppe rike turister lander foran nesa mi. La Norges natur få være i fred for kommersiell forsøpling. Motorer har vi nok av rundt oss i livet, derfor er motorisert ferdsel forbudt i naturen i Norge. La det forbli slik -og ikke bli horer for 300 kr og x-antall høydemeter!!!

hold argumentasjonen din på et saklig og korrekt nivå hvis du absolutt synes at dette er en så innmari forferdelig ting!

for det første: hore for 300 kroner? det er vel ingen som selger seg her? det har uansett ingenting å gjøre med at "heliskiing ikke har noe i norge å gjøre." hvorfor i all verden skulle heliskiing ha en mer naturlig plass i andre land? tror du virkelig bergknausene her til lands er så unike i verdenssammenheng at det som fint lar seg gjennomføre i verden forøvrig kommer til å ta livet av all friluftsglede i norge? tenk om igjen.

for det andre: profileringen til røldal har to sider her. først og fremst skal det produseres film- og fotomateriale til reklameformål. videre fører selvfølgelig et slikt stunt til at det blir mer snakk om fjellene og snøen i røldal, og da tenker flere på røldal når de bestemmer seg for hvor de skal. er ikke det markedsføringsformål, så vet ikke jeg. om det finnes hjemmel for det, javel, da gjør det altså det.

for det tredje: til 300 kroner turen er ikke heliskiing en rikmannssport. du betaler gladelig 300 kroner for en dag i hemsedal også, en dag som oftest går fortere i glemmeboka enn en en dag med helikopter. det har altså ingenting med rike turister å gjøre, de fleste av dem befinner seg i hemsedal allerede.

til sist: heliskiing er ikke forbudt fordi vi "motorer rundt oss ellers i livet". motivasjonen er miljøhensyn, først og fremst knyttet til dyre- og planteliv, samt landskapsvern. din avsmak mot motorer i seg selv finnes ikke i noen lovsamling.

du finner kjørere langt utenfor løypene i røldal også på dager da helikopter ikke brukes... derfor: finn deg en fjelltopp et annet sted enn røldal denne helgen, gud vet at det er nok av dem. eller gå hjem og spill tuba.

Til Tuba: Du er en supersosialistisk idiot som ikke
har skjønt at verden, herunder bondelandet Norge,
har gått fremover noen steg siden 1968. Dessuten
generaliserer du så innmari at argumenteringen din
faller fullstendig i fisk. Så lenge du vet at de skal
flyes helikopter på noen topper rundt Røldal denne
helgen, så trenger du bare å velge noen andre
topper for å være i fred med den raddis-røde
anorakken din. La fotformskoene dine hvile i fred,
Tuba. Norsk natur blir ikke mer voldtatt ved noen
skarve heliløft på en åsrygg enn rævva di av 2000
HIV-smittede kosovoalbanere. Dust!

vil bare si at jeg gjerne skulle betalt 300 for heli turen. kjørte helikopter i sommer for 300 kr, en 5 til 10 min flytur. var knallmoro. når en i tilleg kan få kjøre litt ski, så ser jeg ikke problemet...

Hvorfor er det ikke lov å kjøre snøskuter, terrengbil, 4-hjuling, motorbåt, helikopter etc i naturen i Norge? Det er ikke lov fordi lovene våre har regulert at sånn vil vi ikke ha det i Norge. Det synes de fleste her til lands er en god ting, fordi det gir oss kvalitet i livet. Derfor kan ikke heller en skabbete miljøvernsjef i Odda kommune påstå at det er lovlig å drive kommersiell heli-ski drift i Røldal – alle skjønner jo at han blir satt på plass av myndighetene når de får greie på dette.

Jeg har kjørt mye på ski bl.a. i USA. Det er dritbra å kjøre der, men det er mye som burde vært annerledes også. Det forringer ski- og naturopplevelsen når du deler fjellet og snøen med heliski-selskaper og eksos fra horder med snøskutere som kjører over alt. De aller fleste amerikanere er fortvila over at det ikke finnes reguleringer som forhindrer dette. De som oss liker å bestemme over sine liv og sine omgivelser. Er det dette dere vil ha? Har jeg rød anorakk fordi jeg ikke liker eksos eller feite turister i bobledress når jeg har tatt på meg skia og gått for å finne ukjørt snø? Og hvorfor skal ikke feite turister kunne få lov til å betale for heli-skiing i resten av vinteren rundt i fjellet i Norge for å profilere ett aller annet – når det skal være ”lov” i Røldal.

Er dere så forbanna fordi dere har så skrøpelige bein og lunger at dere ikke klarer å gå motbakkene ute i naturen på egen hånd? Bruk heisen eller kanskje dere burde begynne å spille Tuba med morra deres. Kanskje steker hun vafler til den lille sarte gutten sin også.

Kvinnegruppa Ottar oppfordrer alle i Røldal til å male horekunde på hjelmen til heli-ski turristene i helgen.

Hør her din lille bortskjemte rotte! Vedder mye på at du er en av de smarte folka fra hovudstaden som mener at alle vi som jobber i dette landet skal gå med bunad hele året bare fordi at det behager deg når du skal vise norge til de råtne amerikanske vennene dine! Finn et kart og tell topper i stedenfor å plage de som EN gang i livet får oppleve heliski i denne sentraloverregulerte sosialiststaten vi heldigvis bor i! Lavpanne.

ser til min glede at du ikke klarte å ta debattinnlegget mitt (eller noen av de andre, for den saks skyld...) seriøst, og dermed bruker jeg en loslitt frase fra lov og rett i L.A: "I rest my case."

om et argument ikke imøtegås med et nytt som er bedre eller medfører større riktighet/gyldighet, gjelder sist framsatte argument. altså: heliskiing i røldal er helt ok, og alle skihjerter gleder seg over det.

Ja, nå venter vi på rapport fra heldiggrisene som har kjørt heli-skiing i Røldal i helga. Det sto til forventningene?

jeg kom meg aldri opp pga krav om søker, spade og søkestang. Har full forståelse for det, men trist for det. Hadde sikkert vært en opplevelse...

Rapport fra Røldal!!!

Regner med at det ikke var noe å skrive hjem om ettersom ingen har avlagt rapport...

 
Annonse
Annonse
Annonse