Helhjelm på fjellet

Har i det senere begynt å kjøre en del ski med helhjelm, av flere grunner.
Hva slags meninger har folk om helhjelm til skibruk?
Hvordan oppfattes en skikjører med helhjelm? Forventer man seg et råskinn? Er det overkill?
Personlig får jeg gjerne litt forventninger om jeg ser en kjører med helhjelm, selv om jeg ikke akkurat føler at folk trenger å forvente galemattiasstunt av meg.
Kult å høre hva folk mener om temaet! Overkill eller ny trend?

jeg lukter ny trend. Fristes en del av det, men er, som du sier, litt redd for overkill faktoren. Mtp at flere dyktige kjørere kjører uten, blir terskelen enda høyere. Må være utrolig praktisk i tett skau og om man skulle finne det for godt å kjøre inn i en steinrøys eller et fryst skred. artig å legge merke til at "alle" bruker helhjelm i utfor (sykkel).

Til forventninger

Jeg forventer at du skal droppe >2m, gjerne med dødsforakt i blikket og 90km/t i utgangshastighet. Forventer også at du ikke sier stort, men er mystisk, uten å være eksotisk. Du er den karen alle vil kjenne, men ingen kjenner. Du lager de sporene som alle ser, men ingen følger.

Forventer nok litt meir ekstrem køyring då ja, sjølv om det er jo mykje betre beskyttelse i helhjelm (spesielt med tanke på å knuse trynet ned i stein, men og gjennom tett skog). Eg er nok ikkje pleina heller om å forvente ein verdensmester bortimotwink Men ikkje la oss skremme deg!*hihi*

I sykkelsporten er det utbredt å bruke helhjelm. Men så er det lettere å skrubbe opp kjakan mot grus en snø også.

Selv skulle jeg ønske jeg brukte helhjelm da jeg slo kneet i nesa på en mislykka backflipp å knakk nesa.

Blir nok kanskje vanligere etterhvert, og det er jo alle som ikke er proff som kanskje burde bruke helhjelm...

blir nok vanligere alt til neste år når sweet kommer med sin helhjelm

Sweet sin nye helhjelm var vanvittig fet, "tusen millioner" ganger fetere enn giro sin helhjelm. Jeg vil sitere Kardemommeby-trallen eller hva den nå heter: "...og forøvrig kan man gjøre som man vil!!"

Hvil man kjøre med helhjelm, kjør med helhjelm, og drit i hva de andre i bakken mener....

Helhjelm kan forsåvidt sw litt overkill ut ja...wink

helhjelm i preppa løype er teit.

hever forventningene mye spørr du meg.

Kjenner ein som klarte å hekte bøylen på helhjelmen fast i t-kroken ved avstigning, og blei dratt oppover etter hjelmen. Auauauauau....

Helhjelm er å anbefale! Kjenner en som fikk hjernerystele pgå at han fikk begge knærne i haka.. hadde han hatt fullface hjelm ville han sluppet billigere ut av det..
Jeg ser for meg en klin gæren kar på ski hvis han bruker fullface.. Men men.. Det er da jævlig praktisk da..
Stå for din mening, DRIT i andre.. Det er ditt liv og din stil!!

hvis du dropper drops som er relativt høye, eller kjører i skogen, og ikke bare kjører rett ned, er det sikkert lurt å ha helhjelm.

Du kan jo faen kjøre akkurat med det du vil, og drit i om noen synest du ser pro ut.

forventer litt mer av en som har helhjelm (å fett utstyr), men d har jo ingenting å si! Visst du liker d, så er d jo d som betyr nå!


Wæææt!

Det virker som de fleste har mye av den samme oppfatningen jeg selv har. Som nevnt, finnes det en del fordeler med helhjelm. Genialt i skog, hakebeskytter er supert ved dropp/ hopp, sku du tulle deg borti ei steinrøys, du er rett og slett bedre beskyttet. Har også lest at helhjelm er meget gunstig om en skulle bli begravd i et skred, da hakebeskytteren vil skape rom foran ansiktet.
Negative erfaringer jeg har gjort meg er at det dugger lettere på brillene når man står i ro (fordi hakebeskytteren returnerer litt utpust), spytting er et ikketema..., å drikke fra flaske er ikke så greit, vekten på hjelmen er høyere.
Og så klart, se opp for t-kroker! Hehe!

hvis man har årets trooper s1, er det bare å kjøpe på hakepartiet da eller??

genialt i såfall, kan man velge om man vil kjøre regular eller med helprotection

Er dette tilfelle så er jo det frykteli nais!

det blir vanskelig å få kjøpt til bare hakepartiet, i og med at det er nesten umilig å få til skjerm til rooster....sweet vil vel selge hele helhjelmen, og ikke bare hakepartiet.

Men det hadde vært fett ja....!!

ikke vet jeg om det går?? men den hjelmen han pojken hadde på seg i den artikkelen om den helhjelmen, synes kliss lik ut som denne sesongs trooper s1 ihvertfall.

husker fra før i tiden at man kunne skru av hakepartiet på div. modeller.
blir jo type semi-helhjelm da

Ja helhjem øker sikkerheten for noen skader litt, men jeg har ingen tro på at det slår ann. Ta den på deg og du vil forstå hva jeg mener,..... Du føler deg innelukket.... ikke ute med frihetsfølelsen... Hvorfor skal du satse på helhjelm når du kan satse på mye annet sikkerhetsutstyr som kan gi annen beskyttelse? Det svakeste ledd osv....
En god hjelm er et must, ryggplate er viktig, knebeskyttelse til off piste, utløsbare bindinger til Telemark vil bli vanlig,,håndleddbeskyttelse,, +++

Alt annet sikkerhetsutstyr har liten negativ effekt annet enn litt ekstra vekt. Men helhjeml..... Nei det minsker opplevelsen og frihetsfølelsen - det vil neppe slå særlig ann.

Helhjelm ser fett ut vis du kjører freeride, men i parken er det ikke vits å kjøre helhjelm det ser litt rart ut.

Viktigst av alt er at du har noe på hode!

Fjellfalk har vel muligens et lite poeng, men jeg kjøper det ikke helt lell. Dette er selvfølgelig en smaksak, men personlig føler jeg ikke at jeg mister friheten ved å ta på helhjelm. I hvert fall ikke mer frihetstap enn når jeg tar på en halvhjelm og briller.
Jeg tror helhjelm vil bli mer og mer vanlig framover. Hjelmene blir lettere og bedre tilpasset skibruk, skikjøringen blir mer ekstrem og kjørerne fokuserer mer på sikkerhet. (Og etterhvert så blir freeridegenerasjonen eldre, og bekymrer seg mer for familie og jobb...)

For ikke alt for mange år siden var jo hjelm i det hele tatt noe unger og portkjørere brukte. Det må vel sies å ha vært en utvikling her...!

helhjelm er kun for folk som drar skikkelig på, og for at hvis/når de går på trynet ikke skal maltraktere hele opplegget...En helhjelm er i utganskpunktet mindre sikkert for en normal kjører, da de øker risikoen for å brekke nakken! men for all del...ta på dere hva enn dere vil...mange av hjelmene som blir solgt i dag er jo bare looks alikevel, og ikke godkjent i høyere hastighet; noe som gir falsk sikkerhet som det holder!!

er sikkert knas på hodet, beskytter mer i trynet, men som eppa sier er det en nakkesade faktor i bildet, men er det ikke en svakhet i konstruksjonen slik at går du skikkelig på trynet, så knekker fronten av? eller er det bare tull?
det er jo en del som og mener at sweet sin strutter til padling er farlig for nakke, men nesten alle padlere har den likevell, og den beskytter trynet mot stein og drit, bedre enn hjelm uten, så man må jo veie det begge veier. men jeg tror helhjelm blir mer og mer vanlig, og det er bare å kjøre på!

 
Annonse
Annonse
Annonse