Harddisk videokamera

Hei

Noen som har testet harddisk kameraene til JVC? Vurderer å investere i GZ-MC500, men prislappen gjør at jeg tenker meg om mer enn 2 ganger.

Finnes det skikkelig redigerinsprogramvare?

Tåler de en tur på fjellet? (batteri, elektronikk)

Erfaringer?

Mvh

Ivar

Eit miniDV-kamera vil nok vere eit betre val. Trur ikkje ein utan vidare kan redigere video frå slike kamera i andre program enn det som følgjer med (på grunn av komprimeringsmetoden) og det er ikkje sikkert det programmet er det beste ein kan få.

Biletkvaliteten er det ikkje sikkert du vert nøgd med heller:
http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=511122

Ta deg ein tur inn på http://produkt.akam.no/ og bla deg fram til miniDV-kamera frå Sony eller Panasonic, det er truleg det beste du kan gjere.

Sats på mini-DV. Best. Prat med en eller annen på en fotobutikk som driver med video så får du et helt lite foredrag om hvorfor.

jeg har hardisk cameraet til jvc.. jeg har det som koster 7000 og jeg er jævlig fornøyd med det ..enkelt og bruke og når du skal ha det på pc er det bare og plugge inn ANBEFALER DET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dette (GZ-MG40)?
http://produkt.akam.no/product.php?productId=34036&view=articles

Og korleis er redigeringsmogelegheitane? Er det berre det medfølgjande programmet som kan brukast, og er det tilfredsstillande?

Vanlege miniDV-kamera er og enkle å bruke, og berre å plugge inn (i ein firewire-port vel å merke, ikkje USB...). Dei to einaste "negative" punkta med miniDV-kamera som eg kan kome på er at overføring til PC kun kan skje i sanntid (tek 30min å overføre 30min video) og at det kan verte ein del spoling. Kor negativt det er, vil verte opp til den enkelte å avgjere. For meg er det ikkje noko ulempe.

Men bra du er nøgd med kjøpet ditt. Det er no ein gong det viktigaste.

eneste som kan være problem med harddiskkamera er at de ofte sliter med mye risting.. Uten at jeg vet hva du skal bruke kameraet til, så er followcam-filming med mye risting ikke å anbefale. Klippet blir ødelagt/delvis ødelagt.. Vet ikke om dette gjelder alle kameraer med harddisk, men jeg hadde satsa på "old school" miniDv-kasett

 
Annonse
Annonse
Annonse