Har K2 kjøpt Völkl

Ser på bransje siden at K2 har kjøpt Völkl og Marker
Hva vil dette si mon tro!

..ski i Europa. En av grunnene til å kjøpe Völkl er att Völkl har ett veldig bra innarbeidet distributørnett i Europa, noe som K2 sliter med. K2 vil nå få mye lettere å komme bedre inn på markedet her. Samtidig befestes samarbeidet mellem bindingsprodusenten Marker og K2/Völkl da allt er eid av K2 nå.

En bieffekt av dette tror jeg også er att man etterhvert vil se flere ski fra K2 sin telemarkslinje i Skandinavia; noe som ellers har vert ganske sjeldent siste årene. Det finnes jo spesielle telemarksversjoner av en del K2ski med inserts for bindingerne i stil med snowboards; dvs. att G3 og ikke minnst Rottefella R-serien fra og med i år kan monteres uten å måtte bore hul i skien. Bland disse ski er Work Stinx (AK Launcher), Piste Pipe (Public Enemy) og Hippy Stinx (Seth Pistol). Da jeg var på K2 sitt hovedkvarter sist så jeg også insert-monterte Made"n AK med påklistret Hippy Stinx design; så det kanskje er en offisiel model på vei etterhvert smile

K2 kjøpte forresten også klesprodusenten Marmot i samme sleng. Ikke så uventet kanskje; mange av de veldigt sentrale folk i utviklingen av ski hos K2 og kler hos Marmot er ahr vært identiske gjennem lengre tid (Doug Coombs, Mark Newcomb, Mike Hattrup (ansvarlig for K2Telemark), Heather Paul og vistnokk også Glenn Plake.

 
Annonse
Annonse
Annonse